Flera gånger har grupper av okända män försökt ta sig in på ett boende för ukrainska flyktingar i Örebro. Vid ett tillfälle trängde sig två män in och försökte sedan ta sig in i ett sovrum där en kvinna sov tillsammans med sina två barn.

Den 10:e mars anlände 160 barn, 40 kvinnor och två äldre personer från Ukraina till Örebro, enligt Länsstyrelsen. På ett vandrarhem, som omvandlats till flyktingförläggning, har i veckan grupper av ”okända män” börjat försöka ta sig in till de ukrainska flyktingarna.

– Jag vill inte bo här, jag är rädd. Det är inte farligt på samma vis som i mitt land men fortfarande farligt, säger Oksana i en intervju med SR.

LÄS ÄVEN: Ukrainska gruppvåldtagen på flyktingboende

”Vi är rädda”

Oksana och Marina är två av de som placerats på ett vandrarhem som nu fungerar som flyktingförläggning. I veckan väcktes de mitt i natten när främmande män försökte ta sig in på boendet.

– De bankade aggressivt på dörren och gestikulerade med händerna att jag skulle öppna, säger Marina.

Marina lät dörren vara låst och gick tillbaka till sitt rum. Lite senare lyckades dock männen ta sig in på boendet. De gick sedan runt och knackade på dörrar i ett försök att få någon att öppna. I ett av rummen låg Oksana och sov med sina två barn. När hon inte öppnade bankade männen hårt på dörren. Till slut gav de upp och försvann.

Senare under natten trängde sig ytterligare en grupp aggressiva män in på boendet, berättar Marina. Nu sprider sig rädslan bland de utsatta kvinnorna och barnen.

– Självklart är vi rädda. Det här är inte normalt. I Ukraina beter sig folk inte så här. De sa att Sverige är ett säkert land, men jag har inte upplevt det, säger hon.