En man upptäcktes igår, lördag, svårt knivskuren i magen utanför Skatteverket på Angereds torg i Göteborg. Ett flertal personer sågs fly från platsen i samband med händelsen. Nu har två män gripits misstänkta för mordförsök.

Ett flertal polispatruller och ambulans larmades till platsen där de fann den kraftigt blödande mannen. Han var initialt vaken och talbar, uppger Fredrik Svedemyr vid Göteborgspolisen.

Mannen fördes omgående till sjukhus. Brottsrubriceringen var initialt mordförsök men ändrades senare till grov misshandel. Nu har åklagaren ändrat tillbaka rubriceringen till mordförsök.

LÄS ÄVEN: Busschaufför fick ansiktet knivskuret i ’utsatta’ Angered

Knivskuren i magen

Torget spärrades av för teknisk undersökning och polis tog vittnesuppgifter på plats. Området som spärrades av är enligt polisen inte brottsplatsen, utan en annan plats där mannen anträffades. Han har alltså förflyttats efter att han fick magen uusprättad.

Ett flertal personer sågs lämna torget i samband med händelsen. Flera polispatruller och en helikopter deltog i sökandet efter de skyldiga.

LÄS ÄVEN: Stadsdelsanställda i Angered eskorteras av väktare: ”Väldigt obehagligt”

Två män gripna

– Vi var på plats med ganska många enheter initialt, och sedan löpte arbetet vidare under kvällen med vittnesförhör och målsägande förhör, säger Fredrik Svedemyr, presstalesperson på polisregion väst, till Aftonbladet.

Under kvällen hämtades en man i 40-årsåldern in på förhör. Han greps därefter och sitter nu anhållen för försök till mord. Ytterligare en man i 30-årsåldern anhölls i sin frånvaro under lördagskvällen och greps strax efter midnatt på en adress på Hisingen. Även han sitter nu anhållen för försök till mord.

authorimage