Foto: Frankie Fouganthin.

Margot Wallström vill inte lägga sig i fallet Tommy Robinson

Delningar

Den 30 maj ställde Björn Söder (SD) en skriftlig fråga till utrikesministern om fallet Tommy Robinson i Storbritannien. Nu har Margot Wallström (S) svarat.

I sin fråga till Wallström menar Söder att omständigheterna kring gripandet framstår som så pass anmärkningsvärda att fallet förtjänar genomlysning för att säkerställa hur rättsstatens principer efterlevs av Storbritannien.

LÄS MER: Tusentals demonstrerade i London för att Tommy Robinson ska frias

Han vill veta om ministern och regeringen i sina förbindelser med Storbritannien efterhört, eller avser att efterhöra, hur man ser på gripandet av Robinson.

Söder vill även veta om det enligt ministerns bedömning i något avseende anses vara principiellt problematiskt att i en EU-medlemsstat belägga journalister med rapporteringsförbud om ingripanden mot politiska aktivister.

Svaret från Wallström blir blott ett konstaterande om hur brittisk lag i vissa fall tycks fungera och att det inte föreligger någon anledning att ifråga det brittiska rättsväsendet.

Det är enligt brittisk lag i vissa fall förbjudet att rapportera om en pågående rättegång, detta för att inte påverka rättegången. Detta tycks ha varit fallet i Leeds, där Tommy Robinson, då han filmade vid en domstol, befanns ha brutit mot denna regel.

Vi ser ingen anledning att ifrågasätta brittiska rättsvårdande instansers tillämpning av brittisk lag, som vi kan utgå från står i överensstämmelse med internationella åtaganden om mänskliga rättigheter, inklusive yttrandefrihet.

Delningar

Kommentarer förhandsgranskas inte av Samhällsnytt och är inte redaktionellt material. Du är själv juridiskt ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

Klicka här för att läsa våra kommentarsregler.

537 KOMMENTARER

 1. England är ju inget traditionellt land att kritisera beträffande yttrandefrihet, med sitt ”speakers corner” mm. Men nu är det annorlunda, England, som nu snart ligger i samma division som Kina, är till flera delar t o m mer förstört än Sverige!

 2. Bedrövligt, Margot Wallström! Riktigt uruselt, Margot Wallström! Hoppas att vi efter den 9/9 2018 slipper se dig i någon som helst maktposition, Margot Wallström!

  ”EXCLUSIVE: Tommy Robinson’s First Message From Prison As England Awakens
  The Alex Jones Channel”:
  https://m.youtube.com/watch?v=QtilwMzitPw

  ”Tommy Robinson Sent to Prison
  Lauren Southern”:
  https://m.youtube.com/watch?v=tRt-iFANWKg

  ”Paul Weston – The Orwellian Jailing of Tommy Robinson
  Paul Weston”:
  https://m.youtube.com/watch?v=_8CPF1mK9Fo

  • De åtalade sexualförbrytarna är muslimer. Muslimer är gullegrisar för globalisterna, och Margot Wallström är globalist ut i fingertopparna.

 3. Hade hon haft Stockholmsdialekt så hade hon varit rökt redan. Hon har levt länge på sin norrländska. Den ger ett visst intryck av trygghet och stabilitet. Ett falskt intryck.

 4. Självklart kritiserar inte Margot diktatur och strypande av yttrandefrihet, som socialdemokrat står hon ju själv bakom det.

 5. Hade han varit afrikan eller arab. Då hade det varit ett jäkla liv på Margot. Hon är globalist och står för det som sker i Storbritanien.

 6. Margot Wallström som har största respekt för islam och dess bidrag till vår civilisation. Behöver man säga mer.

    • Det dær ‘globalist’

     Borde det inte vara ‘kulturførnekande’.

     Før det ær jo det de sysslar med, egentligen, eller hur?

     Det ær væl inget fel på Jordklotet?

     Samma som att sæga’ flyktingar’ om de som, till 95%, ær migranter.

     • Globalisterna är antidemokrater som vill att jordklotet ska styras av en icke folkvald världsregering i FN, kontrollerad av de superrika oligarkerna som äger banker och allehanda gigantiska korporationer.

  • Hon är borta 9/9 sedan kan hon flytta hem till Norrland och leva på en fet pension våra pensionärer bara kan drömma om. Arbetarparti? Fy [email protected] Hon gör väl en Göran Persson. Hur [email protected] kan någon rösta på detta GAM-Parti?
   Det enda de gör är att sko sig själva. SD 2018

  • Jag har respekt för den s.k arabvärldens eller mellanösterns bidrag till konst och arkitektur, trots islam. Egentligen talar jag dock främst om perser, berber med flera (snarare än genuina araber, som var nomader). Naturligtvis även om kopter, judar, etc. som bidrog, trots att de var förtryckta.

   På ungefär samma sätt har jag respekt för exempelvis J.S. Bach eller renässansens tidiga vetenskapsmän och matematiker, trots att de initialt jobbade under kristendomens dogmer.

