Hittills i år har Malmöpolisen fått in 14 anmälningar rörande bullar innehållande metall eller glasskross som är utlagda i staden. På måndagen opererades två hundar efter att ha skadats. Nu går polisen ut med en varning till hundägare.

Det handlar om mindre bullar men även korvar och köttbullar som är preparerade med vassa föremål och ligger utspridda i staden. Flera av dessa har påträffats i närheten av Pildammsparken.

Foto: Polisen

Bara de senaste två dagarna har polisen mottagit hela sju anmälningar om farliga bullar. Tre hundar har skadats varav två allvarligt och fått opereras. Det är oklart hur det har gått för hundarna.

Sedan 2021 har polisen fått in 150 anmälningar rörande preparerade livsmedel som är utlagda på gator och i parker. På måndagsmorgonen gick polisen ut med en varning till stadens hundägare.

– Jag kan försäkra alla som bor i Malmö att det här är en prioriterad fråga för polisen. Vi tittar noggrant på varenda ärende som kommer in. Tyvärr har vi fått lägga ner alla utredningar hittills i brist på bevis. Det är svårt att säkra tekniska fynd på bullarna. Men bara för att en utredning är nedlagd, betyder det inte att den är bortglömd, säger Nils Norling till SVT.