Marcus Oscarsson om censurerade omröstningen: ”Kapades”
Faksimil Youtube

På måndagen uppmärksammade Samnytt att TV4:s politiske expertkommentator på sin hemsida haft en omröstning i samband med en text om vaccinpass. Då resultatet tycktes gå åt ”fel” håll manipulerades först omröstningen för att sedan tas bort helt. Då Marcus Oscarsson försöker förklara skälen till agerandet och hur det hela ska ha gått till ökar bara antalet frågetecken.

Under rubriken ”ÖKAD SÄKERHET FÖR BÅDE SIDAN OCH OMRÖSTNINGARNA” skriver Marcus Oscarsson i ett Facebookinlägg på måndagseftermiddagen att han kommer ”öka säkerheten inför valåret och en del i det är webbsidan som löper parallellt med Facebooksidan för alla som helt vill slippa se kommentarer”. Detta görs för att ”missbruk av sociala medier har inte minst visar sig senaste året med alla konspirationsteorier om att pandemin inte existerar och att vaccinet inte fungerar”.

LÄS ÄVEN: TV4:s Marcus Oscarsson fick ’fel’ resultat i omröstning – togs bort

Nu påstås man ta nya steg för ytterligare ”ökad säkerhet” då ”ingen har rätt att använda kommentarsfältet för att lura andra”. Denna påstådda ökade säkerhet ska även omfatta omröstningarna som Oscarsson tidigare hade på Facebooksidan men numera finns på hemsidan. Flytten ska ha inneburit ”klara förbättringar” men ”nyligen kapades dock tre omröstningar och på extremt kort tid ändrades resultaten helt”. Hur och av vem dessa ska ha ”kapats” av framgår inte. ”De tre omröstningarna har tagits bort och säkerheten höjs ytterligare”, skriver han vidare.

Sedan förklarar Oscarsson att skälet till att ett av valen i omröstningen i fråga först försvann – just det som förmodligen gick emot hans egen övertygelse och hade störst stöd – var att omröstningen inte kunde tas bort som helhet på en gång utan måste monteras ned steg för steg och fråga för fråga, ”stapel för stapel”. Ingen av de användare på sociala medier som i realtid bevittnade detta har dock rapporterat om att något av de andra valen försvunnit under den påstådda processen, bara valet för att man ansåg att vaccinpass skulle vara en dålig idé för svensk del.

Borttagningen måste av tekniska skäl göras stapel för stapel vilket medför att resultatet tillfälligt blir ofullständigt då det tar några minuter innan de stegvisa ändringarna slår igenom och syns på webbsidan.

Framöver lovar Oscarsson att hans sida aldrig kommer att ge efter och ”valet 2022 ska bli jättespännande och denna sida kommer göra allt för ökad trygghet och säkerhet”.

Stötta Samnytt med Swish: 123 083 3350

Författare av texten

Andreas Nilsson

Kommentarer förhandsgranskas inte av Samhällsnytt och är inte redaktionellt material. Du är själv juridiskt ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

Stötta Samnytt
Etablissemanget försöker strypa vår ekonomi. Vill du fortsätta läsa Samnytt?
Bli då prenumerant för endast 19 kronor första månaden!