Foto: News Oresund.

Margot Wallström i utfall mot Jordan B Peterson: ”Kan krypa tillbaka under den sten han kom ifrån”

Delningar

Uttalandet gjordes på Kulturhuset i Stockholm under ett samtal på temat hur man stärker kvinnors roll.

Jordan B Peterson har länge varit populär med sina föreläsningar på Youtube men det var med boken 12 Rules of Life hans popularitet ökade dramatiskt, så även hans vägran att acceptera en ny lag i Kanada som tvingar människor att använda speciella pronomen för exempelvis transpersoner. Peterson motsätter sig kraftigt politisk korrekthet och extremvänsterns snäva världsbild, något som enligt svenska medier gör honom ”kontroversiell”.

– Jag förstår inte varför människor lägger så mycket tid på den mannen, säger Wallström.

Medan Wallström medger att Peterson har vissa poänger, som uppmaningen till unga män att bädda sina sängar och hålla sina rum städade innan man kritiserar andra, ger hon inte mycket för hans syn på jämställdhet och relationer mellan män och kvinnor som baseras på mångåriga data.

– Jag tycker att han skulle kunna ta och krypa tillbaka under den sten han kom ifrån, säger Wallström.

Delningar

Kommentarer förhandsgranskas inte av Samhällsnytt och är inte redaktionellt material. Du är själv juridiskt ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

Klicka här för att läsa våra kommentarsregler.

539 KOMMENTARER

  • Vet du vad Jordan B Peterson står för antagligen inte då du inte kommentera utan som en trogen SDare kastar dig över Wallström . Vad har Hamas med detta att göra . Tycker du skall ansluta dig till SFI

 1. Ovärdigt en utrikesminister att fälla den typen av kommentarer för att man ogillar eller inte kan förstå evidensbaserad vetenskap.Som svensk får man skämmas för de styrandes dumhet.

  • Ja, men vad skall hon göra?

   Hon är själv en fullblodsfeminist och hatar män, framför allt svenska sådana, men förstås även alla andra vita män. Som alla feministiska kvinnor, som baserar sin ideologi på 100% känslomässigt snömos, har hon inga gångbara argument, mot en logiskt tänkande man, som alltid har massivt vetenskapligt stöd för sina uttalanden.

   Hennes uttalanden är i klass med en femårings: ”Buuhuu, han är dum, han är jättedum.” Känns ’fint’ med en sådan utrikesminister.

  • Margot, varför fälla nedsättande kommentarer i stället för diskutera sakfrågan ????

   Detta med ”social engineering” (att man skall programmera om pojkar att tänka som tjejer) och skapandet av en mönstermedborgare låter lite som 1930-tal.

  • Det finns fler obildat folk i Svenska makt positioner.
   Titta bara på Annie Lööf i programmet Skavlan då J B Peterson var där…
   Skandal att Sverige har ledare som inte accepterar fakta.

   • Jag är rädd att det är vårt skolsystem som ligger bakom eländet. Vi fostrar våra barn att känna efter, att känslor är viktiga och att inte ta skit från någon. Det finns inga lärare längre som säger att fakta är viktigare än känslor. Att det finns det som är rätt och fel. Och att skolan ska ha en sorteringsfunktion. Mindre begåvade människor ska inte yttra sig i tid och otid och tro att de har rätt bara för att det känns så och för att de skriker i våra öron. Vissa är faktiskt bättre tänkare än andra.

    • Bra kommentar! Jag säger: Allas lika värde. En åsna är lika mycket värd, som en stor professor .
     Lyssna på en argentinsk tango de Carlos Gardel ”El cambalache” – Lumpeboden. Texten är svår ty den på Rio Plata dialekt. Denna tango vore en perfekt Nationalhymn för detta arma land. Som har blivit en lupebod.

  • Margot tror att partiets kulturmarxistiska indoktrinering på en kursgård någonstans i Sverige är sanningen som hon kan frälsa världen med. Att sossarnas interna bullshit står över allt annat tänkande. Stackars människa!

 2. Att någon ens orkar lyssna på Ruffhäxan !?
  Kan inte kärringen pensionera sig eller ägna sig åt någon hobby i Lång-Bort-I-Stan ?

  • Du kommenterar som inte vet vad vår utrikesminister heter men det är systematiskt på Samnytt en genomsnittskonsument som borde gå SFI

   • Med 5:a i Svenska o Engelska ? Men då vi som opponerar oss i empati uttrycker oss med kraftord eller andra epitet då yttrandefriheten begränsas allt mer förefaller det en utveckling vilken ger ”tyckare” framföra känslor, avsky och förakt. Behöver jag fortfarande SFI eller annan propaganda med lögner o förnekelser ?

 3. Uppkomlingen, den obildade Wallström, är en skam för landet, som skattebetalare öst över pengar under Brysseltiden. Jag vet vem som bör krypa under en sten……..

 4. Jag önskar terroristkramaren Wallström kunde krypa under sin sten men med närmare eftertanke så det vore inte snällt mot de andra trollen att behöva dras med Wallström.

 5. Varför har S lagt så mycket energi på att polarisera samhället, där vissa har förtur till jobb och bostäder bara för att man har valt att flytta till Sverige?

  Vart ska svenskarna ta vägen?

  Gräver just nu i ett märkligt ärende, där en 2:a linjens chef inom en kommun har ett brokigt CV.

  Men till skillnad från t.ex. vissa svenska sökande i 15 år hos samma arbetsgivare som fått nej, behövdes tydligen inte alls samma eller lika mycket utbildning…

  Policys gäller ibland bara svenska sökande, eller?

  • Dina frågor är enkla att besvara:
   1. S vill förstöra Sverige, så att marxisternas dröm om ett världsomfattande fascistiskt/nyfeodalt rike (i deras propaganda kallat ”proletariatets diktatur”) kan förverkligas.
   2. För att kunna förstöra Sverige, måste svenskarnas förtryckas, vilket enklast sker genom att importera våldsbenägna kulturfrämlingar, som verkställer detta förtryck.
   3. Självklart skall intränglingarna inte omfattas svenska ”policys”. Intränglingarna måste ju känna, att de har de svenska makthavarna bakom ryggen, så att de vågar leva ut sitt svenskhat.

  • Du frågar var skall man ta vägen ? Lämna det sjunkande skeppet ju förr desto bättre. Dra till österled Polen. Tjeckien. Slovakien, Bielarus, Ukraina , Ryssland o.s.v. Väst har gjort sitt och de kommer saligen att somna in sörjda och saknade av ingen.

 6. Hvor Margot Wallström kommer fra vites ikke, men hun kunne krype tilbake slik at vi alle kunne se… da kunne alle også vite hvor hun er.

 7. Det var väl Annie rödluvan Lööf som fällde samma kommentar i april månad till en meningsmotståndare på twitter.
  Utöver att Margot är den sämsta utrikesminister genom tiderna är hon dessutom en fantasilös copycat.

 8. Har køpt boken och børjat læsa den.
  Så långt i boken kan jag inte se att førfattarn skulle ha anledning att krypa under nånting øverhuvudtaget.
  Dæremot ær det nog andra som borde fundera på inte bara en sten att krypa under utan ett helt røse.

 9. Hon låter lika hysterisk som en av de många kvinnliga studenter i USA som skriker ut sina känslor mot Peterson.
  Men jag tycker detta är bra och jag hoppas detta når Peterson och att Sverige diskuteras mer i USA/övriga världen. Men man skäms så in i helvete förbannat dock.
  Förövrigt kan jag verkligen rekommendera debatter mellan Peterson och Sam Harris (YouTube). Sam Harris är vassare i mitt tycke. Men i ovanstående frågor är Peterson svårslagen.

 10. Margot Wallström tycker och Jordan Petersson baserar det han säger på multivariat analys. Det är en avsevärd skillnad i stringens där …

  • Svenska politiker saknar bildning. De är sorgliga skepnader som knappast hade lyckats inom något annat yrkesområde. Har själv två praktexempel i min omgivning – en sosse och en miljöpartist. Ingen av dem är någon större begåvning men båda har valt en livsväg som ger hygglig utkomst med måttliga krav.

   • Tyvärr har vi kommit dit, ”vald av folket”.
    Låter så bra men är skit.
    Alldeles för många som inte skiljer egna känslor från verklighet.
    Ingen större kunskap för den roll dom skall spela.
    Inget ansvar för det som ge liv åt andra.

 11. Moderna socialdemokrater och centerpartister tycker att de med avvikande åsikt ska krypa in under en sten.
  D.v.s hålla truten.

 12. Oj, oj jäntan från Kåge utanför Skellefteå, idiotförklarar sig själv. Utan den socialdemokratiska karriären hade hon mjölkat getter, i bästa fall kor. Vilket inte är att förakta. Problemet med dagens socialdemokrater är att de glömt sitt anspråkslösa ursprung och blivit folkfiender och faktaresistenta.

 13. I avsaknad av hållbara och fakta-baserade argument (om statistiska könsskillnader) tar Margot Wallström till ett (innehållslöst) ordbruk som bättre passar på baren. I fyllan.
  Det är svårt när man upptäcker att man har haft fel . I decennier.

  • Hon har tyvärr inte förstått att hon har haft fel i decennier. Hon tror att hon kan frälsa världen med sossarnas kulturmarxistiska bullshit. Det är ännu sorgligare.

