ulf kristersson5
Inrikes

M öppnar för samarbete med S om invandringen

Publicerad 11/29/2017
Annons

➤ Kristersson anser att det finns ett flertal områden där M och S bör söka långsiktiga överenskommelser varav migrationspolitiken är ett.

Regeringens förslag om att låta ’ensamkommande’ afghaner stanna är ett misstag enligt M-ledaren Ulf Kristersson, men öppnar samtidigt för framtida överenskommelser med Socialdemokraterna.

Överenskommelser på migrationsområdet mellan M och S ”skulle visa både omvärlden och svenskarna att oavsett regeringen är politiken att lita på”.

– Principiellt hade det fortfarande varit det bästa om vi kunde få en riktig stabil och långsiktig migrationspolitik, som både tar ansvar för det som sker i världen och vad Sverige klarar av. En genomtänkt sådan politik som inte ändras hela tiden. Det tror jag egentligen många socialdemokrater också tycker, säger Kristersson till TT och tillägger:

– Nu har de gjort upp med Miljöpartiet i stället, det beklagar jag.

Moderaterna har under den senaste tiden plockat upp ett flertal gamla SD-förslag på migrationsområdet och påstår sig vilja strama åt politiken, men då man getts chansen i skarpt läge har man aldrig fullföljt dessa.

Samtidigt går allianspartnern Centerpartiet i motsatt riktning och hyllade i veckan regeringens förslag. Hur en sådan skild syn på migrationspolitiken ska möjliggöra en samsyn inom alliansen på området vill Kristersson inte uttala sig om.

– Jag tycker att det är för tidigt att svara på den frågan. Vi uttalar oss nu om själva principen eftersom vi inte vet i detalj hur propositionen kommer att se ut. Det finns fortfarande rätt många oklarheter hur det juridiskt ska gå till. Principiellt tycker jag att det här är problematiskt.

Andreas Nilsson
Annons
Senaste nytt
Populärt just nu
778Polismästarens uppmaning till svenskarna: Bilda medborgargarden
Annons