   • Flera av de mest kända var inte araber, tex Averroës. Arabvärldens Matematiker som man så gärna talar om var i själva verket perser och deras bildningstradition var den persiska, inte arabiska (Persien hade vid tiden rel nyligen erövrats av de mer primitiva arabiska nomadstammarna, på den tiden lika otippat och omvälvande som att Mexico skulle invadera USA..)

 7. Maggot Wallström – en supernolla mer inkvoterad än Blaha Blaha Klunke, och minst lika korkad, vilket inte vill säga lite.
  Sängvägen var en bra väg, kvittrar Quislingarna unisont.

 8. Självklart så vill inte Wallströmskan ifrågasätta brittiskt rättsutövande. För då kan Storbritannien börja peka på den godtyckliga lagstiftning som vi har i Sverige mot åsiktsbrott.

 9. Regeringen skulle nog vilja göra som Britterna själva och det kan nog bli så den dagen maskerna faller av

 10. Hon uttalar sig ständigt och jämt angående andra länders politik och kallar folk rasister och nazister.
  Okunnig och korkad.

 11. Denna pinsamma vänstervridna människa är dock VÄLDIGT snabb på att kritisera Israel när deras rättssystem upprätthålls på ett tillfredsställande och rättvist sätt. En värre representant för Sverige skulle möjligtvis vara en miljöpartist, men annars är denna batikhäxa svårslagen.

 12. Margot gillar ju yttrandefrihet. Det gör jag också.
  Kolla in hennes tal och framträdanden i Europaparlamentet.
  Patetiskt dåligt och svagt. Jag tror inte folk förstår hur värdelös hon är som politiker, som tänkare eller retoriker.
  Redan Göran Persson sa om Mona Sahlin: ”Tänkandet är inte hennes starka sida”. Det gällde nog också hans andra ”flicka” Maggot…
  Margot har sett till att förse sig och samla i ladorna. Hon skiter i svensken.

   • Det finns alltid en elit som är smartare och överlägsna andra men de intar sällan framträdande positioner i samhället. Aristokratin är död, idag räknas alla röster som lika mycket värda…Andra förstår sig inte på eliten eller så missförstås de dem, den får höra att den har fel eller att den är ond. Alla fega satar vänder sig emot eliten. Att slå sig fram i landet jämställt och att bli en överlägsen paragon är en bedrift som skulle kräva att jämställdheten krossades på vägen. En revolution skulle krävas. Lättare sagt än gjort. Men nu är den åtminstone delvis på g… 🙂 Folket ryter ifrån!

 13. Både folkmord och sexuellt utnyttjande av barn tycks vara OK för sossarna, bara gärningsmännen är de rätta.

 14. Det är ett väntat svar. Etablissemanget är ondskefullt och vi kan inte vänta oss någonting gott utav dem förutom utav slumpen eller för egen vinnings skull. Folket ser igenom er, mer och mer! Det är dags att påbörja utbytet utav hela politikerkåren i Riksdagen.

 15. Det är väl OK. Problemet är att hon inte tvekar ett ögonblick när det gäller att lägga sig i Israel affärer. Det är det som heter antisemitism. En regel för judar och en för alla andra.

 16. Ledarsidorna.se varnade för att vi kan se korruptionen i bl.a. regeringsdepartementet blomma ut för fullt nu i sommar, nu när alla vet att de kommer att förlora sina jobb. Deras drönartillvaro är snart slut, det gäller att säkra framtiden på olika sätt. När råttorna lämnar skeppet så trampas många ner, men de mest hänsynslösa överlever alltid.

 17. Tommy är en modig man, en hjälte rent utav. Han är en motståndare till vågen utav gruppvåldtäkter som sköljer över England och som vissa grupper står för. Han är en motståndare till islamisering och en motståndare till folkutbytet och sådana självklara saker. Han är en förkämpe för England och för britter! Han står på vår sida och därför så bryr sig sådana som Margot inte om vad som händer med honom.

 18. Tänk att få slippa se denna fjolla efter den 9 september. Det är så tröttsamt att lyssna och se på när Marrgåttan Wallstrumpa tjatar i TV. Fy för den lede för en sån karring.

 19. Svenska feminismpolitiker SKITER i flickor som blir gruppvåldtagna. De tänker bara på sig själva och sitt eget välbefinnande. Dom gråter dock en tår över ensamkommande män från Afghanistan som våldtar kvinnor och barn i Europa. Måtte förrädarna få sitt straff!

 20. Skulle tro att uppkomsten av korkskallen Maggot Wallström är kusingifte i generationer
  Likt hennes favoritimporter från MENA.
  Ingen människa kan normalt vara så genomkorkad som henne utan något gravt genetiskt fel.
  Lobotomering anbefalles, det kan helt enkelt inte bli värre.

 21. Margot Wallström, som hyllades som en hjälte i EU, visade sig vara en katastrof när hon förväntades göra nytta.

 22. Annars glapp i käften men när det kommer till en vanlig arbetare då tvärtyst. Och sedan undrar socialdemokraterna i Europa varför de håller på att bli marginaliserade.

