Staffanstorps kommunhus. Foto: Mrkommun.

M och SD tar över styret av Staffanstorp: ”SD ligger oss väldigt nära”

Delningar

Moderaterna blev överlägset största parti i skånska Staffanstorp med 43 procent av rösterna. SD blev tredje störst med 11 procent och då partierna ligger väldigt nära varandra politiskt avser man styra kommunen tillsammans genom ett gemensamt handlingsprogram.

I Skåne har partierna redan ett flertal kommunala samarbeten och i Staffanstorp har kommunstyrelsens ordförande Christian Sonesson (M) en pragmatisk inställning till det politiska arbetet framöver.

– Under den här mandatperioden som har varit så har vi har märkt att SD ligger oss väldigt nära rent politiskt. I omröstningarna i kommunfullmäktige har man i de flesta fall stöttat vår politiska linje, säger Sonesson.

Då skillnaderna partierna emellan ska vara ännu mindre lokalt har det enligt Sonesson varit väldigt enkelt att lägga fram det gemensamma handlingsprogrammet som fokuserar på ordning och reda i skolan, äldreomsorgen, integration och utökad polisiär närvaro.

Man vill även införa ett tiggeriförbud och neka så kallade kulturella särkrav i kommunens verksamhet som också ska fredas från religiösa uttryck.

Delningar

Kommentarer förhandsgranskas inte av Samhällsnytt och är inte redaktionellt material. Du är själv juridiskt ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

Klicka här för att läsa våra kommentarsregler.

151 KOMMENTARER

 1. Ja i Staffanstorp tänker politikerna på invånarnas bästa till skillnad från våra rikspolitiker som enbart tänker på sig själva . Bara att gratulera invånarna i Staffanstorp !!!!!

 2. På kommunal nivå sker det som Ulf Kristersson inte ville skulle ske. Men det KANSKE kan få upp ögonen på honom, så han inser att det faktiskt inte är farligt att samarbeta med SD. Ebba Busch Thor har ju insett det. Och om inte Kristersson vill åka åt h-e på onsdag, bör han kanske vika tisdag på att prata lite med Åkesson.

  • Han är så byxis och uppstyrd internt, det händer inte, han kör efter sin och partiets ”regelbok”, och riskerar att åka från partitoppen iaf.

   Jag tror de i toppen håller ihop, de vill inte ha någon konkurrens från starka kommunla förmågor, och kör ”in i kaklet” med partiboken under armen, en partibok som inte speglar väljarnas önskemål…..

   • Själv tror jag de ännu inte insett att Reinfeldt, och hans diktatoriska styre, är borta och nu över. Det var ju inte för inte de kallades för ”knapptryckarkompaniet” och det var allmänt vedertaget att om man var en bra liten ”ja-sägare” fick man bra tjänster. Och följaktligen de som inte var det, hamnade i frysen.

 3. Aj då ett värdegrunds debacle. Kanske att det folkliga upproret kommer ifrån kommunalt håll då partierna inte vill driva den linje som finns på riksnivå, man får hoppas.

 4. Sonesson har modet, fromheten och höga intelligensen som krävs för att vända kaoset
  till skötsamma kommuninvånarnas fördel.
  Klartänkta politiker är idag en raritet.
  Än lever Skånskt Vikingablod och sund bondförnuft!!
  HURRA!!

 5. Det verkar som att de riktiga moderaterna finns i Skåne. Kristersson var nere i just Skåne för två veckor sedan och försökte tvinga moderater här att inte samarbeta med SD.
  Det gick väl sådär… hahaha.

  • Host host…men var det inte han som var ensam hemma när livvakten ”sköt sig själv”….det har spekulerats mycket om dom skotten….och ingen riktig utredning har presenterats! Var han inte i blåsväder för nåt år sen för ”rasistiska” uttalanden?? Ja men dårskapen får man från sina föräldrar sägs det!

 6. Jag tror att på det kommunala planet kan det fungera med ett samarbete mellan SD och M. Men det beror i huvudsak på att M varit av nöd och tvång att anpassa sin politik så att den liknar SD-politik i allt väsentligt. SD får agera förtrupp.

  Tyvärr så styrs Moderaterna av en liten elit i Stockholm som är nära lierat med Svenskt Näringsliv, och då blir det taggarna utåt.

  Den så kallade Stockholmsuppgörelsen där M ratade ett samarbete med SD till förmån för MP-samarbete är en typisk grej för Stockholmsmoderater, som inte vill ta i SD med en tång.

  Kan tilläggas att jag själv bor i Stockholm.

