På fredagen gästade statsminister Stefan Löfven (S) Tilde de Paula Ebys soffprogram i TV4 för att prata om sig själv, regeringskrisen och ”näthat”. Enligt statsministern är kritiska åsikter i sociala medier ”ett problem för vårt land och för samhället i stort”.

I slutet av juli uppmärksammade Samnytt att varken statsministern eller någon annan representant från regering hade tid att delta när 33-årige polismannen Andreas Danman begravdes. Detta eftersom Löfven var på semester. Löfven hade däremot tid att delta i en intervju om den påstådda rasismen när svenskar väljer bort läkare med utländsk bakgrund vilket Löfven anser är vidrigt.

LÄS ÄVEN: Regeringen hade inte tid när mördad polisman begravdes

Nyligen meddelade Löfven att han inte hade tid att närvara på prins Julians dop som hölls på lördagen i Drottningholms slottskyrka. I stället prioriterade statsministern att delta i TV4:s soffprogram på fredagskvällen – som även det hölls i Stockholm.

I programmet, som kan ses TV4 Play, pratade statsministern om regeringskrisen vilken gjorde honom ”irriterad” och att han ägnar sig åt meditation för att finna styrka i regeringsarbetet.

Löfven: Stämningen blir för hård

Tilde de Paula Eby tog även upp vad hon menar är ett utbrett hat i sociala medier mot politiker. Den ”hårda stämningen” är något Löfven ser som ett problem för landet.

– Jag tar inte del av allt som skrivs i sociala medier, jag skulle aldrig sätta mig ner och gå igenom allt det. Däremot tycker jag generellt att den stämning och det klimat som ofta är i sociala medier är ett problem för vårt land och för samhället i stort, sa Löfven och fortsatte:

– Det verkar vara så att om man sitter och skriver något kan man bara trycka på en knappa och skicka iväg något, utan att tänka på hur det kommer tas emot. Att sitta mitt emot någon och häva ur sig, det gör inte så många. Men det verkar som att det här inte spelar någon roll, och om alla sysslar med det så har vi snart byggt upp en stämning och ett klimat i samhället som blir för hårt, och vi tjänar inte på det.

LÄS ÄVEN: Regeringens nya förslag: Förbjud ”rasistiska” tidningar