  • Ja, då var det inte ”Working Class Hero” längre, när Tommy Robinson arresterades… Hon sjöng väl en arabisk kampsång istället. Hon har ju fått en fin medalj av Palestina för Jerusalems räkning.

 23. En feg kvinna som absolut inte ska vara utrikesminister, för det krävs lite mod och en moralisk kompass.

 24. Det känns som om ”Reinfeldteran” i svensk politik utgör den absoluta botten när det gäller svenska politikers moral och kapacitet. Margot Wallström smälter väl in i denna församling.

  • Onej! The bottom is not nådd yet.
   Om några år kommer vi att se tillbaka på idag som den gamla goda lugna tiden.

   • Det värsta är att du har rätt. Ett par hundra tusen ytterligare analfabeter & muslimer i anhöriginvandring. Ett födelsetal bland ockupanter som är 4x högre än svenskens. Gör matten själva. Utan omfattande repatriering kan jag inte ser hur vi skulle kunna vända skutan.

    • Och med nuvarande invandringstakt på 130 000 om året så blir det ju över en halv miljon under nästa mandatperiod. Om allting går bra! om inte Erdogan släpper loss sina miljoner afghaner som han hotar med. Om inte Italien slänger ut många hundratusentals som därför söker sig till Sverige istället. Jag är rätt säker på att Sverige kommer att ha mer än en miljon fler anonyma islamister vid valet 2022 än idag.

 25. I Sverige kan media rapportera obehindrat och det kan se solklart ut efter medias rapportering men ändå bli frikännande efter rättegång. Martin Timell är ett exempel. England har andra lagar för media där de kan få yppandeförbud. Rätt eller fel men lagarna finns där. Svensk media borde rapporterat och förklarat hur det fungerar i England. Men av nån anledning har de undvikit det, för de läser naturligtvis det som cirkulerar på nätet.

  • Regimmedia lämnar ytterligare ett scoop åt alternativmedia. Tränar allmänheten i vad de kan lita på och inte. Oj va duktiga de e! Så jättesmarta. Man blir nästan rädd för dem. Hahaha!

 26. Man får kanske förstå Maggots sits.
  Under hennes tid i EU fick hon mycket inside information.
  Mycket tidigare än vi vanliga medborgare i Europa visste hon om massinvasionen.
  Och islamiseringen.
  Hon valde ”rätt” sida snabbt.
  Kalla henne kameleont om ni vill, hon framstår som svensk fortfarande. Men är egentligen globalist.

  • Det har stormats mycket kring henne. På något sätt är hon plump utan att vara medveten om det och det fungerar inte för en diplomatisk post som utrikesminister. Ingen tycker om henne och det är ett problem. Tiden rinner ut för globalisterna, folket vill ha tillbaka nationalstaten. Globalismens tid är snart kommen! SWEXIT!

  • Den tidningen var ny för mig. Kallar dom den nazistisk så måste den vara bra antar jag. Allting som är bra är tydligen nazist idag.

  • Gratis reklam för svegot! Nazistisk eller ej så är den mer värd än SvD idag. De gör ett fantastiskt jobb på svegot!

 27. Dom var onödigt grymma mot Tommy Robinson och gav honom ett maximalt straff. Han blev tagen in till rättssalen direkt, sedan till fängelset omedelbart. Inte ens en chans för honom att få ordna upp tillvaron kring att föras bort över ett år. Han fick inte ens säga hejdå till sina anhöriga.

  På något sätt tror dom sig a gjort en seger. Detta kommer bara tillbaka tusenfalt. Englands styrande har börjat utöva diktaturfasoner mot oppositionen. Tag exemplet när Lauren Southern, en mjuk, rak och ärlig kanadensisk frilansreporter skulle besöka England för att hålla ett tal. Dom stoppade henne i tullen, gjorde spektakel av henne. Häktade ett tag och ifrågasatte henne om hon kom för att köra lastbilar på muslimer. Flera har stoppats från att få komma in, då de hamnat i något register över inflytelserika oppositionella och via denna ärorika titel klassas som terrorister. Demonstrationerna har bara börjat för Tommy. Engelsmännen reser sig, när skall vi Svenskar göra det?

  Sverige gör ju likadant. Det räcker ju med att man associerar en åsna med ett specifikt oljud för att hamna i rättegång. De som öppnar munnen hetsjagas, man förlorar jobb med mera. Hur kan man inbilla sig att Margot skulle göra något mot sin egna policy?

 28. Det förstår man ju att feminist/SJW-politiker/media ignorerar en sån här sak.

  Dom sitter väl snarare och håller tummarna för att det blir en hanging-drawing & quartering för Robinson – istället för ”bara några få månader i finkan”.

  Ponera att det hade varit t.ex. muslim-apologetikern Linda Sarsour som hade åkt i finkan för typ en liknade skitgrej/protest?!? Svensk media hade ju fullkomligt flippat ur, och hade gjort meterlånga fördömanden – och listor över alla möjliga förtryckta politiska fångar i hela världshistorien med referens till David Isakt etc. – och sen uppmanat till en ”stormning av Bastiljen”.