 14. Klart att det finns gott om plats under stenar när alla som varit där har blivit ledande sossar och centerpartister!

   • Fast Margot ska enligt uppgift vara det snålaste som kan gå i ett par skor, så jag tror inte att hon skulle elda pengar!
    Men å andra sidan tror jag inte att Gudrun gjorde det heller, det var säkerligen fotostatkopior hon eldade för att sedan köpa rödtjut för dom riktiga slantarna som hon lurat av Benny Andersson!

 15. Kära Margot Wallström,
  Har du möjligen funderat på att Jordan kanske representerar en stor grupp vanliga människor som är jävligt trötta på feminismens pekpinnar och märkliga genusproblem som egentligen inte ens finns. Jag blev riktigt upprymd när jag hörde honom i en debatt i Aktuellt förra veckan, för att därefter få höra Ivar Arpi läxa upp nån feministman. Den dagen gick man i säng lycklig.

    • Föralldel men jag är vetenskapsman så jag tar inget för givet utan att analysera evidensen. De flesta man pratar med är tyvärr bara en säck fördomar som tror ditten och datten utan att riktigt veta varför.

     • Det har jag full respekt för. Jag kan inte själv stoltsera med detta men tänker och besitter ett visst mått av sunt förnuft, så med hjälp av detta väljer jag att ta till mig av vad Jordan säger och skriver.

 16. ”Könsförnekarna” kommar länge än att kämpa en hopplös kamp mot vetenskapligt etablerade fakta Nästa generation kommer dock att veta att verklig jämlikhet kan man endast uppnå om man utgår från fakta och inte från fördomar.

 17. Margot Wallström skulle inte klara 30 sekunder i debatt mot Peterson. Hon har varken bildning eller tillräckligt med sunt förnuft. Precis som Annie Lööf, som på en presentation av vetenskaplig data svarade ”Jag håller inte med”!
  Margot Wallström är det något otäckt över, har jag länge känt. Är hon riktig levande eller en mumie?

    • Socialdemokraterna försöker gömma sig bakom en demokratisk fasad. Innan namnbytet hette Lenins, Trotskijs och Stalins parti också Socialdemokratiska Partiet. För enkelhetens skull skriver jag numera Marxister, eftersom det är Marx’ groteska hatideologi de alla tillhör.

     • Därför att de faktiskt anser att tafsanden är en skitsak – vilket det är. Straffet för tafsande borde vara en örfil och ett högt uttalat ”ge f-n i det där”. Så bemöttes tafsandet förr och därför var det mera sällsynt.

      Men feministerna vet att svenskar kvinnor är manshatande moraltanter, som kan luras med på vilket trams som helst, därför har de dragit igång ett sådant hallå, så fort det är en svensk man inblandad.

      För ideologiska bröder och de omhuldande invandrargossarna gäller andra regler – där har man inga politiska poänger att vinna. För den senare gruppen är t.o.m. grupptafsanden (taharrush), gruppvåldtäkter och överfallsvåldtäkter inget för feminister att orda om.

      Mitt förakt för feminister vet faktiskt inga gränser..

  • Ja fy fan det var nåt av det dråpligaste jag sett när Annie skar halsen av sig själv med den kommentaren. IdiotGlobalist.

  • Hon är en hjärntvättad Globalist-asset med åt helvete för hög lön.
   Hon skulle ställas inför nån form av tribunal för förskingring av skattemedel.
   Och det är bara en åtalspunkt.

  • Hon är rekryterad av Stefan Löfven.
   De, som har handplockats av honom, kan känna sig stolta.
   Tidernas kvalitetsstämpel.

  • Det är Dunning-Krugereffekten. Margot är så dum att hon inte förstår hur dum hon är. Hon är en obildad låg-IQ-person som under hela sitt vuxna liv i den skyddade politiska sandlådan umgåtts med andra obildade låg-IQ-personer.

   Då blir man sån.

 18. Med andra ord, så länge åsikterna passar, kan man acceptera karln. Men när åsikterna INTE passar, då ska han ”krypa iväg”… Jag är inte förvånad, då det är Margot Wallström vi pratar om. Kvinnan som gjort sig persona non grata i flera demokratiska länder, för sitt hyllande av muslimsk diktatur. Och som har skämt ut Sverige och svenskarna ett antal gånger.

 19. Lilla Mallgot! Nu har du nog bitit av mer än du kan tugga…..
  Mannen är en vetenskapsman och dessutom en till synes icke korrumperad sådan tillika…. (jmfr Klimathysteriker och Genusvetare)
  Han stödjer sig på fakta och korrekt forskning. INTE på känslor och åsikter.
  Du vet det där som fick västvärlden att resa sig ur fattigdom och elände på ca 100 år. Precis motsatsen till vad du Mallgot och dina Globalistkompisar i 7-klövern förfäktar idag med erat postfact-society.

 20. Personer, vars argument man inte kan bemöta, skall tydligen krypa in under en sten.
  Vad ska vi då säga om vissa blondiner, som lallar runt och trasslar till det för andra.

 21. svensk eu byråkrat som har skiftet jobb fortalte at wallstrøm hadde null kompetanse eller kontroll på hva svenske eu byråkrater holt på med hun fungerte mere som en nikkedukke.

 22. Den här vänsterfeministiska ugglan är en av anledningarna till varför nästan hela världen både skrattar åt oss och använder oss som skräckexempel.

 23. Margot som är orsak till obefintliga diplomatiska relationer till Israel, och starka band till palestinier, hon har gjort sin val för Sverige i tiden. Antagligen gör hon sina val, och väljer sina ord, utifrån egna övertygelser, fördomar, allt för Sverige. Ingår SSU i Skåne och kristna bräder skapet, inom socialdemokrati, som den våg hon surfar på.

 24. Tycker hon kan krypa tillbaka under sin islamiststen.
  Jag kräks var det maktidiot som sa.
  Jag gör detsamma så då är det väll ok.
  Eller?
  till kan

 25. Ministrar skulle sluta sladdra på, hon är inte vald minister ännu för denna mandatperiod. Hon har ställt till för mycket elände som det är. Bäst vore om hon tejpade igen käften, gömde sina kolsvarta ögon och ritualmördar utstrålning från kameror helt.

 26. Jordan B Peterson är en av vår tids stora intellekta giganter. Margot Wallström är vår tids mest överskattade politiker, en barnslig vänsteraktivist som gör sig osams med allt och alla, och inte lyckats åstadkomma ett jäkla skit någonstans….

 27. Annars kan ju Mallgot åka och träffa Skinhed O Konnor å gråta ut, med dig kan du ta Mona Sahlin – så kan ni alla gråta ut i era schalar och slöjor och förbanna alla dessa elaka västvärldsmän som älskar den fria forskningens och det fria ordets storhet.

 28. Det är tragiskt att hon så ofta inför öppen ridå avslöjar sin ringa intelligens, frågan är om hon inte är förståndshandikappad med en grandios uppfattning om sin egen betydelse.

 29. Många av dessa knäppgökar som jobbar som politiker är sådana som borde fått sig en smäll på fingrarna när de blev påkomna med handen i kakburken eller en örfil när de ställt sig och skrikit framför en annan människa med argumentet att luften är fri.
  Istället blev de förmodligen daltade med rejält, fick medalj för att de deltog och många ryggdunkar av sina rödtjutspolare.

  Det är omöjligt att styra ett land på rätt väg med den formen av politiker.

  • Det är något man lär sig redan i förskolan – att känna efter, att kritisera oavsett om man har rätt eller fel och att ”inte ta skit”. Nuförtiden är det ingen som bryr sig om det man säger är falskt eller sant.

 30. J. Peterson har mycket rätt i många saker han förespråkar. Den sten hon pratar om är med störta sannolikhet hennes förra adress.

 31. Anser att den här snabbköpskassörskan (en skam för det yrket) skall krypa tillbaka under den mögliga sten hon kröp fram från.
  Dessutom skall hon snarast åtbörda de pengar hon frånstulit oss svenska skattebetalare genom alla år för förtjänat dem hr hon på inget sätt gjort !

 32. Da faq?! Hur i helvete tilltalar den folkvalda politikern en vetenskapsman? Bevisar kanske till 100% vem som är ”faktaresistent”…
  Skäms, din skabbiga gamla kärring. SKÄMS!

  • Nu visar såssarnas grand lady sin fula trut i HD kvalité: allas lika värde, respekt, fake news, och hela kittet,
   Bondeprincessan kan krypa tillbaka till medeltiden dit hon hör hemma, denna obildade arroganta nollan, vars enda merit är partiboken och det hon har mellan skinkorna.

 33. Idag kan Sverige ha en utrikesminister som både hatar män och ren faktakunskap.
  Vi måste bli av med dessa kvinnor i maktpositioner som inte kan älska eller förstå.
  Män måste ta tillbaka en del av makten och återställa logik och mänsklighet…

 34. När Margot upptäcker att Jordans intelligens står högt över hennes, så får hon ta till såna här låga utspel. Människor lyssnar på Jordan därför han är intressant och har en poäng i det mesta han säger. Kolla bara på Annie Lööv hos Skavlan, när Jordan sätter henne på plats, där sitter hon helt svarslös som ett övertygat barn.
  Det kommer nog snart en tid då vi får gå tillbaka till gamla sanningar, när PK-folkets argument bleknar när det gäller metoo, klimathot, invandring m.m. Tyvärr har dom hunnit förstöra allt för mycket redan.

