Feature barnmisshandel Ronneby 1
Inrikes

Mamma häktad för serievåld mot treårig dotter

Publicerad 9/22/2022
Annons

En 22-årig kvinna i Ronneby har häktats misstänkt för att ha utövat grovt och systematiskt våld mot sin endast tre år gamla dotter. Kvinnan greps efter att filmerna av den brutala misshandeln kommit ut i sociala medier.

Det var i början av veckan som ett antal filmklipp i sociala medier väckte stor uppmärksamhet och bestörtning. En 22-årig kvinna, Felicia Petersen, bosatt i Ronneby hade själv filmat när hon slår och stampar på sin egen blott tre år gamla dotter.

Polisen larmades som snabbt ryckte ut och grep Felicia. Hon har nu häktats på sannolika skäl, den högre misstankegraden, misstänkt för sammanlagt 12 fall av misshandel av sitt barn begångna mellan den 15 och 19 september. Ett av fallen rubriceras som grov misshandel.

Den misshandlade 3-åriga flickan.

Erkänner brott

Felicia har erkänt brotten, bland annat hur hon brutalt stampar på dottern som ligger i sängen och gråter och därefter delar ut en serie hårda örfilar med orden ”Det är mamma som bestämmer”.

Det treåriga barnet har omhändertagits av myndigheterna, läkarundersökts och fått vård för de skador mamman åsamkat henne. Felicia är sedan tidigare ostraffad.

Även den treåriga flickans mormor, det vill säga Felicias mor, är misstänkt för brott relaterade till misshandeln. Hon har dock inte begärts häktad.

Felicia har dottern tillsammans med en afghansk medborgare som folkbokfördes i Sverige 2019-03-07. Migranten åtalades nyligen för misshandel och skadegörelse men dömdes enbart för det sistnämnda.

Mats Dagerlind
Annons
Senaste nytt
Populärt just nu
596Samnytt under hård attack med nya stämningar – varför alla Sverigevänner bör stötta
Annons