Krisande Liberalernas ungdomsförbund LUF har på sitt officiella twitterkonto publicerat ett inlägg där man med ett stort leende på läpparna bränner upp den svenska flaggan.

I helgen håller Liberala ungdomsförbundet kongress i Västerås där man bland annat valt 23-åriga Romina Pourmokhtari med bakgrund från Iran till ny förbundsordförande. Men ordförandevalet var inte det som diskuterades mest i sociala medier.

Det var istället ett inlägg i sociala medier om ett beslut om att legalisera skändning av den svenska flaggan, något som partiföreträdare illustrerade med att under muntra former elda upp en svensk flagga. I ett senare inlägg upplyser man dock om att flaggskändning är lagligt i Sverige sedan 1970-talet.

LÄS ÄVEN: L-motion: Gör Sverige till delstat i Europas förenta stater

Många rasar mot LUF
I sociala medier är det många som rasar mot ungdomsförbundet. En person skriver, ”respektlöst till det land som gör att ni kan leva i frihet. Idioter!”


Många frågar om det även är tillåtet att bränna andra flaggor. En del andra har efterliknat LUF:s twitterinlägg men bytt ut den svenska flaggan mot regnbågsflaggan.

LÄS ÄVEN: Här är L-politikerns folkförakt: ”Alla har råd med en segelbåt”