 35. Festligt att Wallström kritiserar Peterson för att han säger det självklara – att det finns biologiska skillnader mellan män och kvinnor. Dock är Peterson inte på vår sida när det kommer till kritan, han är en globalist som ser det som sin största uppgift att styra unga män bort från nationalism. Wallström och Peterson tillhör alltså samma lag egentligen.

  • Efter att ha följt Petersons föreläsningar, intervjuer och diskussioner, kan jag inte riktigt hålla med dig. JP är inte globalist i någon egentlig mening. Han verkar verkligen innerligt avsky alla former av postmodernism, marxism och identitetspolitik. När det gäller högerrörelser är han generellt neutral, förutom när de blir totalitära. Man kan säga att han balanserar någonstans i mitten. Personligen tror jag att han vet mer än han ibland vågar säga, när det gäller politik,. Viktigast är att han är en gigantisk nagel i ögat på mainstreammedia och vänstermänniskor. Alla är fullkomligt chanslösa mot honom i en debatt eller intervju, något vi skall vara väldigt tacksamma för.

   • Håller med, kollar in hans material och som du påpekar finner jag det högst roande att se hur vänsterfolk himlar med ögonen och blir uppriktigt störda av den fakta JP ’s så lugnt lägger fram. I programmet med Skavlan skulle man vilja vara en fluga i A Löövs huvud för att få veta om hon förstod JP eller om hon bara är korkad

 36. Wallström förstår inte att den södermalmska feminiseringen är en idé. Det är en test. Ett experiment. Historien visar att det är fatalt. Det är inget nytt experiment. Det skedde redan hos de gamla gerkerna. Man kan se på statyer från romariket och greker och andra högkulturer hur de feminiseras. Sedan går de under.

  • Något liknande lär ha hänt i Romarriket också. Kvinnorna blev mer självständiga och fick äganderätt. Kristendomen blev dominerande. Lojaliteten till Rom minskade i legionerna. Till slut blev Riket så försvagat inifrån att man inte kunde bjuda motstånd när attackerna kom utifrån.

  • Vi är där nu men folk förstår inte…
   När t.ex Romarriket började falla förstod inte de heller vad som började hända. Kvinnor och makt är ingen bra kombination…

   • Vikingakvinnorna verkade kunna hantera att ha makt och sköta gårdarna när männen åkte iväg för bedriva handel eller krig.

 37. Jag kommer på mig själv med att tycka synd om denna stackars sate. Det blir så pinsamt när dom som verkligen skulle behöva krypa tillbaka säger att andra ska göra det.
  Men så här är det överallt i samhället nu, dumskallarna har sista ordet. Hur fan kunde vi låta det bli så här?

 38. Som vanligt i det här landet. När de moraliskt ”överlägsna” saknar argument så kommer de personliga påhopp en lika säkert som en soluppgång på morgonen…
  Vem tusan bryr sig om vad islamistkramaren Wallström säger?

 39. Det är lite betryggande att se så mycket aktivitet på sidan från människor som i flesta fall delar mina åsikter. Det är ett skrämmande klimat där ute.

  • Vi måste våga prata mer med varandra om galenskapen. Genom att se att vi får stöd av varandra kan vi också våga ifrågasätta galenskapen öppet och därmed minska deras inflytande.

   • Det är helt riktigt. Jag har länge undrat vart alla ”vettiga” människor håller hus någonstans. Har haft väldigt svårt att hitta personer som inte bara går blinda mot en katastrof till framtid i Sverige. Detta är ärligt talat första gången jag är inne på¨den här sidan. Jag har tidigare nästa bara gett upp och sett filmer och serier istället för detta eftersom jag trodde att alla är så blinda. Oerhört skönt att se. Vissa kommentarer är ju lite för omogna och väl radikala, men det ser onekligen lovande ut när jag läser igenom kommentarerna. här.

   • Jag har googlat ”hur kan jag hjälpa Sverige,” ”hur kan jag hjälpa stoppa massinvandring” osv hur många gånger som helst men sällan fått bra resultat – har läst den här sidan och ”friatider” idag och det är som sagt betryggande.

 40. Bara hennes språkbruk gör henne diskvalificerad från att bedöma någon eller något överhuvud taget.
  Att hon dessutom är utrikesminister säger mer än allt om statusen på Sveriges nuvarande regim.

  • Så sant, tänkte samma sak. Varför kommenterar hon som utrikesminister ens en sådan person som Peterson? Uppenbarligen trampar han på Wallströms ömma tå här, vilket måste ses som ett mycket gott tecken.

 41. Religiösa människor brukar inte bry sig om vad vetenskapen säger. Det är bara för henne att flumma vidare med sin feminism.

 42. En av dom som står långt ned på min lista över Lyckade politiker
  En ulv i fårakläder

  Fy Fan för denna varelse

 43. Om man läser nyheterna, så förutom att vara svensk utrikesminister så verkar hon också agera som att hon är utrikesminister för Palestina. Det märkliga är hur svensk tokfeminism är i symbios med radikal islamism. Förklara detta?

 44. Wallström är en riktigt urusel person, ondskan personifierad. Är det någon som skall krypa tillbaks under en sten så är det denna postmodernistiska, makthungriga smygmarxist. Hade varit intressant att se detta stolpskott i debatt med Jordan Peterson… Snacka om öppet mål.

 45. Det är sådana som J Peterson som skrämmer Wallström när de offentligt säger sanningen . Särskilt när han når många unga vilket är det sista globalisterna vill .

 46. ”– Jag förstår inte varför människor lägger så mycket tid på den mannen, säger Wallström.”. Nej, precis. Det är just det som är problemet, att du inte förstår detta. Snacka om att inte vara i fas med sin egen samtid.

 47. Dessa bittra uttalanden från Wallström leder möjligen till att fler undersöker vad Peterson verkligen säger, inte helt fel ändå, men det innebär ju naturligtvis inte att han är perfekt, vissa saker håller man helt enkelt inte med honom om, men det mesta är viktigt, speciellt i synen på ens ansvar i livet och i de skillnader mellan könen som faktiskt existerar och som därmed inte går att teoretisera eller lagstifta bort.

 48. Jordan är en gigant jämfört med denna urblåsta kvinna. Hon fattar inte varför han får så mycket uppmärksahet. Är man så vänsterblivet genusfixerad så fattar man inte mycket.

 49. Jag förstår hennes önskan!
  Svårt med debatten mot honom eftersom han inte gillar PK och inte drar sig för att utmana!

 50. Margot, Johan B. Peterssons sten är ledig. Om inte den skulle passa dig finns det miljoner fler stenar du kan krypa under men jag rekommenderar : Ta den första bästa så blir vi av med dig. Utrikesminister…Tillåt mig le.

 51. Varken MSM, politiker eller folket bryr sig om verkligheten och fakta nu för tiden.
  Här gäller att vara del av grå massa med rätt värdegrund och att du inte är vit medelålders man.
  Stackar barn som föds till pojke idag…

 52. Om det är NÅGON som ska krypa tillbaka under den sten hon kom ifrån, så är det Margot Wallström. Hon gör ju ingenting rätt!

  • Det är inte så OT, detta gäller i Norge som tagit emot en bråkdel av vad vi fått i våra knän, jag skulle vilja se en redovisning av hur mycket av våra pengar som gått samma väg!

 53. ”Krypa ner under en sten”-argumentet skulle nog inte fungera så bra i en debatt Margot och Jordan emellan. Och det beror på att det inte är något argument, det är ett lågvattenmärke som någon som inte har några argument hasplar ur sig…

 54. Wallström är besviken över att kompisarna i Irans ledning blir upptäckta när dom planerar attentat i Danmark, så hon ägnar sig gärna åt att prata strunt om annat så Irans agerande ska glömmas.

 55. Skulde mon Margot Wallstrøm stælla upp till en offentlig debatt med Jordan Peterson?

  Det gik væl inget vidare før low-IQ Annie Løøf..

 56. Tydligen ett favorituttryck som kvinnor, som ser sig själva som ENASTÅENDE använder sig av!
  För ett tag sedan var det Annie Lööf.
  Båda gångerna har det gällt jämställdhet . . . en öm tå kanske, eftersom de i sina upptåg med ex knytblusaktionen, fick Kuhnke inte några RIKTIGA MÄNa’ män att ställa upp – bara Mikael Damberg och Tomas Eneroth.

 57. Set sägs att det finns en stam djupt inne i Amazonasdjungler. Som margotskan inte retat upp, ännu!!
  Hon och mååååna är klassiska bevis på att kvotering aldrig fungerar. Tjänster måste tillsättas efter kompetens och inte kön. Men hon har väl gjort något för hovnarren för att få denna tjänst. Vad kan man bara spekulera i.

 58. MW:s retoriska förmåga når svindlande höjder! Hennes uttalande om JP och hennes argumentation säger allt om henne och inget om honom.

 59. Tokliberalerna och vänstern klarar inte debattera och argumentera som civiliserade människor. De sjunker direkt ner på sandlådenivå. Det enda som återstår är argumentet jag instämmer inte med motkombatanten för denne är en dålig människa. Personangrepp och ogrundat tyckande.

