En M-pamp i södra Storstockholm vill se mer massinvandring till Sverige. Enligt moderaten är det inget problem med massinvandring utan bara en fråga om att ställa krav för att få det att fungera.

På söndagen medverkade Sven Gustafsson (M), kommunstyrelsens ordförande i Haninge, i SVT Agenda för att kommentera det växande invandrarvåldet vilket är något som har drabbat hans hemkommun ordentligt.

Men trots utvecklingen i landet ser Gustafsson inga bekymmer med att ha massinvandring. Han är inte helt förtjust i partikollegan tillika statsminister Ulf Kristerssons tal till nationen förra veckan och gängdebatten som har ett ”osunt fokus på invandring”.

– Vi är ett litet land och vi rymmer betydligt fler invånare, svenskar som invandrare. Det stora problemet är att vi inte ställer några krav. Fullt dugliga människor med jättestora drivkrafter kommer till Sverige och vi ställer i inga krav på försörjning eller laglydighet, säger Gustafsson i studion och fortsätter:

– Jag tycker att det blir ett osunt fokus på invandring.

”Hur enkelt som helst att integrera”

Enligt Gustafsson behöver samhället bara ställa krav på invandrarna för att få det mångkulturella projektet att fungera.

– Hade vi haft en annan rättspolitik, ställt andra krav så hade det varit hur enkelt som helst att integrera människor i det här samhället.

Gustafsson är ”helt övertygad att det här kommer att lösa sig” genom en repressiv politik.

LÄS ÄVEN: Moderaterna: Vi ska vara stolta över massinvandringen