Foto: SVT

Liberalerna vill ”återta makten” över Rinkeby sedan SVT-journalist kallats ”jävla hora”

Liberalernas integrationspolitiska talesman Gulan Avci vill ”återta makten” över Rinkeby. Utspelet kommer sedan okända män kallat SVT:s journalist Anna-Klara Bankel för ”jävla hora” i samband med ett reportage.

Det var igår som SVT publicerade en ”minidokumentär” om Stockholms­förorten Rinkeby. Inslaget handlar bland annat om knarkhandel och näringsidkare som hotas av lokala gäng.

Men den sekvens som fått störst uppmärksamhet är när Bankel står på Rinkeby torg och frågar en grupp män som går förbi om hon kan få ställa några frågor till dem. Svaret hon får visar tydligt att hon inte är välkommen i Rinkeby:

– Stick härifrån!

– Du får inte filma här!

– Jävla hora!

De otrevliga männen försvinner därefter ned i tunnelbanan.

– Ja, det är ju lite obehaglig stämning när man står här, konstaterar SVT-journalisten riktad mot kameran.

Anna-Klara Bankel träffar även ett par unga kvinnor som berättar om otryggheten i Rinkeby.

– Jag vågar inte gå ut. Jag brukar inte vara här på kvällarna, säger en av dem.

Inslaget har mött starka reaktioner i sociala medier. En av dem som reagerar är Liberalernas integrationspolitiska talesman Gulan Avci som själv har kurdisk invandrarbakgrund.

”Om en SVT journalist på Rinkeby torg får höra att hon är en ’jävla hora’ kan ni då förstå den verbala tortyr flickor o kvinnor utsätts för varje dag av moralpoliser och kriminella gäng. Rättssamhällets största uppgift är att återta makten över dessa områden och skydda de utsatta”, skriver hon på Twitter.

Kommentarer förhandsgranskas inte av Samhällsnytt och är inte redaktionellt material. Du är själv juridiskt ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

Klicka här för att läsa våra kommentarsregler.