   • Man kan misstänka att de vet att de har fel, det handlar om att behålla makten. Klassisk härskarteknik grundkurs 1 på Bommersvik.
    1. Karaktärsmord, allt personen säger kan ignoreras då denne är en rasist, kvinnohatare, homofob.
    2. Skyldig via association. En person i SD har rasistiska åsikter, därmed är hela partiet nazister. Allt kan ignoreras och antas vara felaktigt.

 60. Klart hon blir förbannad. Det blir kärringar alltid när de inte förstår. Och Margot har inte mycket på sin lyra till skillnad från Peterson som är hyperintelligent. Wallström är en sedvanligt sossepamp som tror sig vara mer än vad hon är. Vidrig typ enligt mig.

  • ja hon ka væl ta en studiesemester i Israel 😉

   (men måste då smugglas in)

   Ahahah ledande svenska politikere kan inte resa til andra lænder!

   HELT OTROLIGT!!

   ’Sverigebilden’

   Ahahahhh!!

   Asså, det ær fan bættre æn Faulty Towers!

 61. Åååååh agenten nolla nolla nolla med rätt att fuska har uttalat sig. Det märks att hon, som många andra lurendrejare, aldrig har haft ett riktigt hem.

 62. Margot är en intellektuell myra jämfört med Peterson. Varför måste Sverige ha så patetiska och inkompetenta politiker?

  • Som Joseph de Maistre sa ”varje land får den regering de förtjänar”.

   Han skrev också att falska ideer är som falska sedlar, först gjorda av kriminella med sedan använda av ärliga människor. Påminner mycket om Sverige av idag.

 63. Hahaha,, Margot briljerar igen med sitt kusligt låga IQ och gör sig ovän med ännu fler människor. Dagens Sossar är ta mig faan inte kloka någonstans..

  Sluta skäm ut oss Svenskar och Sverige – tänk på Sverigebilden kärring!!!

 64. Är man några millimeter utanför Åsiktskorridoren blir man stämplad som ”kontroversiell”. Argumenterar man emot så är man ”hatisk”.

 65. Vi lever i vansinnets tidevarv, där sant är falskt och upp är ner. Ett skrämmande intellektuellt mörker.

  Folket svälter hungrar desperat efter faktabaserad kunskap, intellektuellt mod och logiska kristallklara resonemang. Och så tänds plötsligt ett starkt tomtebloss i mörkret, Jordan Peterson, och miljoner gapar hänfört.
  De patologiskt avundsjuka, hämndlystna, förvirrade och trasiga makthavarna gör fradgaspottande utfall.

  Men det hjälper inte. Sanningen lyser och glöder, och skuggvarelserna kan inte låta bli att titta ditåt.

 66. – ”Jag förstår inte varför människor lägger så mycket tid på den mannen, säger Wallström”.
  Inte konstigt alls Magott, dina celler räcker inte till!

 67. Varför lägger så många människor sin röst på denna ointellektuella och outbildade Margot Wallström. Hon verkar inte förstå mycket. Göran Persson var klok när han skickade henne till Bryssel för att bli av med henne även om Sverige fick stå för hennes lön.

 68. Hmm.

  Från ministerns cv på regeringens nätsida:
  ”Cv Margot Wallström

  Utbildning
  Grundskola, nio år.
  Nordanå gymnasium, Skellefteå, tre år.”

  Nej hon förstår inte…

   • Fast lika barn leka bäst.

    Hur går det förresten med Mona Sahlins kontakter med de rättsvårdande och exekutiva myndigheterna, fogden alltså?

  • Ja med tanke på vilken diger utbildning vår käre statsminister besitter så är jag inte förvånad.
   Borde vara helt omöjligt att få kunna bli politiker på det sättet.

  • Intelligens föds man med, kunskap lär man sig. Men, finns det inte ett visst mått av intelligens är det svårt att ta till sig lärdom.

 69. Hon har ett av de mest prestigefulla ämbten en person kan inneha. Men har ett språk som en gatu-ligist.

  Hon är nervös nu för att förlora tillträdet till de fina salongerna på UD.

  Wallström tänker nog också på alla dokument om köpta röster hon förstörde för att få sitta i säkerhetsrådet i FN. Wallström är en korrupt sosse med smak för det fina livet…

 70. Lika fascinerande varje gång, så fort ngn tycker ngt annat än våldsvänstern eller godhetsknarkarna så är det rasism.

  • Exakt! Det är ju på precis samma sätt som Reinfeldt, Löfven och alla de andra bemött Jimmie Åkesson och SD. Aldrig några argument för det klarar de inte utan istället enbart invektiv – eller ”fula ord” som Jimmie Åkesson brukar säga. Det intellektuella klimatet i politiken når ständigt nya bottennivåer.

 71. Den stående kommentaren från S kärringarna när en karl uttalat sig på ett sätt som inte passar dom”Kryp tillbaka under den sten…..lika fantasilöst som den politik dom representerar.

 72. Svt har på play klippt bort delar av intervjun med Jordan B. Peterson som gjordes i Skavlan. Det är ett uttalande från Peterson om att män i allmänhet är mer intresserade av saker och kvinnor mer intresserade av människor. På detta reagerar Annie Lööf och då säger han ”så brukar det låta”. Detta uttalande om generella könsskillnader blev för magstarkt för SVT som måste censurera. Lika gjorde man med Dalai lamas uttalande om att flyktingar borde utbildas och sedan återvända för att bygga upp sitt land. Uttalandet slank igenom från början men censurerades sedan bort. Yttrandefrihet gäller således bara vid överensstämmelse med PK koncensus. Mycket obehagligt!

  Peterson bygger sina uttalanden till största delen på forskningsresultat. Föraktet för forskning och fakta är välkänt inom genusforskningen. Wallström har under hela mandatperioden producerat galenskaper på löpande band. Tidigare ansågs hon vara en påläggskalv i politiken men är numera en katastrof som på eget initiativ borde slå läger längst ner i en rullstensås

  Jämställdhetsmyndigheten eller feministmyndigheten som den borde heta, kanske skulle kunna mens- och klimakteriecertifiera utrikesdepartementet. Kanske skulle det bli bättre.

  • Du klär mina tankar i ord!

   Jag såg den första ocensurerade versionen av intervjun med Dalai Lama och reagerade med starkt obehag över SVT:s tilltag att klippa bort de av SVT oönskade orden.

  • Graverande exempel på politisk styrning och kontroll!
   Det var sådant här vi i Sverige förfasade oss över för 40 år sedan, om faktaförvrängning i de gamla kommunistdiktaturerna.
   Har en bekant som körde en turistbuss på en rysslandsresa, och kom i diskussion med några ungdomar på röda torget, där de ryska ungdomarna hävdade att Berlinmuren inte fanns utan i själva verket bara var en lögnaktig propaganda från väst, i syfte att misskreditera den överlägsna kommunistiska ideologin.
   – Det har börjat bli lika vidrigt förljuget här i Sverige nu, såsom det var i kommunistdiktaturerna för 40 år sedan. Och vår dumma röstboskap löper till denna förljugna liderlighet i valen likt en fårskock, tror lögnerna och lägger lydigt sina valsedlar på samma gamla lögnare som man förut röstade på. Utan att syna lögnerna.

  • Precis – och en sån stasiorganisation vill svenska globalist-klövern ge beskattningsrätt av svenska folket med 8.5 inflationsjusterade miljarder per år. Det perfekta brottet.

 73. Häng en kvarnsten om halsen Marr- gåttan och ta en båttur ut på något djupt vatten och plumsa i. Då gör du oss alla en STOR tjänst. Tack på förhand.

 74. Håret reser sig på huvudet när jag tar del av Margot Wallströms uttalande om Jordan Peterson.

  Jag har sett långa intervjuer med honom på Youtube och det är ytterst intresseväckande och befriande att höra en person med skarpt intellekt dissekera vissa trossatser och offentliga lögner som de politiskt korrekta vill förslava oss med.

  Att Sverige utrikesminister är på en så låg nivå att hon inte kan hantera en intelligent argumentation utan hemfaller till den här typen av tarvliga tillmälen är beklämmande och det är en skandal.

  Margot Wallströms uttalande om Jordan Peterson sätter den politiska korrektheten och de doktrinära feministerna i blixtbelysning: De är på den här låga nivån de är,

 75. ”ger hon inte mycket för hans syn på jämställdhet”

  Peterson har inga ”syner” utan talar strikt utifrån framforskad fakta. Han är dessutom utomordentligt försiktig med att komma med absoluta påståenden. I stället fär att säga ”så här är det” brukar han säga ”det är så datan påvisar”.

  Nåväl, Wallström skulle inte klara av en minut i en debatt med Peterson. Hon skulle krashlanda omedelbart, trassla in sig i sina ologiska tankar och snava på sina floskler.

  Dumskalle! Det är vad hon är.

 76. Jordan Peterson har fått hundratusentals kvinnor och män att inse att idén att leva sitt liv som offer är det mest bakåtsträvande en person kan göra. Att ansvar för sitt eget liv, och inte skylla ifrån sig exempelvis genom att skylla på ”patriarkatet” och kräva särrättigheter och kvotering som feminister gör. Det är därför Margot Wallström hatar honom så mycket, han stjäl nämligen kvinnorna från identitetsvänstern och ger män och kvinnor självförtroende.

