Inför Rasmus Paludans planerade besök i Rosengård på torsdag, där han ska hålla en ”rita Muhammed-dag”, befarar polisen att det kommer bli stökigt och förbereder sig på det värsta samt har inlett en så kallad särskild händelse.

Det är som nybliven svensk medborgare dansk-svenske Paludan, partiledare för invandrings- och islamkritiska Stram kurs, kommer att besöka Rosengård på torsdag mellan kl 19-21 för att genomföra evenemanget på Dicksons väg 14. Enligt Paludan utgör arrangemanget ett ”pedagogiskt instrument” för att lära muslimer om yttrandefrihet.

LÄS MER: Paludan besöker Rosengård för att teckna Muhammed: ”Pedagogiskt instrument”

Inför torsdagen satsar Malmöpolisen på ökad närvaro i Rosengård. Även den upptrappade konflikten mellan Israel och Palestina oroar polisen. För att hantera de eventuella oroligheterna har man inlett en så kallad särskild händelse.

– Vi har reaktionerna efter händelserna i augusti förra året då en koran brändes och ett efterföljande våldsamt upplopp i augusti förra året i färskt minne och har självklart tagit lärdom av de händelserna, säger polisens kommenderingschef Petra Stenkula till Kvällsposten.

LÄS ÄVEN: EXKLUSIV VIDEO: Här brinner Koranen i Rosengård – Rasmus Paludans parti trotsar indraget tillstånd

Paludans ansökan är under behandling men ska ännu inte ha beviljats på måndagseftermiddagen.

– Yttrande-, mötes- och demonstrationsfriheten är stark, säger Petra Stenkula.