  Men, nu är det knäpptyst….bara syrsor….

  Möjligtvis kan man höra dom vaga applåderna från Sveriges nyhetsredaktioner, som anser att detta var den mest rättfärdiga fängelsedomen sen Nürnberg-rättegången….

  Svensk media som annars gnatar, tjafsar, drevar, om minsta skitgrej – men nu är tystnaden öronbedövande.

 29. Ot..
  Vad är det som händer? Italien och Malta har stängt hamnarna för läkare Utan Gränser.
  639 st slipper inte i land. Kommer dom måntro få åka tillbaks?
  Det här kommer att vara stor nyhet i aktuellt ikväll…

    • Varför skall de alltid ha allt det roliga?
     Jag är själv en velourkille, men det kommer inga sköna damer från Afrika eller Afghanistan till mig…. Det är könsdiskriminering!

     Kan DO ta upp mitt ärende?

 30. Nä visst Wallström. Men Österrikes-, Polens-, Tjeckiens-, Slovakiens, Norges-, Danmarks interna angelängheter lägger du dig gärna i…

 31. Noterar att idi_ten MW tror att TR figurerat i någon slags offentlig prövning. Varför inte offentliggöra det rättegångsprotokoll hon tydligen tagit del av och sen lägga saken åt sidan.

 32. Men det är viktigt att lägga sig i ryska förhållanden till hbqt. Eller det israeliska förhållandet till Gaza och vad Trump gör och inte gör. Eller vad Orban gör med flyktingar som vill in i Ungern etc etc.

 33. England har följt sin lag. Tycka vad man vill om lagen men den är till för att undvika lynchning. I en rättsstat kan utövandet granskas och kommer säkert göras. Svensk media borde ha upplyst oss men de lade locket på av nån anledning.

 34. Nu gjorde Björn en tabbe. Han skulle sagt att Tommy kan ha palestinskt påbrå. Då hade Margot direkt tagit upp frågan i FN säkerhetsråd.

 35. Och med det uttalandet kan man omedelbart lägga ner halva UD. Det mesta som sker i världen är nämligen enligt respektive lands lag och sköts av ”rättsvårdande instansers tillämpning” av lagarna. Svenska UD engagerar sig i t ex fallet David Isak, men han har väl dömts enligt eritreansk lag av det landets rättsvårdande instanser?

 36. Bra Björn Söder (SD)!! Äntligen en politiker som vågar lägga sig i när Islam favoriseras. Härligt att se!

  • Ledsen, men jag tror inte Björn Söder tillhör dem som lyfter SD till höga nivåer. (Sedan tror jag han är en väldigt bra människa men det hör inte hit inför ett val.)

 37. O.T.
  Viktiga invändningar mot regeringens afghanamnesti
  https://www.nyatider.nu/viktiga-invandningar-mot-regeringens-afghanamnesti/

  Att ”gränsen har nåtts för vad som är acceptabelt i fråga om hur lagstiftning kan utformas”.

  Att ett av kraven för bifall för de cirka 2 000 personer som fått lagakraftvunna utvisningsbeslut är ”att utlänningen inte rättat sig efter ett tidigare lagakraftvunnet utvisningsbeslut”.

  Av många häpnadsväckande brister och fel i denna proposition, tar de två sista punkterna ändå priset.
  Regeringen struntar i lagstiftningsprocessens regler och principer samt kräver att man skall vara kriminell för att få komma i åtnjutande av en extremt dyr exceptionell fördel bekostad av svenska skattebetalare!

 38. Han filmade utanför, det var sista dagen av rättegången och han talade bara om sådant som redan var känt.


  Det är enligt brittisk lag i vissa fall förbjudet att rapportera om en
  pågående rättegång, detta för att inte påverka rättegången. Detta tycks
  ha varit fallet i Leeds, där Tommy Robinson, då han filmade vid en
  domstol, befanns ha brutit mot denna regel.”

  låter som ett bra sätt att inte behöva lägga sig i alls.

 39. Bra att kärringen inte lägger sig i, hen begriper i alla fall inte vad demokrati är. Vad som är tråkigt är att hen är minister i svenska regerigen som numera lämnat Sverige och svensk politik bakom sig. Nu inför valet handlar all svensk politik och all svensk politisk debatt hur vi ska anstränga oss för att alla ensamkommande, nysvenska, nyanlända araber ska trivas i vårt land. Inte så tokigt alls, bra om alla trivs, men det vore ju kul nu inför valet om det för en gångs skull handlade om svenskar och vårt land.

 40. Håll då också käften om våra vänner som Victor Orban i Ungern och Marine Le Pen i Frankrike. Fortsätt och slicka Pk-patrasket i häcken i eviga tider, du skämmiga varelse.

  • Svinhugg går igen! Bra talat.
   Skam på torra land när Margot hyllar PK-pack och hånar alla goda och demokratiska nationalister (inkl. Israel).

 41. Är det så enkelt att påverka en domstolsförhandling, genom att en person sänder med sin mobiltelefon utanför domstolen. Det är det som är problemet, man ska inte kunna påverka så lätt.