  • Feminister som Wallström står intellektuellt på lös grund. De har bara sina lögner och dogmer och då klarar de inte att föra en intelligent debatt och möta argument baserade på fakta. Då börjar Margot Wallström att hata. Det enda hon har är tarvliga tillmälen. Och hon ska föreställa Sveriges utrikesminister!

 77. Margot Wallström är en produkt av palmeismen. Olof Palme var ingen demoktat som försvarade mänskliga rättigheter o demokrati i Världen.

  Den gossen kramade kommunistledare, han stödde den kommunistiska regimen i Nord-Vietnamn, vars politik lett
  till förtryck o fattigdom.

  Han kallade Libyens diktator Muammaral.Gadaffi ” min vän Jollod” kramade Cubas Fidel Kastro, fördömde aldrig kommunismen i Sovjet eller Kina, som mördat 100.000-tals människor.

  Det är denne gosse, som enligt myten står för demokrati o mänskliga rättigheter, när han de fakto tog ställning för kommunistiska o arabiska förtyryckarregimer, som är
  Pk-ismens politiska ramverk.

 78. I denna kulturkrock, bildade vetenskapsmän mot obildade populister/politiker, som arbetar med att dupera sina väljare, uppstår självklart friktion.

  Sakligt är politikern chanslös, men har ett övertag, eftersom MEDIA stödjer populismen. Se bara på vad som hände Joakim Ruist i Aktuellt, när han la fram försiktigt beräknade kalkyler om migrationskostnader och vill ge FAKTA……

 79. Margot Wallström är utrikesminister. Det slår mig att hon därmed faktisk är diplomat. Diplomat? Ha, ha, ha! Jag undrar vad Erik Boheman eller Gunnar Hägglöf skulle ha sagt….

 80. Ett märkligt uttalande från en som inte gör annat än pratar om allas lika värde. Om hon nu menat allvar med allas lika värde så borde hon visat respekt för andras åsikter.

  • Margot är beredd att döda människor för att bevisa att alla människor är lika mycket värda. Offra många människor för att bevisa att hon har rätt. En mycket otäck och bloddränkt tradition.

 81. Hon fick inte heta Margot för ro skull, sådana sjuka namn får de barn som föräldrarna inser att de får svåra problem med.
  Det här fenomenet är utrett av forskare som har belägg för vad föräldrar tycker att deras barn ska heta och är inte slumpartat!

 82. Med det vokabuläret som argument mot andra åsikter än sina egna, framstår incitamenten för hennes svagheter för antisemitiska organisationer som Hamas o PLO i klarare dager. Dax att åtbörda fäbojäntan till vallarna o näverlurarna.

 83. Det ska den där nollan till minister med minimal utbildning och dito förstånd stå och kläcka ur sig. Har hon inte skämt ut sig och nationen tillräckligt redan?

 84. Största hotet mot ’genusvetenskap’ är vetenskap. Margot Wallström har absolut inget att komma med som motbevisar vad Jordan B Peterson säger och levererar därför i brist på argument nedsättande kommentarer som återigen bara visar prov på översitteri. Wallström är bara pinsam. Så fort hon öppnar sin mun nuförtiden sätter hon foten i. Utan svt hade hon inte haft någon relevans överhuvudtaget och definitivt inte i sådana sammanhang där akademikern Jordan B Peterson anses vara expert.

 85. Hon verkar ha stora problem med att inte få bestämma vad andra ska tycka och att det finns de som har åsikter som inte stämmer överens med hennes. Det kullkastar hennes verklighetsuppfattning och då blir det ju jobbigt. Det tyder på samarbetssvårigheter och maktfullkomlighet.

 86. Jag tycker att både Annie Lööf och Margot Wallström ska dra nåt gammalt över sig. Båda saknar förmåga att ta till sig vetenskap om den strider mot deras nästan religiösa ideologi.

 87. peterson avslöjade ju annie.
  hon framstod som närmast drogad=))).
  annie och margot är ju kompisar och tycker lika i allt.
  rör inte min kompis typ.

 88. Lustigt att ändå så många feminister ställer upp och debatterar med honom. Inget sten krypande där.
  Nu kanske vi slipper henne snart.

  • De längtar så innerst inne efter en man som inte kryper. Men som är bildad, kunnig och extremt manlig.
   Tro mig.

   • Jag kryper inte.. Men jag vill inte ha nån hjärndöd feminist .. urk…
    Fritt tänkande och jämställt med bonnaförnuft

    • Nä urk vem vill det 🙂

     Menar mest att dessa kvinnor ofta har ett så kallat ’falskt jag’. De är så duktiga flickor, har följt skolans och medievärldens mullor tills de dött inombords. De vill egentligen komma närmare ett mer ursprungligt och naturligt spontanare jag.

 89. ”krypa under den sten han kom ifrån”? Jag förstår inte vad hon menar. Vi pratar om en vetenskapsman som knappast fläker ut en massa teser som inte är vetenskapligt underbyggda.

  Morgot Wallström har ju aldrig studerat på något av våra Universitet och det kan kanske därför vara svårt att hänga med. Enligt rykten har dessutom gått sängvägen för att ”komma upp sig”.

 90. Senaste forsknings rönen ”sågar” Annie Lööf tillsammans med Margot Wallström och deras intellekt och världsbild. Den så åberopade ”värdegrunden” av socialister tillsammans med liberaliser kan äta upp sina skor nu.
  Rurik 2018-11-07

 91. Jag såg en video där JP svarade på en fråga om sanningen bakom Europas stora immigration. JP är otroligt välformulerad och vävde skickligt samman fakta och fragment från många olika vinklar för att ge sitt svar. Hans förståelse för varför vissa PK-åsikter vinner inflytande i samhället är i särklass bland de främsta i världen.

 92. Det har inte gått så bra för världens första feministska regering.

  Beslöjade radade sig feministerna upp för skurkstaten Irans mullor.

  Dessa myste som jultomtar när de täckta svenska feministerna underdåninigt blickade ner i golvet inför de värsta manschauvinister och kvinnoplågare historien sett.

  Bilden på de nedtryckta kvinnorna spreds över världen och världens första feministiska regering fick utstå spott och spe i sociala medier.

  Margot var inte med i Iran men självklart tog hon nederlaget hårt.
  Det som skulle bli framgång blev nederlag. I Israel är hon bannlyst. Frågan är om hon är välkommen i något land efter alla fadäser.

  Marken gungar under hennes fötter. Just nu är hon en före detta utrikesminister i Stefan Löfvens expeditionsministär.

  Jordan Peterson rår hon inte på hur hon än fräser. Inte konstigt att hon är bitter…

 93. I vår vänstra hörna, maaaaaargåttt Waaaaallström, IQ 88, och i vår höger hörna, Jooooordan Peeeeteeerson, IQ, 148.
  Lets Rumble .

 94. Jordan måste formligen skaka av rädsla nu efter att ha utmanats av denna intellektuella gigant, och funderar säkert på att kasta in den akademiska handduken. LMFAO!

 95. Det siger vel mest om dette afskyelige fruntimmers manglende intellektuelle evner, at hun udtaler dette, om en af de mest velbegavede personer i den vestlige verden.

 96. En av de största skillnaderna mellan dessa två är att en av Jordan Petersons hjältar är Alexander Solsjenitsyn. Margot tillhör den del av mänskligheten som med jämna mellanrum orsakar det fruktansvärda Solsjenitsyn gick igenom.

 97. Margot Wallström, vad har hon ens gjort för betydande dom senaste 15 åren?
  Vad gör alla före detta politiker för nytta genom att, sitta i EU, där ingen ens orkar granska deras arbete, om dom nu ens utför något??

 98. Jag måste citera Hanif Bali om än inte ordagrant (vad jag kommer ihåg). ”Var fick den antisemiten luft ifrån”.

 99. Gillar inte alliansen egentligen men S måste bort. Deras utrikespolitik med stöd för t.ex. Hamas känns fel ja rent av obehaglig för att inte säga migrationspolitik. Migrationspolitiken är viktigast och om SD anser att alliansen är den de ska satsa på så visst. I det här läget så gäller det att rösta på den politik som räddar landet och då handlar det bara om en fråga, migrationen.

 100. Jag tycker hon kan krypa in i första bästa dagvattenbrunn och tyst försvinna.

  En debatt mellan Jordan och Margot hade varit guld, Margot är en fullständig totalnolla.

 101. Margot saknar motargument så hon tar till det sista vänstra halmstrået, dvs ett odemokratiskt personangrepp. Om Margot skulle börja debattera mot Jordan B Peterson, så skulle hon precis som Annie Löv ögonblickligen hamna i en liten pissapotta.

  • Att människan nänns släppa sån snömos ur truten.
   Och åhörarna skrattar och applåderar glatt.. – bähähäähähähhääh –

 102. Vi kanske skulle fixa lite jämställdhet .
  In i fängelset med Wallström och ifrånta bedrägeripengarna. De kan gå till fattigpensionärerna för jämställdhetens skull.,

 103. Fler politiskt korrekta forskare såsom Trofim Lysenko, Rudolf Steiner och Samuel Hahnemann efterlyses av den feministiska humanitära stormakten Absurdistan.

 104. Precis som A. Lööf. När argumenten tryter skall motståndaren krypa tillbaka under en sten. En utrikesminister borde vara mer diplomatisk, men det vet hon väl inte vad det är (diplomati).

