Moderaterna 94

Mikael Rubin/En av bilderna. Foto: Faksimil Facebook/Polisen

Inrikes

M-topp betalade 213 000 till utpressare efter chatt med nakenbilder

Publicerad 2/3/2022
Annons

Moderaternas starke man tillika kommunstyrelsens ordförande i Trelleborg, Mikael Rubin, sexchattade med en kvinna på nätet och köpte nakenbilder av henne. Han förstod inte att han klev rakt i en vanligt förekommande ”honungsfälla” – kvinnan och hennes sambo försörjde sig på att utpressa sexsugna aningslösa män på pengar för att inte avslöja för deras fruar och bekantskapskrets vad de ägnat sig åt framför datorn.

Efter sexchatten och köpet av nakenbilderna började utpressningskraven snabbt att ramla in hemma hos moderatpolitikern. Rubin lät sig skrämmas eftersom han också under chattandet antytt att han velat köpa sex med kvinnan. Han betalade därför i omgångar totalt 213 000 kronor till kvinnan för hennes tystnad.

Men när kraven efter åtta månader och 13 betalningar bara fortsatte, ibland med upp till 20 telefonpåringningar om dagen, valde Rubin till sist att lägga korten på bordet för hustrun och polisanmäla utpressaren.

Kvinnan: ”Förskott på betalning för sex”

Kvinnan som nu tillsammans med sin sambo åtalas vid Ystad tingsrätt för utpressning och penningtvättsbrott medger att hon tagit emot pengarna men nekar till brott. Enligt kvinnan ska betalningarna ses som förskott på de sexuella möten som Rubin beställt av kvinnan.

Moderatpolitikern nekar dock till sexköp. Att han i chattsamtal med kvinnan skrivit att det skulle vara ”fräckt att ha sex med henne i ett par timmar” ska inte tolkas som försök till att köpa sex, hävdar Rubin. Han medger däremot att han köpt nakenbilder av kvinnan.

Överväger att lämna politiken

Till Trelleborgs Allehanda säger Rubin att han inte tagit ställning till hur han ska göra med sina politiska uppdrag och ännu inte har diskuterat det med sina partikollegor. Han lutar dock åt att han nu kommer att lämna politiken.

Det framgår inte hur Rubins fru tagit avslöjandet om makens sexchattande och att det nu också kommit till allmänhetens kännedom via media. Det finns i nuläget inga uppgifter om att paret ska skiljas.

Mats Dagerlind
Annons
Senaste nytt
Populärt just nu
967Här flyger amerikanska kärnvapenbombaren över Sverige
Annons
Annons