morgan-johansson-annie-lööf

Joakim Berndes, CC BY-SA 4.0 / Poltikerveckan Almedalen, CC BY-SA 2.0

Inrikes

Lööf: C stödjer inte misstroende mot Morgan Johansson

Publicerad 6/3/2022
Annons

Efter att Sverigedemokraterna på torsdagen meddelade att man fått nog av justitieminister Morgan Johanssons (S) misslyckanden och samhällsutvecklingen under hans ledarskap spekulerades det huruvida Centerpartiet kan komma att rädda regeringen ännu en gång. På fredagsmorgonen meddelar Annie Lööf att så blir fallet.

SD:s motivering med misstroendet var att Morgan Johansson har låtit kriminaliteten breda ut sig och låtit Sverige bli ett gangsterland. Snabbt fick man stöd av M, KD och L.

LÄS ÄVEN: SD väcker misstroende mot Morgan Johansson

Statsminister Magdalena Andersson (S) hotade på torsdagseftermiddagen med att själv avgå ifall Johansson skulle avsättas. Men nu kommer alltså Annie Lööf till regeringens undsättning ännu en gång.

”Hjälps inte med misstroendeförklaring”

Under ett tal på Järvaveckan på torsdagen nämnde Annie Lööf misstroendet och hintade redan då om att man inte avsåg stödja det.

– Det som krävs för att öka tryggheten handlar om att vi genomför förslag för att knäcka gängkriminaliteten, mota mäns våld mot kvinnor och hedersbrott. Det hjälps inte med en misstroendeförklaring i riksdagen.

LÄS ÄVEN: M, KD och L stödjer misstroende – hela regeringen kan avgå

Och på fredagsmorgonen meddelar Lööf via sociala medier att partiet inte stödjer SD:s initiativ. Enligt C-ledaren står man ”helt bakom den kritik mot honom som ett enigt KU riktade igår” men att ”det är inte av en sådan art att det motiverar ett misstroende”.

2019 var det Centerpartiet som räddade dåvarande socialförsäkringsminister Annika Strandhäll (S) från misstroende.

LÄS ÄVEN: Centerpartiet räddar kvar Annika Strandhäll (S)

Andreas Nilsson
Annons
Senaste nytt
Populärt just nu
630Studie: Covidvaccin kopplas till ökad dödlighet
Annons