  • För att de har amatörjury vars omdöme de inte litar på. Jag menar, ingen av dem hade hört talas om Tommys lilla blogg-rapportering om han inte hade gripits och fängslat och 10 000-tals demonstrerat och internationella politiker uttalat sig. Det är så här Scotland Yard lägger locket på!
   Med hjälp från Bryssel:
   ”-Vi griper honom så ingen märker nåt, Dupont.”
   ”-Vi märker honom så ingen griper nåt, Dupondt.”

 42. Jag tycker faktiskt att M.W. bör ligga lågt i frågan men då bör detta även gälla i andra liknande fall.

  Protesterna inifrån lär bli problematiska för både regeringen och rättsväsendet i UK.

 43. Hade det varit en vänsterextremist som filmat, och som hade blivit fängslad, så hade Margot varit mer angelägen och krävt svar från Storbritannien.
  Det är det enda som vi vet med säkerhet.

 44. Propagandaminsteriet på SVT är ju fullt upptagna med sin tycka synd om muslimerna, propaganda typ brända moskeer och felritade hakkors etc., för att ta ställning för det fria ordet. Fake news är viktigare än verkligheten så här inför valet

 45. O Margot, valde ni sida om gift skandalen av 2 ryssar i Storbritannien? Eller svarade du lika som nu? Då det passar agendan väljer man belysa eller hur Margot!!

 46. Klart att Margot inte gör något åt detta. Det är ju en fiende till islam, och vi ska införa islam i Sverige. Så därför hjälper hon INTE Tommy.

 47. Margot Wallström lägger sig bara i när hon vill vurma för Palestina. Islam är hennes grej. Huckle har hon också burit, en riktig muslime är vad hon är! Skulle inte förvåna om hon konverterat i smyg tillsammans med Löfven.

 48. Såhär säger utrikesminister Wallström ;

  ”Det är enligt brittisk lag i vissa fall förbjudet att rapportera om en pågående rättegång, detta för att inte påverka rättegången. Detta tycks ha varit fallet i Leeds, där Tommy Robinson, då han filmade vid en domstol, befanns ha brutit mot denna regel.

  Vi ser ingen anledning att ifrågasätta brittiska rättsvårdande instansers tillämpning av brittisk lag, som vi kan utgå från står i överensstämmelse med internationella åtaganden om mänskliga rättigheter, inklusive yttrandefrihet.”

  Tror ni att hon nånsin skulle säga följande sak???

  Det är enligt rysk lag i vissa fall förbjudet att rapportera om en pågående rättegång, detta för att inte påverka rättegången. Detta tycks ha varit fallet i Moskva, där Anna Politkovskaya – då hon filmade vid en domstol, befanns ha brutit mot denna regel.

  Vi ser ingen anledning att ifrågasätta ryska rättsvårdande instansers tillämpning av rysk lag, som vi kan utgå från står i överensstämmelse med internationella åtaganden om mänskliga rättigheter, inklusive yttrandefrihet.

 49. Det är PK att kritisera Israel och stödja terrorgruppen Hamas som skickar småbarn till gränsen för att bli martyrer. Wallström är en feg jävla opportunist.

  • nationalism=läran om nationen vad är det egentligen?
   frågar i all välmening för det har jag funderat på.

 50. OT aktuellt, männen i mosken som upplevt problem sedan 2010 går knappt att förstå och aktuellt textar. Den filippinska undersköterskan som varit här i 1 år förstod man hur bra som helst.
  F.ö är det bedrövligt att de hundratusentals guldgrävare som kommit hit inte tar jobbet som undersköterska, kompetensregn sa Bull. Bullshit sa Bill.

  • Tänkte precis skriva något liknande men jag säger bara instämmer med förgående talare. Applåder till dig👏👏

 51. Nu pratar Morgan Johansson i Aktuellt om hoten mot moskéer. Och han kopplar det till ”den växande högerextremismen”. Men Morgan Johansson kallar alla som inte vill göra Sverige till ett kalifat för ”högerextremister”. Och han skulle aldrig drömma om att befatta sig med islam personligen. Bygg en moske med ständiga böneutrop granne med Morgan Johansson!

  • Muslimer är flitiga moskébombare. Det är därför vi ska anlita dem i korståget för att förinta islam! De vet redan hur man gör och älskar det.

   • Jag vill inte att Islam ska göra avtryck i Sverige. Muslimerna får gärna praktisera sina 1400 år gamla dogmer i sina hemländer.

    • De håller sig inte kvar där. De köper kärnvapen och långdistansmissiler från sosseländer. Islam måste helt utrotas från Jordens yta. Faktiskt främst till förmån för de folk som idag är förslavade under islam. En del av dem vill och kan verkligen väl. Andra inte. Och den ena av dem just has to go.

     • Ja, inte nog med att sossarna kör ner islam i halsen på oss mot vår vilja. Vi måste betala för det också samt bli smutskastade. Låter som ett dåligt skämt men så här är det ju….

