Socialdemokraterna i Malmö stad har stolt presenterat hur de spenderat nära en miljon kronor av skattebetalarnas pengar för att köpa en blinkande häst som ska pryda Gustav Adolfs torg. Enligt S-toppen Andreas Schönström kommer ”ungarna älska den”.

Den konkursmässiga staden Malmö fortsätter att forsla ut skattebetalarnas pengar på diverse projekt. Nyligen uppmärksammade Samnytt hur kommunledningen sponsrat statstelevisionens produktion av tv-serien ”Tunna blå linjen” med hela 1,5 miljoner kronor för att man hoppas att det ska generera arbetstillfällen men även för att man vill medverka till att främja en positiv bild av polisen i den brottstyngda staden.

LÄS ÄVEN: Malmö skänker 1,5 miljoner till tv-serie – för att lösa stadens ”utmaningar”

På fredagen publicerade Socialdemokraternas lokalavdelning i Malmö ett Facebookinlägg i vilket man presenterar stadens senaste inköp. Det handlar om en rosa, blinkande enhörning som är sex meter hög och tio meter bred. Enhörningen är placerad på ett regnbågsfundament och har kostat skattebetalarna 900 000 kronor.

Staden har även satsat på att måla om både parkbänkar och papperskorgar i regnbågens färger.

Regnbågsfärgade bänkar på Stortorget i Malmö. Foto: Malmö stad

S-toppen: ”Ungarna kommer älska den”

Andreas Schönström (S), ordförande i tekniska nämnden, deltog i avtäckningen på Gustav Adolfs torg. Han litar på att alla Malmöbor ”tar den till sitt hjärta”.

– Jag är helt övertygad att om ungarna kommer älska den, säger Schönström (S) till Sydsvenskan (2021-05-14)

Andreas Schönström med sitt senaste inköp. Foto: Faksimil Facebook

Lokaltidningen tar upp den höga kostnaden för den blinkande hästen – men det är inget som Schönström ser något problem med eftersom den ska ”turnera” runt på flera platser i staden.

Andreas Schönström. Foto: Faksimil Facebook

Svår ekonomisk situation

Malmös satsningar sker samtidigt som staden befinner sig i en extremt svår ekonomisk situation. Detta trots att staden får över 6 miljarder kronor i så kallat kommunalt utjämningsstöd från staten och andra kommuner. Utan stödet hade Malmö för länge sedan tvingats gå i kommunal konkurs.

I slutet av mars rapporterades det att Malmö med S-styret i spetsen ska införa parkeringsavgift dygnet runt i hela staden för att lyfta in mer pengar. Enbart Sverigedemokraterna och Moderaterna röstade nej till förslaget.

LÄS ÄVEN: Problemtyngda Malmö skänker 100 000 kronor till ”Digital Ramadan”