Linde skyller Nord stream-sabotage på Putin: ”Är desperat nu”
Ann Linde/Vladimir Putin. Foto: Faksimil TV4/Presidential Press Office

Utrikesminister Ann Linde (S) pekar på att det kan vara Rysslands president Vladimir Putin som ligger bakom det misstänkta sabotaget mot gasledningarna Nord stream 1 och 2.
– Putin har visat att han är desperat nu, säger Linde.

Tidigare på tisdagen rapporterade SVT att explosioner registrerades av seismiska stationer i Sverige i samband med att Nord stream-ledningarna sprang läck.

LÄS ÄVEN: Explosioner registrerades i Sverige när gasledningar sprang läck

Vid riksdagens öppnande fick utrikesminister Ann Linde frågor om gasläckorna och huruvida vi framöver kommer att se fler liknande händelser med tanke på säkerhetsläget. Linde svarade med att det kan bli fler händelser. Detta eftersom hon menar att Rysslands president är desperat just nu.

– Vi får vara förberedda på det. Putin har visat att han är desperat nu, därför att Ukraina har med stöd från väst och med sin otroliga förmåga att vara uthålliga visat att det inte gick så lätt som Putin trott. Då får man vara beredd på att han agerar irrationellt och grymt, säger Linde till Expressen.

Regeringskansliets krishanteringsråd har sammankallats i kväll.

LÄS ÄVEN: Ukraina pekas ut för misstänkt Nord stream-sabotage

Stötta Samnytt med Swish: 123 083 3350

Författare av texten

Simon Kristoffersson

Kommentarer förhandsgranskas inte av Samhällsnytt och är inte redaktionellt material. Du är själv juridiskt ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.