18-åriga Maja Hellman och 20-åriga Johanna Leshem Jansson döms till livstids fängelse för mordet på 21-åriga Tove Tönnies i Vetlanda. Det meddelar Eksjö tingsrätt idag.

Domstolen anser att de båda gärningskvinnorna agerade ”gemensamt och i samförstånd” när de natten till 16 oktober förra året mördade Tove Tönnies och därefter dumpade hennes kropp i ett skogsområde. En konflikt som fanns mellan systrarna Tönnies och de båda mördarna, vilka har sydafrikansk respektive tysk-israelisk bakgrund, anges i domen som möjligt motiv.

LÄS ÄVEN: Åtal: Maja och Johanna ströp och eldade upp 21-åriga Tove i Vetlanda

Eksjö tingsrätt menar att mordet, även om det inte var planerat i förväg, utfördes på ett ”särskilt hänsynslöst” sätt, och att det därför inte finns några förmildrande omständigheter som gör att påföljden bör vara kortare än livstids fängelse.

Enligt gärningsbeskrivningen fälldes Tove till golvet inne i Johannas lägenhet. Därefter höll Maja fast Tove medan Johanna satte sig över och ströp henne. ”Tove måste under sina sista minuter i livet ha upplevt en synnerligen kraftig dödsångest och ett svårt lidande”, står att läsa i domen.

LÄS ÄVEN: HÄR är kvinnorna som misstänks för 21-åriga Toves försvinnande