En man har avlidit efter att ha blivit skjuten i Stockholmsförorten Rinkeby under måndagskvällen. Det skriver polisen på sin hemsida.

Det var vid elvatiden igår kväll som en man skottskadades i Rinkeby. Mannen fördes svårt skadad med ambulanshelikopter till sjukhus för vård. Vid lunchtid på tisdagen informerade polisen om att den skjutne avlidit av sina skador, och att hans anhöriga underrättats om dödsfallet.

Ingen har ännu gripits för dödsskjutningen, som rubriceras som mord.

– Det har inte skett något nytt att berätta i själva utredningsarbetet. Det är samma läge som igår kväll, säger polisens presstalesman Towe Hägg till Samnytt under tisdagsförmiddagen.

Enligt vissa vittnen ska det ha varit flera gärningsmän inblandade i skjutningen, och de ska ha försvunnit på elsparkcykel efter dådet. Andra vittnen ger andra versioner av händelseförloppet.

 – Om vi berättar vad vi tror, då blir det en sanning. Vi behöver vara säkra på att om vi berättar det här, då funkar det i förundersökningen att berätta, konstaterar Towe Hägg.

Enligt uppgift till SVT har den mördade mannen kopplingar till ett kriminellt nätverk. Inte heller det är något som polistalesmannen vill kommentera.

– Vi är fullt medvetna om att det pågår konflikter i regionen, men jag har ingen information att lämna vad man tror i det här ärendet. Vi vet att det pågår konflikter, och då får man titta på likheter och olikheter, säger Towe Hägg.