 105. Hær ær en 7 minuter lång video med Jordan Peterson, dær han berætter om det feedback han får från folk.

  Se den, och jæmfør med henne som representerer ert land utåtriktad. Henne som sæger, att Peterson ska krypa under en sten.

  https://youtu.be/BvYrrexNKyI

 106. Det ät just en snygg vuxen kommentar att komma från en politiker i regeringsställning. Men när den kommer från häxan Wallström är ingen förvånad, hon har tydligt visat sin inkompetensnivå och sin låga IQ.

 107. Det var ju det Lööf sa också om någon som ifrågasatte henne i kommentarsfälten. Dom har nog mycket gemensamt S och C. Kan det bli ett nytt block kanske i mittenpolitiken. Lööf har sagt nej till S men för henne är makten viktigast. Allt är strategi som med gymnasieamnestin. Röster röster och i förlängningen makt. Gollum i svensk politik.

 108. Vilken sten kom hon fram under? Från sossarnas storhetsperiod då Palme och hans anhang gullade med revolutionärer i Mellanöstern och Sydamerika. Hennes tid är förbi, pensionera dig nu.

 109. Jadu Margot du visar bara hur okunnig och vilken idiot du är som inte fattar att din åsikt står inte över forskning. Ingen lyssnar på dig

 110. Varför lägger Wallström så mycket av sin tid på en föreläsare? Hon borde syssla med sånt hon är bra på – som att höja skatten…

 111. Outbildade politiker litar mer till politiskt korrekt ”forskning” än den empiriska utan förutfattade meningar.
  Det blir löjligt när de själva hävdar att deras ställningstaganden bygger på fakta och sedan inte lyckas redovisa underlaget.

  Att plocka in fler kvinnor av den här typen blir bara fel eftersom de inte ens försöker ha ett öppet förhållningssätt till verkligheten.

 112. Den importerade religion/politik Margot förordar,där
  kvinnor blir stenade, så vilken sten vill hon försöka krypa ut ifrån!!??

 113. Jag tror inte Wallström har kapaciteten att förstå Peterson. Så man ska inte bemöda sig att föra vidare vad hon tror.

  • men…hon är ju högt uppsatt och kommit långt inom den statsbärande socialidiotin… klart hon förstår? inte är det väl imbeciller som befolkar dessa positioner? 🙂 jag kan vara ute och cykla lite här. socialidioti är inte mitt ämne.

 114. Peterson säger genom sina konservativa åsikter sånt som med lätthet kan höras i amerikansk konservativ pratradio. En kanadensisk Rush Limbaugh som med sin professorstitel får folk att tro att hans åsikter är fakta, det är Peterson.

  Men som vetenskapsman säger han en massa saker som är förvirrande och otydligt.

  Han pratar om att humrar och människor är släkt och att DNA påträffats i antik kinesisk konst för att människor har en medfödd kunskap om DNA. Källan till denna faktoid har han hämtat hos en ayahuascaentusiast.

  Hans hem är fyllt med sovjetkommunistisk konst för att han vill vara i närkontakt med förtrycket.

  Men jag måste läsa Maps of Meaning, 12 Rules for Life och kolla alla hans föreläsningar och Youtube-videor innan jag kan säga något om honom – för annars är min kritik grundad i att jag inte tagit hänsyn till sammanhanget.

   • Han har blivit stor tack vare Youtubes algoritm, alt-högern och svenska Youtube-användare. Intervjun med Kathy Newman var ett lågvattenmärke för bägge parter.

    • Alt högern:)))) Jordan är konservativ liberal…
     Svenska you tube användare har nog inte gjort honom stor:))))
     Ja det kan man ju tycka om man är en vänster aktivist.
     De flesta andra tycker nog att Kathy Newman var den som gjorde bort sig.
     Det är svårt att diskutera mot Jordan om Kathy inte har fakta på sin sida.

  • Man behöver inte hålla med honom men, till skillnad från våra politiker och ”intellektuella”, kan han föra ett vuxet samtal. Bara en sådan sak visar hur illa ställt det är. Det visar (a) hur dåliga argument de har, (b) att de inte förstår sina argument eller (c) att de inte kan formulera sig.

   • Ett lands politik sker utifrån en kontext. I Sverige råder en kontext och i Kanada råder en annan. Jordan Petersons konservativa och lätt nyliberala uppfattningar är delvis sånt som jag håller med om själv, men det är inte fakta – det är åsikter.

    Nyliberalismen som man normalt ondgör sig något förbaskat på i nationalistiska kretsar är ungefär amerikansk konservatism 2.0 och är något som egentligen borde råda i alla västvärldens länder. Men vi har socialismens lockrop att tampas med ännu ett tag.

    Ungefär där tar Jordan Petersons politiska åsikter slut och sedan tar hans forskning vid. Men han är duktig på att väva samman dessa två till en brokad som tycks vetenskapligt förankrad. Men precis som när man tar del av övrig media ska man skilja på fakta, åsikter och åsikter om fakta.

    • Fakta är fakta och de måste sedan värderas i en politisk kontext. Det har jag inget problem med. Till exempel, om Peterson hänvisar till att forskning visar att ju mer jämställt ett samhälle är desto större är skillnaden i, säg, yrkesval mellan könen. Då duger det inte att, som Lööf, säga att ”jag håller inte med”. Håller inte med om vad? Underkänner hon forskningsresultaten? Mitt problem är att svenska politiker och tyckare är så illa genomtänkta att de inte kan möta Peterson.
     Alltså, antingen kan man bestrida hans empiri (lär bli svårt) eller så kan man erkänna den men argumentera för att värderingsmässigt man ska dra andra slutsatser. Våra politiker och intellektuella gör ingetdera. DET är ett svaghetstecken.

     • Jag är också motståndare till kvotering i radikalfeminismens värdegrunds namn. Jag är faktiskt emot all form av kvotering. Men jag tycker i alla fall personligen inte att jag behöver backa upp dessa ställningstaganden med argument hämtade ur biologin eller psykologin. Det räcker för mig att kvotering är orättvis eftersom dess tillämpning är ideologisk och vilar på en marxistisk analysmodell.

      Om Annie Lööf delar min uppfattning om detta har jag ingen aning om. Hon håller inte med Peterson om att män och kvinnors yrkesval sker pga biologiska skillnader mellan könen och verkar tycka att det är dåligt att inte motarbeta strukturer som befäster dessa yrkesvalsmöjligheter i lag. Det är i alla fall min tolkning av vad hon menade med att hon inte håller med. Är Annie Lööf för kvotering i enlighet med radikalfeministisk värdegrund eller är hon för valfrihet för alla?

      Jag vill att alla ska kunna arbeta med det man vill, men då ska det vara fria val som politiken låter bli att lägga sig i. Men jag kan inte tala för Lööf, bara hon vet vad hon själv tycker.

     • Annie anses vara en av våra vassaste politiker. Ändå förstår varken du eller jag vad hon säger. Det är den bankrutt jag vänder mig mot. Om du sedan inte tycker att du behöver ta ställ ning till uttalanden utifrån biologin eller psykologin så duckar du för vad vi ska betrakta som fakta. Jag medger stt det inte är enkelt för oss lekmän att ta ställning till vad forskningen säger men det kan inte vara en ursäkt för att ducka. Antingen tror du att Peyerson medvetet vilseleder eller så tror du att han vill redovisa fakta. Det är problematiskt att svenska forskare inte tycks vilja belysa detta.

     • Risken är att om man fortsätter ned längs det sluttande plan som är darwinismens så hamnar man i ett samhälle där könsrollerna avgörs enbart utifrån tolkningar av biologisk forskning – den alltjämt pågående debatten om arv- eller miljö. Likaledes hamnar man i en neo-lysenkoistisk tillvaro i den andra extrema änden av skalan.

      Ursäkta ordsalladen. Jag är ingenjör, inte filosof.

      Men man behöver inte välja mellan det ena eller det andra mellan dessa motpoler, utan valet handlar om en mix av dessa på individuell nivå. Svårt att utforma politik som befrämjar individens fria val med positiva ingrepp. Så det är bäst att låta dessa ske, oberoende av politik. Laissez faire – låt bli!

  • Har ägnat åtskilliga timmar åt att lyssna på JP och känner inte igen någonting av det där. Framförallt är han en psykologiprofessor och ingen dålig sådan. Kanske att du har tolkat den jungianska psykoanalysen lite för ordagrant?

   • Mhm. Det inte behövs inte en professor för att förstå vad traditionellt konservativa och nyliberala värderingar handlar om.

    Psykologi är ett luddigt ämne som jag har särskilt stort intresse för och Petersons forskning i det är inte anledningen till att så många gjort Peterson till sin guru.

    • Det är definitivt hans expertis inom sitt område som har gjort att han fått uppmärksamhet från början och det som har fått honom att nå slutsatser som har politiska konsekvenser.

   • Att du bara kollar sånt som innehåller Peterson-positivt material är en indikation på att du ingår i en sorts församling och betraktar Peterson som en profet. För att vara ansvarig konsument av Petersons material är det bra om du också går igenom kritiken mot honom.

    Men du kan inte ha missat att Peterson kritiserats av många. Har du bara struntat i dessa för att det hotar din Peterson-centriska världsbild?

 115. Hon begriper inte att samma argument kan användas mot henne själv. Det är inget argument hon använder sig av utan ett sätt att ett sätt att förminska motståndaren. Det fungerar om man som hon anser sig ha massan på sin sida, då skrattar alla i kör. Ett primitivt sätt att argumentera alltså.

