Stefan Löfven (3)

Statsminister Stefan Löfven (S) Foto: Faksimil Facebook

Inrikes

Löfven blir konsult – ska föreläsa om hur man driver en organisation

Publicerad 1/13/2023
Annons

Den tidigare fackpampen, S-ledaren och statsministern Stefan Löfven startar eget som konsult. Huvudverksamheten blir föreläsningar om hur man driver och utvecklar organisationer. Löfven ska luta sig mot och dela med sig av den expertis på området han förvärvat under de år han styrde Sverige.

Samnytt har tidigare rapporterat om att Stefan Löfven efter att ha lämnat inrikespolitiken fått nytt jobb som ordförande för Europeiska socialdemokratiska partiet. Han har också fått ett uppdrag att leda en rådgivande FN-panel.

Det är trots generösa arvoden dock inte några heltidsuppdrag. Så nu startar Löfven även eget som konsult. Framför allt tänker sig Löfven en framtid för bolaget där han åker runt och håller välbetalda föredrag om hur man driver organisationer på ett kompetent och professionellt sätt.

Ska även ägna sig åt ekonomisk spekulation

Men S-toppens nya företag, aktiebolaget Sorvage AB (av ortsnamnet Sörvåge utanför Örnsköldsvik där Löfven har ett stort semesterhus) ska även ägna sig åt kapitalistisk spekulation i värdepapper. Det är något som Socialdemokraterna politiskt profilerat sig som kritiker till.

Formellt lyder verksamhets beskrivningen för bolaget att det ska syssla med ”konsultverksamhet inom föreläsningar, tal, affärs-, organisations- och verksamhetsutveckling samt äga och förvalta värdepapper och idka därmed förenlig verksamhet.” I bolagets styrelse sitter även Löfvens fru Ulla.

Löfven duckar journalister och vill inte kommentera sitt nya företagsinitiativ.

LÄS ÄVEN: Klart: Löfven blir ledare för hela Europas socialdemokrater

Mats Dagerlind
Annons
Senaste nytt
Populärt just nu
1057Ökad russofobi i spåren av Ukrainakriget – ortodoxa kristna nekas handla
Annons