     • Islam, under pedofilprofetens efterträdare, spreds genom att de köpte utländska legotrupper att kriga för dem. Det var ju inte precis araber som plötsligt blev sjöfarare på medelhavet, de köpte flottor från kollapsande stater. De plundrade och använde bytet till att köpa erövring av mer att plundra. Så förintade de halva Romarriket och sänkte ned det tusen år bakåt i tiden, från dåtidens civilisationsnivå till dagens.

    • Fast det är inte deras gamla hemländer. Det är ockuperade högkulturer som var delar av de Romerska och Persiska imperierna innan de islamiserades. Det är som om alla i världen skulle säga ”Låt islamisterna behålla sitt gamla hemland Sverige”. Islam måste fullständigt förintas från Jordens yta för att det hotet mot mänsklig civilisation ska undanröjas.

    • Det enda avtryck som dom ska ha är ett fett avtryck av en fet känga i dom aktre regionerna när dom sparkas ut ur Skandinavien & Europa plus övriga icke muslimska länder där dom försöker göra sig breda . . Vörgus . . . X( .

 52. Och i kväll fick Morgan J sitta i SVT och utan förtydligande påstå att ett snabbt växande parti i Sverige, ett oanständigt sådant, står bakom mycket hot. Mycket frustration i den mannen numera.

  • Väldigt långt inslag om moskéattacker men inget om dom dagliga våldtäkterna på svenskar hmm måste vara något med värdegrunden?

  • Aaah, han måste mena (S) ”hang-around prospects” – det vill säga (V).

   Vänsterpartiet, och deras ”utomparlamentariska aktivister” – dessa som Lars Ohly uppmanade på valnatten – då (SD) kom in i riksdagen – skulle börja ”agera” mot (SD)

   Karljäveln satt i direktsändning, i SVT, och uppmanade sina ”AFA-soldater” att ”ta hand om” (SD).

   Är det dom Morgan Johansson pratar om?

    • Jag letade just efter den, men när jag skummade igenom Youtube på Lars Ohly, Valvaka 2010, så hittar jag bara; när han vägrade sitta i sminket med Åkesson.. Andra sökord som Lars + Ohly Valvaka + SVT+ utomparlamentariska + aktivister etc så hittar jag den inte. Jag vet att han sa det – åtminstone i dessa ordalag. Den måste ju finnas nånstans.

     Men jag vet att svensk media tyckte inte att det var nåt att ”hänga upp sig på” när han sa det. Och det försöktes förskönas kring ordet; ”utomparlamentariska” och få det att låta som ”personer som var demokratiskt politiskt aktiva i olika politiska föreningar & arbetsgrupper” eller nåt liknade bullshit.

     Alla som vet nånting om nånting inom svensk politik och dess politiska undervegetation vet vad fan ”utomparlamentariska grupper” betyder när det kommer till kommunister, dock…

     Ska se om jag hittar klippet.

 53. Var det inte lite fult av Morgan Johansson att försöka sammankoppla SD med moskébränderna?

  Var det kanske oavsiktligt?

  Näää…. trodde väl inte det….

 54. OT: Lille Morgan Johansson försökte i kvällens Aktuellt att smeta ned SD i diskussionen om angrepp på moskéer. Det är SD::s hårda retorik som banar vägen för våldsverkarna, menade han. Det är till att ha blivit desperat av de senaste opinionssiffrorna!
  Men Morgan och hans parti har inte vågat knysta om den muslimska förföljelsen av Malmös judar! Det var inte PK, men att angripa SD är PK just nu!
  Justitieministern är inte bara fysiskt liten .Anden är inte stor den heller!

  • Såg du hur myndig han försökte verka. Säkert darrade han innerst inne, i den alltför stora kostym Löfven klätt honom i…

  • Morgan ”The Dworf” vinner inga folkliga sympatier, när han skyller angreppen på moskéer på SD. Att moskéer växer upp som svampar ur jorden är inte någonting som den vanlige svensken uppskattar. Morgan begriper inte att gråtattacker för moskéer är kontraproduktiva. Men dvärgen kanske lär sig, sent om sider.

    • Det blir svårt för sossarna att vända trenden, i synnerhet som partiet har sådana företrädare som den underbegåvade svetsaren Löfvén och dvärgmorgan!

     • De är helt jäv-a desperata nu.
      Det märks så tydligt.

      En sårad kobra kan vara livsfarlig för sin omgivning.
      Så det gäller att passa sig för dess vassa tunga och giftiga stjärt/bakdel. Den hugger när man minst anar det.

     • Svinhugg är att vänta från sossepacket. Det är vad de varit duktiga på under senare år. Men det ökar inte förtroendet hos väljarna. Väljarna genomskådar att sossarna är halvislamister.

     • Ja, så är det. Sossepartiet är ett islamistiskt parti i SVerige liksom Vänsterpartiet, Miljöpartiet och Centerpartiet.

     • De är förlorade för det svenska folket. Återstår alltså bara de andra partierna.

