I en ny utställning på Malmö stadsbibliotek lyfter kommunen fram och hyllar stadens ”mångkulturella identitet” genom ”ett 50-tal nya svenska flaggor”, vilket består av att andra länders flaggor gjorts om i de blågula svenska färgerna – bland andra Islamiska republiken Iran.

”Konstprojektet ’Nya svenska flaggor’ hyllar och inkluderar alla Malmös olika nationaliteter, den visar på våra olikheter såväl på det vi har gemensamt”, skriver Malmö stad.

I Malmö bor människor från 186 länder. Nya svenska flaggor representerar denna nya mångkulturella identitet. Flaggorna symboliserar en dubbel identitet; grafiken representerar de olika nationaliteterna samtidigt som de blågula svenska färgerna förenar och visar på det vi har gemensamt. Flaggorna hanterar frågor om identitet och delaktighet i vårt samhälle. De symboliserar en dubbel identitet som blir allt vanligare i en globaliserad värld. Flaggorna är ett fysiskt, påtagligt uttryck, som hyllar den dubbla identiteten och Malmös mångfald. Nya svenska flaggor vill hylla alla Malmös medborgare och både lyfta fram våra unika olikheter och det som förenar oss.

En som reagerat på utställningen är SD-riksdagsledamoten Nima Gholam Ali Pour.

LÄS ÄVEN: Sverigedemokrat: För många muslimer i Sverige

Han menar att ”utgångspunkten är då att invandrare inte är kapabla att ställa sig bakom den svenska flaggan utan behöver ’inkluderas’ genom att få sitt hemlands flagga färgad i blågult”.

Sen måste man säga det uppenbara och självklara. Om du har kommit till Sverige och inte ens känner att du kan ställa dig bakom landets flagga, på grund av din ”identitet”, åk då till det land som speglar din ”identitet”. Vad gör du i Sverige? Och Sverige kommer aldrig få en annan flagga precis som yttrandefriheten aldrig kommer begränsas. De åsikterna hör inte hemma i Sverige. Åk till ett annat land.

Sverigedemokraten konstaterar också att man tagit med Irans flagga i utställningen, vilket får betraktas som ett grovt övertramp.

Till sist, det är helt vidrigt att den islamiska republikens fana har målats om till blågult. Det är en total motsägelse. Den islamiska republiken flagga är en flagga som ses som en symbol för den islamistiska regimen. Ingen iranier som stödjer frihet vajar den flaggan. Den här konstnären har i all sin okunnighet målat om en symbol för förtryck till blågult, som om det skulle representera Iran. Nej, den flaggan representerar de som dödar iranier.

LÄS ÄVEN: Vänsterpartiet bekräftar: Nima Gholam (SD) bör åka hem till Iran