Lööf

T.v. Lööf (C) på takterrass över centrala Stockholm. T.h. Bilbränder. Faksimil Facebook

Inrikes

Lööf i attack mot alternativmedia: ”Falsk bild av Sverige”

Publicerad 8/13/2019
Annons

På måndagskvällen gick Centerpartiets ledare Annie Lööf ut i sociala medier och anklagade alternativmedier för att ”sprida en negativ och falsk bild av Sverige”. I sociala medier möter hon en storm av mothugg från medborgare.

Det var på lördagen som den vänsterliberala tidningen New York Times publicerade en artikel som av många har kritiserats för att vara konspiratorisk där journalisterna vill koppla samman alternativa medier i Sverige med Ryssland.

På måndagen hade Centerpartiets ledaren Annie Lööf läst artikeln och såg sig föranledd att bege sig ut på sin twitterplattform med över 125 000 följare för att svinga mot alternativmedias verklighetsbeskrivning av Sverige.

LÄS ÄVEN: Här näthatar Annie Lööf ”vita män som gått livets hårda skola”

I ett inlägg slår Lööf fast att NYT:s artikel är ”mycket läsvärd granskning” och går vidare med att hävda att granskningen visar att alternativmedias journalistik i själva verket är en ”högerextrem desinformationskampanj” som ”får stöd från olika internationella nätverk för att sprida en negativ och falsk bild av Sverige”.

S-ministrar stämmer in i kören
Även den socialdemokratiska ministern Annika Strandhäll, som har varit i många blåsväder, hyllar den hårt kritiserade NYT-artikeln och en ledare i DN där artikeln refereras till.

Så gör även migrationsminister Morgan Johansson, som betraktar sig som en av ”de vuxna i rummet” i motsats till politiker med andra åsikter.

”Ni politiker borde SKÄMMAS”
I sociala medier rasar många över Lööfs, Strandhälls och Johanssons attacker och syn på verkligheten i landet.

En person skriver, ”ni politiker borde SKÄMMAS” medan en annan skriver skämtsamt att hon känner sig mycket tryggare nu när Lööf har slagit fast att bilbränder, våldtäkter, rån överfall, dödsskjutningar, attacker på blåljuspersonal, gängvåld, tortyr av djur och stormningar av sjukhus bara är högerextrema fake news.

”Ska genast ta en kvällspromenad i min hemstad Uppsala.”

LÄS ÄVEN: Här är skorna till Annie Lööf – aktionen ”Skicka din högra sko” igång

Även Strandhäll får stark kritik på sin Twitter och blir bland annat kallad ”regeringens bimbo”:

LÄS ÄVEN: Annie Lööf avslöjas som hemlig medlem i globalistiska Trilaterala kommissionen

Simon Kristoffersson
Annons
Senaste nytt
Populärt just nu
1073Ökad russofobi i spåren av Ukrainakriget – ortodoxa kristna nekas handla
Annons