     • Risken är stor att svetsareländet sitter kvar efter valet i något som liknar samma slags statskupp som Decemberöverenskommelsen. Björklund och sharia-Annie har inget emot ett sådant arrangemang, och lille Ulf vill nog inte, när allt kommer omkring, regera.

 55. Tittar på Aktuellt på propaganda-TV. Å herregud vilken otrolig propaganda!!!
  Se inslaget om angrepp mot moskeer på SVT-play i efterhand, om ni vill se hur SVT sänder fullständigt extrem propaganda. Inslaget avslutas med en intervju med Morgan Johansson, och den intervjun var bland det jävligaste jag hört. Riktigt illa till och med för att vara från vänsterextremistiska SVT.
  SD ges skulden för angrepp mot moskeer trots att det är känt att de flesta angrepp utförs av muslimer med annan islamsk inriktning och av vänsteraktivister som springer och målar hakkors mm för att ”högerextremister” ska få skulden, som tex vid angreppet mot mosken på Södermalm i Stockholm.
  Givetvis nämns inte heller ett ord om att det sker betydligt fler angrepp mot kyrkor än mot moskéer.
  Sossarna gör med SVT’s hjälp nu allt för att skrämma upp sin största väljargrupp, invandrarna, så att inte ännu fler ska gå över till SD.

  Att SD vill stoppa islamiseringen av Sverige är en sak, men att såna här lögner ska användas i Public Services propaganda mot SD i valrörelsen, är tamejfan skandal!

  • Det är ingen tillfällighet att SVT kör fram inslaget om angrepp på moskéer samtidigt som SD går starkt i opinionen. Där finns ju en programdirektör som heter Jan Helin, f d chefredaktör på Aftonbladet och en pålitlig SD- hatare.

   • Funkar inte längre. Folk tycker bara att det är bra att moskeerna attakeras, så får SD skulden utan att ha gjort det, ja då är det ju optimalt.

   • Visserligen kallas han programdirektör men hans verkliga uppgift är att verka som politisk kommissarie enligt DDR-modell.

   • Hade denna skit sänts ett par dagar innan valet så kanske den haft begränsad negativ effekt för SD, men som det är nu så kommer detta vedervärdiga skådespel att straffa sig för sekten sossarna så in i helvete, att måla ut 30% av Sveriges befolkning, där även nu många invandrare ingår, som en mobb som driver på och hyllar ”någon” som attackerar både moskéer och synagogor, nej detta var ett politiskt självmord från en vedervärdig morallös Morgan, direktsänt från judehatets svenska huvudstad Malmö.

    Islamisterna kommer att fira våldsamt i natt, de har nu insett vilken vän de har i Sossarna, alla deras väldokumenterade attacker mot staden judar och synagogan skylldes på SD, på bästa sändningstid i SVT, de vet att de nu lugnt kan samlas igen på valfritt torg och skandera ”VI SKA SLIPA KNIVARNA OCH SKÄRA HALSEN AV JUDARNA”.

    • Nu är det väl ändå så att Moderaterna är islams bästa vän. De har alltid infört generösare asylpolitik i regeringsställning och därmed ökat på den muslimska populationen. Ändå står SD troget vid deras sida och trängtar ett samarbete.

  • Sedan gubbarna Leif GW och Janne Josefsson slutade finns det ingen anledning att knäppa på SVT. Lägg ner skiten bara.

  • Jag observerade detta också. Denna ynkliga SD hatande lille mannen visar nu sitt fula tryne fullt ut. Han har inte vett att uppföra sig som sig bör när man sitter i Riksdagen. En typisk sosserepresentant.
   SD 2018

   • Den ynkliga lilla mannen bromsade in Moderaternas extremt generösa asylpolitik, något som även Kent Ekeroth uppmärksammat.

  • Om SVT varit ett anständigt mediaföretag hade SD självklart fått bemöta Morgans insinuationer! Jimmie borde plocka upp det här och pressa Morgan Johansson på vad han menar! Då skulle sosseskitpratet läggas i öppen dager!

  • Tror inte folk bryr sig så mycket vad de säger längre, de allra flesta svenskar vill nog inte ha Islam här överhuvudtaget och då kan de nog hellre se att moskeerna försvinner än att lägga fokus på att motverka attacker.

  • Det är precis i paritet med hur jävlig hela tiden fram till valet kommer att bli! SVT är ju Sossarnas megafon ut från Sveriges minareter!

  • Någon borde klippa ihop en dokumentär om SVT och deras ”objektivitet”. Helst i år..
   Ett eget önskemål på innehåll är när SVT ”råkade” klippa in ramsan: ”inga rasister på våra gator”, den korta, korta sekvens man visade från SD:s valvaka.

  • Precis samma iakttagelse här, så jävla dåligt och hela inslaget var en enda stort skämt. Vill lillkillen ’mogge’ köra med lögner och proganda, får han nog sköta det snyggare fortsättningsvis, för det här var extremt genomskinligt.
   Men karl är väl desperet…

   • För ett par veckor sedan var Morgan på en liten teater i Bromma för att hålla nån form av möte och diskussion med medborgarna om den framväxande ”högerextremismen”.
    Det kom 15 personer!
    Jag hoppas det är ett bevis på att ”högerextremism” inte är det som oroar folket idag.