 116. Wallström drog sig väl till minnes att Annie Lööf använde samma uttryck rätt nyligen, och tyckte kanske det lät fränt och dräpande, t.o.m. tillintetgörande. Större kapacitet än så tycks hon inte ha, å huvudets vägnar.

 117. Vem miinns inte Göran Perssons uttalande när han talade till KomVux i Norrtälje 2002.

  ”Jag leder inte världens mest briljanta regering. Statsråden tillhör
  inte den yppersta intellektuella eliten och särskilt vackra är vi inte
  heller.”

  Så träffande!

 118. Margot är naturligtvis fri att tycka vad hon vill. Det blir dock lite pinsamt när hon inte kan argumentera i sak. Ska man vara lite elak kan man säga att hennes kommentar ligger på Trumpnivå – avsedd att locka fram en känslomässig reaktion hos sina anhängare. Om hon nu tycker illa om Trump så borde hon kunna bättre. Men det kan hon inte. Har aldrig kunnat. Någon som minns vad hon gjorde som socialminister på 90-talet? Vilka bragder som uträttades? Nä, tänkte väl det. Men var inte ledsen, det finns ingen som vet eller minns…

 119. Tyvärr är det symptomatiskt för vänstern av idag att konstant förneka både verkligheten och vetenskapen när dessa går emot den egna ideologin

 120. Nu har jag sett Skavlan och Lööf. Det svenska feminister inte tycks förstå är något som i grund och botten är väldigt enkelt: om man vill ge individer samma fria förutsättningar att göra sina egna val måste man också vara beredd att acceptera att de väljer olika och att de väljer annorlunda än man vill att de ska välja. Med andra ord, du kan inte kombinera valfrihet med att styra utfallet av dessa val. Och feminister mäter jämlikhet via utfall. Alltså, om jämlikhet är jämlikhet initial måste man avskaffa valfriheten.

  Det är väldigt enkelt. Väldigt logiskt. Men ändå kan inte feministerna acceptera motsättningen. Därav Margots personangrepp.

  Motsättningen mellan valfrihet och utfall försvinner bara om man förnekar biologiska skillnader. Då blir det extra obegripligt när feminister hävdar att kvinnor är fredligare, kvinnliga chefer genererar högre vinst osv.

  • Mycket väl talat! Socialism är bara möjligt om man förnekar den mänskliga naturen och med hot och våld tvingar människor att bete sig enligt marxismens dogmer istället för att följa sin natur.

  • Det kan inte dagens hjärntvättade globalistpolitiker förstå. Eller vill inte förstå. Då rasar nämligen korthuset ihop. – Biologiska skillnader mellan könen??? Vad är det för nys?? VET HUT!! Se så – alla reser sig upp och säger HEN!!

 121. Margot kan själv krypa tillbaka under Olof Palmes skugga där hon kommer ifrån och låta kloka människor tala istället.

 122. Standardsvaret som mentalt förhindrade ”goda” människor har när det enda dom vet om personen de talar mot är att de inte är lika ”goda” och perfekta människor som dem själva.

  De är av en annan åsikt vilket per definition då innebär att de är vidriga människor, vilket man är om man inte håller med om ”goda” åsikter.

 123. Är det inte en välbekant härskarteknik att angripa person istället för argumentet? Är det inte härskarteknik feministerna brukar rasa mot? Är det inte härskarteknik de själva ständigt hemfallet till?
  (Exemplen är otaliga. Anklaga de som står upp mot hedersförtryck för att vara främlingsfientliga eller islamofober trots att det ofta är invandrade modiga kvinnor. Är begreppet ”husblatte” bekant? Nedsättande mot någon som inte köper identitetsparadigmet. Osv…)

  • Härskarteknik är allt – precis allt ,dom har numera. Censur är t.ex ett bra härskarteknikverktyg. Jag menar – har man inte fakta på sin sida och samtidigt är mer än lovligt maktkåt – vad ska man ta till då?

 124. Margot Wallström … var fick du luft ifrån, du din lilla skatteplanerar-kvasi-sosse! Roffa åt dig av skattemedel och se ner på andra? Du borde hålla föredrag för forn-kommunisterna från öst. Som tur är så är de i fåtal idag, precis som din sort är på väg att bli. – Ha en fin dag!

 125. Peterson kommer inte underifrån någon sten. Han kommer i från framtiden.
  För övrigt stabil och seriös retorik. Ska man inte kunna bättre än så som politiker?

 126. När man har för få eller för bristfälliga argument får man följa Wallströms exempel.
  Eller nej, det är ju bara PK-kvinnor som får använda sig av nedtryckande härskartekniker.

 127. Man kan bli rädd och orolig för saker som man inte förstår. När Margot förstår vad Jordan B Peterson talar om så kommer hon att lugna ner sig.

  • Det tror jag inte – det är då den verkliga rädslan kommer att sätta in. Och det vill hon till varje pris undvika…precis som vilken drogmissbrukare som helst som får en glimt av verkligheten för länge…

  • Knappast! Jordan Peterson har nu utmanat hennes och sossepartiets innersta kärnpunkt av ideologiska lögner. Dessa kommer hon aldrig att backa ifrån!

 128. För Margot, Reinfeldt och i princip alla svenska politiker är framtiden utstakad: Den är feministisk, globalistisk och socialistisk. Det är den alternativlösa vägen framåt. Alla som har en avvikande uppfattning till det konceptet står för patriarkaliska strukturer, inskränkthet och rasism/nazism.

 129. Den bästföredatum tant Margot borde nog själv krypa ner under någon jättesten så vi slipper se och höra eländet.

 130. Margot visade upp sig i Aktuellt igår för att kommentera resultatet i USA:s mellanårsval (eller vad det heter) samt de ökade polariseringen. Det enda hon fick ur sig var att det var en bra mångfald och regnbågs”fald” på demokraternas sida. Absolut ingenting om kompetens eller lämplighet eller några intelligenta slutsatser om det politiska läget allmänt. Jimmie däremot (som faktiskt fick frågan) tyckte jag hade en mycket balanserad analys av läget där han också passade på att påpeka huvudskälet till att polariseringen ökar i västvärlden.

  • Jo jag hörde henne bräka i dagens eko..Motsatsen till Annie Lööf. De båda skulle gå till logoped och kolla upp stämbanden!!

  • Mångfald och mångkultur = kommunism
   Margot talar aldrig om ett mångkulturellt och icke-nationalistiskt Palestina.

 131. Hon försöker på svenskt maner köra över en forskare som har fakta på sin sida..
  Men se det gick inte,, För han är inte hjärntvättat i svensk PK anda….

  • Dom hade det ju lite enklare förr att tysta motståndare. Det var ju bara att sätta in dom i sosseanläggningarna, lobotomera dem och sterilisera dem.

 132. Man förundras av den omdömeslöshet och låga intellektuella nivå det finns i denna utrikesminister.Man skäms å Sveriges vägnar hur ett folk kan rösta fram denna cancersvulst i Sverige

 133. Margot Wallström är ett vinplufsigt och välmående äckel som hon tror hon begriper mer än vanligt folk!! Res till Israel eller Saudiarabien och se hur du kommer!!

 134. Detta här får mig att tänka på ett PK-Sverige. Politiker, journalister, kändisar, höga och mindre höga chefer inom både näringslivet och våra skattefinansierade instanser över hela vårt land…

  […] människor som är villiga att bekänna sig till vad som helst när som helst bara de kan dra nytta av det; principlösa och ryggradslösa människor, som av maktlystnad och för personlig vinnings skull är beredda att göra vad som helst; människor med servil läggning, som inte generar sig för någon som helst självförnedring och som när som helst är beredd att offra både sina närmaste och sin egen heder för ett tillfälle att behaga de mäktiga”

  Hur kan man ens leva med sig själv utan insikten om hur vidrig man är ?
  Hjärntvättad å det grövsta i sin övertygelse…..

 135. Jasså, det tycker hon?
  Varför är inte denna vidriga nazzesossen häktad???? Jag trodde det var förbjudet i Sverige att sponsra terrorister????

 136. Vår främsta diplomat förmår inte att diskutera i sak utan tycker att en framstående forskare som Peterson skall krypa tillbaka under sin sten. Det är ganska talande för den anti-intellektuella faktaresistenta och vårdslösa vänstern. Tänk att det är dessa som skall föra vår talan i världen.

 137. Med en stark framtidstro har Europas invånare i århundraden energiskt arbetat för att skapa en civilisation präglad av stabilitet och framåtskridande. Krig och revolutioner har inneburit avbrott men det långsiktiga civilisationsbygget har fortsatt. Fram tills nu känns det som.

  Den förhärskande idéerna verkar gå på tvärs mot allt som fört Europa framåt. Vetenskap ersätts av politisk ideologi och det finns en utbredd vetenskapsskepsis. Framstegstro och utvecklingsoptimism ifrågasätts. Framtiden utmålas som katastrofscenarier. Tron på vår egen civilisation tycks ha gått förlorad medan andra civilisationer i andra världsdelar lyfts fram istället. Om en civilisation har förlorat tron på sig själv och de idéer som burit fram den så är det början på dess förfall.

