statsminstern 34

Stefan Löfven/Genrebild gäng. Foto: Faksimil Facebook/Polisen

Inrikes

Löfven om gängskjutningen med skottskadade barn: ”Blir förtvivlad”

Publicerad 7/20/2021
Annons

Statsminister Stefan Löfven (S) har kommenterat gängkriget i södra Storstockholm som orsakade att två barn, 5 och 6 år, skottskadades när de lekte i ett bostadsområde. Löfven uppger att han är ”förtvivlad” över utvecklingen.

Det var omkring klockan 20 på lördagskvällen som polisen larmades till Flemingsberg efter att gängkriminella drabbat samman och även avlossat flera skott. I ett närliggande bostadsområde hittades två barn med skottskador.

LÄS ÄVEN: Invandrarkriminellt nätverk bakom skjutna småbarnen

På söndagen bemödade sig statstminister Stefan Löfven (S) att kommentera händelsen genom att skriva ett Facebookinlägg. Löfven framförde att han är ”förtvivlad” över utvecklingen där gängen visar på hänsynslöshet när de använder våld i ett område där barn vistas.

”Detta besinningslösa våld som sätter hela bostadsområden i skräck är fruktansvärt. Att använda våld i ett område där barn vistas visar på en fullständig hänsynslöshet. Alla barn har rätt till ett liv fritt från våld”, skrev statsministern.

I flera tidigare uttalanden har ministrar hävdat att man är på god väg att knäcka gängen. Men trots detta menar nu statsministern att det krävs nya krafttag.

Foto: Faksimil Facebook

Barnens far: ”Vad gör regeringen?”

I en intervju med Aftonbladet berättar barnens far att han bar hem sina skottskadade barn.

– Jag ser att både min son och min dotter har skotthål i sig och blodet rinner. De gråter och skriker när jag håller om dem, säger han.

Han vill nu ha svar från regeringen vad man gör för att sätta stopp på utvecklingen.

– Hur kan det här hända i Sverige? Det vill jag veta. Vad gör samhället? Vad gör regeringen? Jag vill ha svar, slår barnens far fast.

Statsministern: ”Trösta era barn – ni kommer inte mördas snart”

I samband med att en polisman sköts ihjäl 30 juni i Biskopsgården fick statsministern frågan från en utländsk journalist om vad man ska säga till sina barn om händelsen.

Statsministerns svar fick många att reagera då han föreslog att man ska trösta barnen med att de inte kommer mördas snart.

Norsk politiker: ”Så oseriösa politiker finns bara i Sverige”

På Twitter kommenterar Ole Jacob Johansen, gruppledare Fremskrittspartiet, de senaste dagarnas debatt i Sverige i vilken justitieminister Morgan Johansson (S) klagar över att oppositionen kritiserar regeringens politik när lekande barn blir skjutna på gatan.

Johansen menar att ”så oseriösa politiker enbart finns i Sverige”.

LÄS ÄVEN: Nytt rekord i skjutningar i Sverige – Damberg: ”Vi är kompromisslösa mot gängen”

Simon Kristoffersson
Annons
Senaste nytt
Populärt just nu
859”Ryssland redo för krig med Nato”
Annons