Tunna blå linjen

Tunna blå linjen. Foto: SVT

Inrikes

Malmö skänker 1,5 miljoner till tv-serie – för att lösa stadens ”utmaningar”

Publicerad 5/7/2021
Annons

Den konkursmässiga staden Malmö fortsätter att forsla ut skattebetalarnas pengar på diverse projekt. Nu senast i raden är det statstelevisionens produktion av tv-serien ”Tunna blå linjen” som tilldelas hela 1,5 miljoner kronor.

Kommunledningen hoppas att miljonregnet över tv-serien ska generera arbetstillfällen och även vara en positiv kraft som främjar bilden av polisen i den brottstyngda staden.

LÄS ÄVEN: Problemtyngda Malmö skänker 100 000 kronor till ”Digital Ramadan”

I höst beräknas statstelevisionen återuppta inspelningen av serien. Micael Nord är näringslivsdirektör och han välkomnar fortsättningen på tv-serien eftersom man har ”utmaningar” i staden.

– Tv-serien har lyft Malmö som en varm stad, fylld med liv och mänskliga relationer, men också utmaningar, säger han till Skånska Dagbladet (2021-05-04).

Svår ekonomisk situation

Vidare öppnar staden för fler bidrag framöver men planerar att inleda sin sponsring med 1,5 miljoner kronor. Det sker samtidigt som staden befinner sig i en extremt svår ekonomisk situation. Detta trots att staden får över 6 miljarder kronor i så kallat kommunalt utjämningsstöd från staten och andra kommuner. Utan stödet hade Malmö för länge sedan behövt gå i kommunal konkurs.

LÄS ÄVEN: Malmö finansierade distribution av antisemitisk litteratur – försöker få pengarna tillbaka

Simon Kristoffersson
Annons
Senaste nytt
Populärt just nu
624Samnytt under hård attack med nya stämningar – varför alla Sverigevänner bör stötta
Annons