  Sverige har redan sjunkit till en skrämmande låg nivå. Vi kan se det överallt: inom skolan, universiteten, media, kultursektorn och politiken. Orsaken är den ideologi och de idéer som dominerat landet i decennier och som syftar till att riva ner, inte att bygga upp.

  Var finns viljan, entusiasmen och energin att bygga Sverige vidare? Jag ser inget av detta i dagens Sverige. Inga diskussioner om vad som krävs av oss för att föra Sverige framåt, utvecklas och göra göra framsteg.

  Medkänsla med de mindre lyckligt lottade är en bra egenskap. Men Sverige byggs inte vidare på utsatta grupper, avvikare eller svagpresterande som all fokus för närvarande riktas på. Sveriges framtid kan inte byggas på massinvandring, genusprat, multikulturalism, hbtq, identitetspolitik, intersektionalitet, värderelativism eller kulturmarxism.

  • 1400 år av krig mot islam har verkligen format oss och präglat oss. Det är islams fel att Europa hamnade i en mörk medeltid.

   • Barbarerna. Glöm inte heller barbarerna från norr. De var ju ändå först med att bryta ner Romarriket flera hundra år före Muhammed.

    Alltså vår civilisations fiender i turordning:

    Barbarerna
    Muslimerna
    De politiskt korrekta
    Muslimerna

 138. Margot regaerar precis som person gör när sanningen uppdagas och mattas är på väg att ryckas bort under fötterna!

  Feminism är en pest som kommer att äta upp sig självt!

  .

  • Radikalfeminism är vansinne.
   Gårdagens kvinnokamp var det inte – det var en vettig kamp för rättigheter.
   Det har dagens dår-feminister glömt. Dom har inte fattat att frågan redan är avgjord.

  • Feminism = kommunism
   Feminism är en del av den gamla KGB-agendan som går ut på att förinta västvärlden.

  • Förstår varför sossar och övriga vänstern inklusive systemmedia, inte vill lyssna på etablerad forskning om detta! Därför att det går helt emot och raserar deras egen hemmatillverkade syn och ideologi om könsroller, genus mm! Klart Wallström & Co gör allt för att få tyst på Peterson!

   Bara hoppas Peterson får mer utrymme för sina vetenskapligt underbyggda teser i framtiden, som jämnar sossarnas kvoterings och könpolitik med fotknölarna!

 139. Lögn, förtal och allmän förnekelse är tydligen sozzarnas nya valspråk?
  Det gick de till val på och likadant nu inför det stundande extravalet…

 140. Margot mardröm har öppnat munnen och släppt ut den stank hon har i magsäcken. Få kvinnor är så hatiska som denna kommunisthäxa.

  • Tack för tipset! Nu har jag sett den.

   När det mesta som sägs i aktuella samhällsfrågor är snömos eller bara ren propaganda är det upplyftande att höra en person som diskuterar med hederlighet, integritet och intellektuell briljans.

 141. Jag påstår inget men, har antisemiten problem med spriten? Det ”porösa” skinnet i ansiktet tyder på det. Men som sagt, jag lägger ingen absolut sanning i det. Skulle det vara på det viset så är hon även på den punkten olämplig som utrikesminister.

 142. Margots narcissistiska ego har vuxit lika mycket som mängden spackel hon har i fejset numera. Högmod går före fall. Lex Mona Sahlin.

 143. Det stora problemet för PKeliten är att JP talar sanning och helt enkelt utgår från fakta.
  Det är något som PK eliten aldrig gjort, där gäller känslor.

 144. hela denna feminsåpa börjar likna en fjortis’ uppror mot föräldrarna. Man protesterar för protestens egen skull, helt befriad från logik. Nu börjar man skönja resultatet av stängningen av alla mentalanstalter på70/80-talen. Folk som inte kunde se verkligheten som den är brukade få vila sig några decennier tidigare.
  Enkel test: ställ dig framför en spegel naken och säg vad du ser. Inte vad du tänker!

 145. Det finns misstanke om att trötta Wallström kommer att skriva under FNs ramverk om agenda 2030 den 10 december. Det är mycket värre än tjafset om professorn.

  • Peterson är garanterat motståndare till detta förstörelsedokument, men det kommer Wallström och hennes feministkumpaner i regeringen aldrig att inse.

 146. Föreslår att Margot Wallström i stället för Stockholm kulturhus besöker en moske
  och där berättar om hur man kunde stärka kvinnors roll…….

 147. The reason Wallström has a personal dislike for Petersson is because he speaks the truth about ideologies. Wallström, being an ideolog, obviously does’nt like hearing this.

  But she obviously cannot debate the truth with him face to face in a debate, so she instead chooses to personally insult the man behind his back..

  I personally do’nt agree with Jordan Petersson on everything he claims although I do very much admire the man; mainly because of his integrity, honesty, humility, discernment and wisdom.

  And Jordan Petersson has more integrity, honesty, humility, discernment and wisdom on his little finger than that wretched woman has in her entire body.

 148. Hen är som svininfluensa… Svår att bli av med! Vilken jävla batikkärring… Hon påminner mig mina skulder varje gång jag ser hennes tryne!!!

 149. Fann en enormt bra kanal på Youtube med en kille som heter Henrik Jönsson, där han går igenom och analyserar inslaget med Jordan Peterson vs Skavlan och Annie Lööf i Skavlans program.

  Jönsson benar här upp vad som sägs i programmet och vad Skavlan vill uppnå med sina frågor, t.ex när han försöker trycka ner Peterson utan att lyckas. Peterson är alldeles för smart, ligger på en helt annan och överlägsen intellektuell nivå än Skavlan och Annie Lööf som har svårt att hänga med i hans förklaringar.

  https://www.youtube.com/watch?v=srIN7nlNuQ0

 150. För min del är uttalandet av Wallström (gäller även Lööf ), att ”Krypa tillbaka under sin sten” och Lööf ”Kjypa tillbaka undej sin sten” något så okunnigt, radikalfeministiskt och faktabefriat att man tar sig för huvudet.

  Samtidigt inser man att Peterson verifierade vetenskapliga ståndpunkt att ”equality in outcome” leder till katastrof.

  Att vi får dras med obildade, historielösa, naiva och maktgalna feminister och likaledes feministiska regeringar ännu några år gör inte saken bättre.

  Jordan B. Peterson står likt en jättelik fyr och sprider, ljus, kunskap och hopp till miljoner människor.

  Det ni, Lööf och Wallström, och ert anhang av kulturmarxister, feminister och vänterextremister som håller på att rasera vår västerländska kultur och sända oss tillbaka till sovjetstatens förtryck.

  • Bland det dummaste är ju en ändå att feministerna och vänstern är i maskopi med Islamisterna totalt blinda för hedersvåld och kvinnoförtryck. De ville ju kasta ut Kakabaveh som jobbat hårdast mot hedersvåld med att klistra på henne rasist stämpeln. Som Ben Affleck sa hos Bill Maher om kritik mot Islam: ”Thats rasist”. Han blev sedan upplyst av Richard Dawkins och Sam Harris att Islam inte är en ras. Men det är väl på den nivån det ligger.

 151. Det är mycket hon inte begriper. J. Peterson har gått ut på nätet för att han har tröttnat på att argumentera mot de progressiva, vänsterliberala, pk-anhängande, genusfixerade, och vitkrit anhängande akademikerna som Kanadensiska och Amerikanska universiteten är infesterade av. Margot har ju som bekant carte blanche att sponsra Palestinska terrorister, Tanzania(som förföljer homosexuella) och en uppsjö av andra odemokratiska diktaturer i tredje världen med miljarder av Svenska skattemedel. Med tanke på beloppen som skänks bort till största delen ovillkorligt planlöst borde motkrav, uppföljning och utvärdering vara mycket strängare än vad som varit fallet under de senaste decennierna. Men icke, Margot tycks nöja sig med en mycket långsökt förhoppning om att biståndsmottagarna anammar demokrati, jämställdhet och mänskliga rättigheter av ren humanitets känsla. Oavsett den befintliga dokumenterade korruption. Det minsta man kunde begära är ju att de bistånds mottagande länderna tog större ekonomiskt ansvar för de invandrare/flyktingar som missköter sig i Sverige. Varje sådan person har redan innan en brottslig bana kostat samhället miljoner i olika bidrag. Varför? Att ge hundratusentals individer med en främmande kulturer, inga egna försörjningsmöjgligheter, fel ålder och ingen utbildning uppehälle här är att bokstavligen importera kriminalitet. Politikerna bär ansvar för den rådande kriminaliteten i landet genom de ökade vålds- och sexualbrotten som är en direkt följd av mans överskottet i invandringen. Kvinnosynen männen bär med sig är heller inte något som underlättar.

 152. Ovärdigt uttalande av Wallström:

  ”Sveriges utrikesminister Margot Wallström säger att den kanadensiske psykologiprofessorn Jordan B Peterson ska ’krypa tillbaka under den sten han kom ifrån’.”

  Självklart finns det stora biologiska skillnader mellan män och kvinnor:

  ”Den kanadensiske psykologiprofessorn och debattören Jordan B Peterson är på världsturné och besökte nyligen Sverige. Han har rönt stor uppmärksamhet då han anser att det finns markanta biologiska skillnader mellan män och kvinnor.”

  https://nyadagbladet.se/inrikes/margot-wallstrom-jordan-peterson-borde-krypa-tillbaka-under-en-sten/

LÄMNA ETT SVAR