 7. Då kan väl även de tjuriga dagisungarna på riksplanet samarbeta med SD om det går på lokal nivå så de får ihop en regering nån gång,Det är ju så barnsligt alltihop,ingen ska pjata med SD säger
  rödluvan.undrar vad andra länder tänker om denna bisarra komedi
  de håller på med?

 8. Är det så mycket stolthet o prestige att bli riksdagspolitiker. Alla jag känner som har blivit chefer och försökt vara någon annan har misslyckats och gjort bort sig med ett dåligt jobb. Egentligen som svenska riksdagspolitiker i ett litet land som Sverige. Vill vara som dom stora grabbarna stollar med komplex är vad det är. Ungefär som alla fega mjukisar som vill vara balla med sina tatueringar. Kan dom inte bara vara sig själva och lyssna på medborgarna o göra ett bra jobb och lyssna på medborgarna.

 9. LÄS PÅ FRI TIDER OM DE TVÅ SVERIGE HATARNA (3)
  Kan man inte fälla dom för HMF ”Hat mot folket” Borde rendera 30 år i fängelse..

 10. Kleinfelt junior ryter ifrån som om han vore partieledare, jösses vad svårt det tycks vara att bli av med denna vidriga släkt.

 11. Skåne är inte riktigt Sverige; en annan mentalitet, vi är mer generösa än svenskarna, och långt mer vidsynta och toleranta än vilken svensk moralist och puritan som helst.

 12. M+SD= 54% i Staffanstorp fungerar utmärkt! Alliansen+SD 2014 =54% fungerade inte alls! Gav DÖ och en idiot, Löfven, till statsminister, som lät MP ( 4% ) styra med sitt vansinne!
  Nu 2018 är vi där igen: Alliansen + SD= 60% och L och C vill låta MP styra igen!
  Nyval/extraval , TACK! SD troligen 27%!

 13. Detta är ju egentligen inte så konstigt. Många 100 tusen har ju lämnat M för SD. Det betyder att den gemensamma nämnaren är stor. M är ju hämmat av L och C i alliansen. I SD behöver man inte ta hänsyn till dessa 2 pissliberala partier.

  • En centerpartist har uttalat sig inkognito, Det är ingen hemlighet att, Annie Lööv anses vara inte så lite dum i huvudet. Om hon inte vore det hur skulle hon i så fall ha hamnat i den situation, som hon befinner sig i? Det kvittar hur den röda Flumkommunísten än gör så har hen i.a.f. röven bak.
   Samma sak gäller ”vice korpralen” Janne B, L. Denne dumbom har frivilligt satt sig i en omöjlig situation och det kommer att, bli henens fall. Hur är det möjligt att, sådana dumskallar kan göra anspråk på att, få leda ett land. Inte ens Sverige är betjänt av dumskallar trots att, de är bland de bästa bland dumsvenskar.

 14. Tror skillnaden är att Ulf Kristersson bara är en nickdocka åt Fredrik Reinfeldt.
  Hörde Jan Björklund spy galla över SD nazistiska rötter, men ingeting från Svt att sossarna samarbetade med nazisterna.
  Lite mer pålästa hallåer från Svt vill vi ha.

 15. Nu sa Christian Sonesson nyss på TV att M i Staffanstorp lättare får igenom sin politik tillsammans med SD än vad de hade fått tillsammans med andra partier, antar att han menar Alliansen! All heder åt Sonesson!!

  • Ja mna får säga vad man vill om honom (och jag ska säga att jag är kluven) men han har gjort mirakel med amerikansk ekonomi och sätter alltid amerikanarna först. För det kan man bara hylla honom. Vi behöver en Trump för en kort tid här. En som kan rensa upp ordentligt då han fullkomligen skiter i motståndarnas åsikter.

  • Du är inte bara moderater som blir fisförnäma när dom blir politiker i stockholm o riksdagen. Det gäller i allra högsta grad V, S och MP kommunister som ”kommer upp sig” är dom värsta. Dom kräver ständig särbehandling och ser man deras reseräkningar så ligger dom absolut i topp…men kommunister älskar att spendera andras pengar.

