I en replik i Helsingborgs dagblad svarar mamman till Andreas Danman, den polis som nyligen sköts ihjäl i Biskopsgården i Göteborg, på en insändare om Sverigedemokraterna.

Det var den 30 juni som 33-årige polismannen Andreas Danman sköts ihjäl under ett arbetspass. 17-årige Sakariye Ali Ahmed sitter häktad misstänkt för att ha avlossat skotten.

LÄS MER: JUST NU: Sakariye Ali Ahmed begärs häktad för polismordet

Danmans mors replik avser två tidigare insändare i HD – Rösta inte på Sverigedemokraterna om ni inte vill ha hat och exkludering av Stefan Lindkvist och En ny borgerlig regering krävs för att kunna vistas tryggt i samhället av Sophie och Peter Perulf, båda publicerade för ungefär en vecka sen.

Flathet och floskler

”Stefan Lindkvist ska inte tala om för mig vad jag har rätt att rösta på, vad jag har rätt att känna och tycka”, inleder modern repliken med.

”Den flathet, de floskler som de från regeringshåll hasplar ur sig är inte värda ett dugg”, fortsätter hon och konstaterar att polisen gör allt i sin makt för att göra ett bra jobb men att de inte ska behöva ”stå som sköldar på Biskopsgården”.

Hon instämmer samtidigt i vad Sophie och Peter Perulf skrivit om situationen och att de ”fått på pränt det människor faktiskt känner”.

”Jag är förbannad och förtvivlad, tillåt mig vara det”, konkluderar hon.

Faksimil HD