magdalena andersson

Faksimil Facebook / Twitter

Inrikes

Magdalena Andersson (S) till skolklass: ”Gå inte med i Ungsvenskarna”

Publicerad 1/23/2023
Annons

I en rad inlägg på Twitter beskriver riksdagsledamoten Jakob Olofsgård (L) hur han guidade en högstadieklass i riksdagen. Plötsligt dök den tidigare statsministern Magdalena Andersson (S) upp – och valde att stanna och prata lite med klassen. Hon hade en anmärkningsvärd uppmaning till eleverna.

I Twittertråden som publicerades på fredagsmorgonen skriver Liberalernas bostadspolitiske talesperson att det var fint av Magdalena Andersson att stanna till och prata med klassen.

Innan hon gick bestämde hon sig för att förmana eleverna att INTE gå med i Ungsvenskarna – alltså Sverigedemokraternas ungdomsförbund.

Jakob Olofsgård blev tvungen att poängtera för eleverna att de i en demokrati får rösta på vilket parti, och gå med i vilket ungdomsförbund, de vill.

En elev från den aktuella klassen har i efterhand bekräftat Magdaldena Anderssons uppseendeväckande beteende i en kommentar på Instagram.

”Jag var med i klassen som Jakob guidade igår och det hela började med att hon sa att hon ville att vi alla borde engagera oss i politik och att vi borde gå med i ungdomsförbund… men att vi absolut inte borde gå med i ungsvenskarna och sedan kom minst en halv minuts skitsnack om partiet, sossar…”, skriver eleven.

LÄS ÄVEN: VIDEO: Här sätter Ebba Busch hånskrattande Magdalena Andersson på plats

Mira Aksoy
Annons
Senaste nytt
Populärt just nu
1249”Ryssland redo för krig med Nato”
Annons