   • Vad de nu gör med Sverige gjorde de med de Östdanska provinserna ”Skåneland” på 1600 – 1700 talen. Bl.a. legaliserades stölder från befolkningen, svenskingarna stal allt vad de kom över och lite till. Konfiskerade gods och gårdar. Omänskliga avrättningsmetoder praktiserades för påstådda brott. Skåneland: Blekinge, Bornholm Halland och Skåne. De södra delarna av Småland var närmare knutet till östdanmark än till Sverige, genom språk, släkter, ekonomi. På den tiden var den delen av Småland en mycket rik provins liksom övriga Skåneland., som var den rikaste delen av Danmark. som i sin tur var bland de rikaste i Europa. Bara på några decennier förvandlades dessa delar till en provins i ruiner med svält, armod, laglöshet etc.
    Hela 40% av befolkningen försvann genom landsflykt, svält, massaker av hela byar. Regeringen i Stockholm med Karl XI hade planer på att, utrota befolkningen p.g.a. de lät sig inte kuvas. Planerna gick i stå tack vare en balt tysk, Rutger von Aschenberg, som utsågs till guvernör över Skåneland, som inte delade svenskingarnas planer.
    Sensmoral: Skåneland har ännu inte hämtat sig från den svenska erövringen. Nu mina vänner hotar samma sak hela landet om vi låter dessa farliga figurer sitta kvar vid rodret.

  • Ja så är det. Och ju kortare dom är desto farligare är dom….
   Sossarna har Morgan Johansson och liberalerna hade Erik Ullenhag….
   Brr mera rättshaverister finns inte, napoleonkomplexen riktigt lyser igenom. Hualigen skulle Emil ha sagt och Lina skulle ha gapat om gastar…

 16. Reinfeldts avkomma kräker över SD på instagram och menar att det är fruktansvärt att SD får va med och styra i vissa skånekommuner. Komplett vansinnig precis som far sin. Och han får inte medhåll av så många…..🤣🤣

 17. Att sjuklövern inte vill samarbeta med SD har inget att göra med SD:s s.k nazistiska rötter. Orsaken är istället att sjuklövern har ingått avtal med globalisterna om att nationen Sverige skall avvecklas och politikerna skall verka för NWO- dvs världsregering och att levnadsstandaren skall sänkas till Mexikos nivå 2030 allt enligt FNs plan Agenda 2030. 82% röstade för detta och deras barn och barnbarn, vars land och framtid blivit bestulen kommer att förbanna sina föräldrar och mors-och fars- föräldrar för detta. Sverige är svenskarnas land sedan tusen år tillbaka och landsf… borde …. i lyktstolparna.

 18. Kan hoppas att M+SD kommuner sätter ett grillspett i häcken på Kaklet och säger till på skarpen… Sök samarbete med SD…

  • Bildt har myndigt uppmanat centerfjollan att sluta fjanta sig. Den gamles inhopp i debatten visar vad jag och många med mig länge misstänkt, nämligen att lille Ulf inte räcker till. En mandatperiod med Ulf kommer inte att bli någon succé. Jag tror att det bara blir vingel.

    • Ulf saknar auktoritet, inger inte någon respekt som person. Han är som ett neutrum. Centerfjollan och Jan ”med de fula tänderna” Björklund kan i princip håna moderatledaren. Det kan inte gå bra för moderaterna med Ulf som partiledare, och än värre för Sverige med Ulf som statsminister.

 19. Staffanstorp har en lysande framtid….
  ända till den dagen när staten bestämmer att deras framgång är inte solidarisk och vilar på fl värdegrund……

 20. 7K-politiker tror nog att SD skall försvinna från kartan om man vägrar ha med dem att göra.
  Fattar de inte att det är så man får SD att växa?

 21. Vi har märkt att vi ligger ganska nära i politiken,jo tjena,läs på och inse att SD politik är ganska precis som den moderata politiken innan kålhuvudet tog över makten.

 22. ”Kloker” Bildt står i SVT och stryker under att det är rätt att dissa SD helt och hållet. Sen säger han att politiker i riksdagen måste respektera det demokratiska läget, vad folket röstat fram.
  SVT- programledaren väldigt bekymrad för samarbetet mellan M och SD i Staffanstorp och försöker dra ur Bildt en spottloska åt Skåne. Men heder åt den gamle torrbollen, han reserverade sig bara.
  Neutrala SVT. Hahahaha……..

 23. Carl Bildt ”reserverade sig” INTE i Aktuellt ! (se föreg. kommentar)
  ”De lokala förhållandena i Staffanstorp . . jag var nere några gånger som partiordförande och försökte sortera ut konstiga situationer i Skåne, så jag vet att dom kan vara KONSTIGA”.
  Va’?!
  Ska en, visserligen f.d. avdankad rikspolitiker t.o.m. statsminister uttrycka sig på det viset?!

 24. Kort o Konsist FOKUS

  Skolan Äldrevården Integration Polis samt Ordning o Reda….

  Vad Mer behövs i ett litet Samhälle för att GRUNDEN skall stå Stabilt..?

 25. Och Aftonbladet väljer ut vissa delar av samarbetet och förlöjligar det. Aftonbladet = den Sanna fake news tidningen

LÄMNA ETT SVAR