Vid 23:30-tiden på fredagskvällen larmades polis till ett industriområde i invandrardominerade och problemtyngda området Brandbergen i Haninge i södra Storstockholm. På plats kunde polisen konstatera att en man skjutits ihjäl i en bil på platsen.

Under natten har polisen genomfört en stor insats i området men ännu har ingen person gripits för dådet. På lördagsmorgonen avbröt polisen arbetet.

Enligt vittnesuppgifter har en bil synts lämna brottsplatsen efter dödsskjutningen. Polisen är förtegen om den dödes härkomst och eventuella kriminella CV men uppger att han är i 30-årsåldern. Man vädjar till allmänheten om tips som kan leda utredningen framåt.

Det är bara några veckor sedan som skottlossning senast utbröt i det aktuella området. Den gången påträffade polisen inte någon död eller skadad på platsen. Skotten som avlossades var som den här gången riktade mot personer i ett fordon.

Fredagskvällens dödsskjutning var den femtonde hittills i år. I snitt har en person skjutits ihjäl var tredje dag sedan årsskiftet trots upprepade löften från regeringen om att man ska ”knäcka gängen”. I stort sett alla dödsskjutningar har varit relaterade till invandrad gängkriminalitet.