Under den senaste veckan har det varit stor aktivitet vid Sagerska palatset, statsministerns officiella residens, i Stockholm. Bland annat har en lyxsäng från Hästens levererats.

Stefan Löfven är en njutningsmänniska och berättade när han lämnade in sin avskedsansökan att han ser fram emot att bygga en bastu i Örnsköldsvik. Han uppges också bestämt sig för att även fortsättningsvis ha en bostad i huvudstaden. Kvar på på Strömgatan 18 blir han dock inte. Det är fortfarande oklart vem som kommer att ta över statsministerns officiella residens, det renässansinspirerade Sagerska palatset – Magdalena Andersson eller någon annan.

Expressen skriver att det varit mycket aktivitet på adressen under veckan som gått. Bland annat anlände en budbil och levererade en säng från det exklusiva märket Hästens. Om den nya sängen är tilltänkt kommande statsminister eller har köpts in av Stefan Löfven medan chansen fortfarande finns att låta skattebetalarna stå för notan framgår inte av Expressens artikel.

LÄS ÄVEN: Matpriserna kan stiga mer än tio procent

Lyxinköpet kommenteras inte av Regeringskansliet

Hästens sängar är gjorda för hand och varierar i pris från strax över 40 000 kronor för en enkelsäng till över 330 000 kronor för en så kallad kontinentalsäng. Bara en bäddmadrass kan gå loss på 50 000 kronor.

För närvarande har Sverige en övergångsregering som leds av statsminister Stefan Löfven. Det vill säga, Stefan Löfven är statsminister till dess att en ny regering har tillträtt. Sagerska huset är statsministerns tjänstebostad. Vilka eventuella leveranser som sker till fastigheten uttalar vi oss inte om”, skriver regeringskansliets pressavdelning i ett mejl till ett tidningen.

Sagerska palatset kallas ibland i media istället Sagerska huset. Det var Ingvar Carlsson (S) som under sin tid vid makten inte ville att folket skulle läsa i tidningarna att en socialdemokratisk statsminister hade ett ”palats” som tjänstebostad. Han lyckades med framgång förmå den svenska pressen att istället använda beteckningen Sagerska huset.

Dock hann han själv aldrig bosätta sig där på grund av ett långdraget renoveringsarbete. Göran Persson (S) blev den förste statsministern i det lyxiga residenset.