I tisdags eftermiddag sköts två män och en kvinna ner vid Gamlegårdens centrum i Kristianstad. Ett par timmar senare gick kommunens högst ansvarige politiker, kommunalrådet Peter Johansson (M), på spritprovning med släkten, på Absolut Home i Åhus.

Blodet hade inte ens torkats upp från golvet i Gamlegården när kommunalrådet valde att gå på rundvandring på Absolut-fabriken, där han även avnjöt provsmakning av rusdrycker och efterföljande middag tillsammans med släkten.

Sedan hans sambo publicerat ett inlägg med bilder på Facebook från tillställningen har Johansson kritiserats för sina prioriteringar. Nu försvarar sig M-pampen i Expressen och menar att han minsann kommunicerade flitigt med kommunens nyckelpersoner mellan nubbarna.

– Uppgiften om att jag inte var tillgänglig är felaktigt tagen ur luften, säger han.

Peter Johansson (M), på spritprovning med släkten. Faksimil Facebook

SE ÄVEN: VIDEO: Se blodbadet i köpcentret i Kristianstad

Avfärdar kritiken

Johansson vänder sig mot att det uppfattats som att han inte engagerat sig i skjutningen. Han menar att det inte spelar någon roll om han var på spritprovning eller någon annanstans, jobbet skötte han likväl. 

– Självklart kunde jag inte bege mig till Gamlegården, det var ju en pågående brottsplats där stora delar av området var avspärrat och där polisen uppmanade folk att lämna, säger han.

De två män i 20- respektive 30-årsåldern och kvinnan i 60-årsåldern vårdas fortfarande för allvarliga skador efter skottlossningen. Tre minderåriga tonåringar anhölls natten till onsdag, skäligen misstänkta för mordförsök. Alla tre släpptes fria på torsdagseftermiddagen, sedan de uppgetts ha alibi.

LÄS ÄVEN: Samtliga misstänkta för blodiga skottdramat i Kristianstad släpps