Pasted_Image_2022-02-13__13_02 (1)
Inrikes

LIVE: Arabisk demonstration i Göteborg

Publicerad 2/13/2022
Annons

Medlemmar av ökända Ali Khan-klanen samlades i måndags på Mynttorget utanför Stockholms slott i protest mot att ett av släktens barn omhändertagits av sociala myndigheter. Araber i Sverige har de senaste veckorna spridit rykten om att svenska myndigheter kidnappar muslimska barn, och uppmanat till terrordåd som hämnd. Idag hålls en demonstration i Göteborg på Gustaf Adolfs torg och det muslimska partiet Nyans är på plats. Samnytt sänder live från evenemanget.

Det är i november 2017 som en femårig pojke i en familj som ingår i Ali Khan-klanen omhändertas av socialtjänsten i Göteborg. Anledningen till omhändertagandet är att pojken berättat att han blivit misshandlad av sina föräldrar.

Pappan i familjen är grovt kriminell och dömd för bland annat vapenbrott och övergrepp i rättssak. Femåringens storebror är också dömd för misshandel och rån. Enligt handlingar som Samnytt tagit del av försörjer sig familjen på en blandning av kriminalitet och bidrag.

Ali Khan-familjen har flera gånger vänt sig till domstol för att försöka få omhändertagandet av pojken, som i år fyller tio, hävt. De har till och med fått sin tidigare handläggare på stadsdelsnämnden, en utbildad kvinnlig socionom, att vittna i domstolen till sin fördel. Socionomen har bland annat hävdat att omhändertagandet skett ”i strid med socialtjänstens rutiner”.

Försöken har emellertid avvisats av såväl förvaltningsrätten som av kammarrätten.

LÄS MER: Här samlas kriminella klanen utanför slottet

I måndags hölls den demonstration i Stockholm. Idag hålls en ny sådan och Samnytt är på plats för att rapportera live. Se sändningen nedan:

Detta reportage möjliggörs av de läsare som stöttar samnytt genom en donation eller prenumeration. För att vi ska kunna fortsätta behöver vi ditt stöd. Läs i slutet av artikeln hur du kan hjälpa till ↓!

LÄS ÄVEN: Terrorimam stöder muslimsk protest mot Sverige

Redaktionen
Annons
Senaste nytt
Populärt just nu
1060Forskare: Smarta människor vaccinerade sig tidigare än andra
Annons