En man i 20-årsåldern vars härkomst inte uppges sköts på onsdagskvällen ihjäl vid en restaurang i Boden. En av polisen tidigare känd man i 45-årsåldern vars härkomst inte uppges har gripits och sitter anhållen misstänkt för mord.

Vid 23.30-tiden på onsdagskvällen kom larm till polisen om skottlossning utanför hamburgerrestaurangen Max i centrala Boden. På platsen anträffades en svårt skottskadad man som fördes till sjukhus. Han liv gick dock inte att rädda.

Efter en omfattande polisinsats kunde en man i 45-årsåldern under tumultartade former gripas som misstänkt gärningsman till mordet. Han anhölls sedan av åklagare.

Polisen är förtegen om vilken relation offer och förövare haft till varandra. Motivet till mordet är inte klarlagt men det ska ha utgjort kulmen på ett bråk mellan de två inne på hamburgerrestaurangen. Vittnen berättar att 45-åringen gick ut till sin bil och hämtade ett vapen, återvände och sköt ned 20-åringen.

En bostadsadress har spärrats av som en del i brottsutredningen och flera husrannsakningar ska genomföras uppger polisen.