  • Jag reagerade också på att Morgan fick beskylla SD utan motfrågor av programledaren, hon skulle givetvis fråga vilket parti han menade, och fråga vad källan är på det.

  • Sannerligen väldigt ohederlig retorik av Sveriges justitieminister Morgan Johansson!

   Man ska komma ihåg att den här utredningen av attacker mot moskéer, är att den är gjord av Mattias Gardell. Våldet mot moskeerna är naturligtvis verkliga, men vi kan utgå från att Mattias Gardells slutsatser är politiska – och inte vetenskapligt trovärdiga. Han är som det verkar totalt okritisk mot islam. Det upptäckte jag när jag läste hans tjocka pocketbok ”Islamofobi”, 2011 Leopard förlag.

  • Tack för tipset men jag orkar inte lyssna på eländet. Morgan Johansson är en av de största katastrofer som har drabbat svensk politik och det är inget gott betyg. Hans klena intellekt kombineras med lydnad, ohederlighet och skarpt röstläge. En normalt skicklig mediaaktörer hade ställt honom mot väggen och slaktat hans floskler och avslöjat hans lögner. Men nu är det ju SVT, så freakshowen kan fortsätta inför öppen ridå. Några korkade väljare finns det allt att fånga och deras röster räknas lika mycket.

  • Det var det ohederligaste reportaget jag sett på ett bra tag. Men så blir det ju lätt med Morgan Johansson. Det var illa nog med Beatrice Ask som justitieminister, men med MJ så är ju landet i fara.
   Noterade att det i reportaget nämndes forskning av Mattias Gardell. Det är sjukt att man så blint låter en vänsterextremist få massa plats i media. Mattias Gardell har vid flera tillfällen gett uttryck för sitt hat mot västvärlden. Bl a har han i tidskrift uttryckt önskan om att utplåna USA. All denna idioti är ok om man kommer från vänstern, men är man SD:are har man t o m svårt att få jobb. Hela världen är ju upp-och-ner.

 56. Om jag inte missminner mig så hade Maggoten väldigt många synpunkter på hur Ungern och Ryssland tillämpar sina lagar.

 57. Men en icke svensk sk journalist som sitter fängslad i ett mörkt land i Afrika där läggs all tid. Men han skall sitta där.

 58. Som all övrig korrupt verksamhet på ”högre” nivå fungerar, så svarar Wallström precis så städat och otadligt som kan förväntas av en allierad!!

 59. För att dom onda ska vinna behövs bara att dom goda sitter med armarna i kors.
  Wallström gör inte ens det – hon ljuger på ett väldigt snyggt sätt som hon lärt sig av Reinfeldt. Fy fan – Riksrätt

 60. Rättsrötan sprider sig. Begreppet myntades 1950 av Wilhelm Moberg i det att rättsskandaler, korruption och maktmissbruk på hög nivå i samhället kritiserades.

 61. Utrikesminister Margot Wallström (S) brukar vara snabb med att ha synpunkter på hur vissa andra länder ( läs Ryssland och Israel ) fungerar. Det snabba erkännandet av terrororganisationen Hamas efter förra valet visar definitivt att Margot Wallström är mycket snabb med att ta ställning när det passar.

 62. Det finns ingen moral eller trovärdighet kvar hos varken politiker eller statsmedia!
  Det här är ett bevis på att de två makthavarna håller varandra bakom ryggen.
  OCH SKITER FULLSTÄNDIGT I ATT ALL MAKT SKA UTGÅ FRÅN FOLKET!

 63. Makt kan vara förödande för en människa.
  Makt kan korrumpera ett helt parti/en regering.
  Makt kan göra att man tappar omdömet och tillmäter sig större värde än andra människor.
  Var det detta vi såg prov på ikväll i SVT?

 64. Vi är knappast förvånade. När en människorättskämpe fängslas av politiska orsaker då möts vi av tystnad.

  När den islamistiska terrororganisationen hamas precis har mördat några barn och ringer och ber om mer pengar, då finner vi chefen knäböjandes med underskriven check i handen.

  Satans bundsförvant, därom råder få tvivel.

  • När ska våra ledande politiker granskas, undrar om dom har stånde månadsöverföringar från Mellanöstern!

 65. Vi lever i orostider.
  Vi är ensamma, har ingen stat som skyddar oss.
  Framtiden är högst osäker.
  Hur mycket skada den nuvarande regimen hinner orsaka i sina dödsryckningar vet ingen.
  Men det viktiga är att vi alla gör vår plikt den 9 september.
  Informera nära och kära.

 66. Sossarna har inte förmågan att föra en vettig diskussion kring viktiga sakfrågor just nu. Det enda som de har energi till de här sista månaderna före valet är att strida för sin politiska överlevnad.
  Minister Morgan ser ut som en maffioso i public service och mässar ut att detta är en strid på liv och död…
  ..och det är det…för sossarna…och de ”alte kameraden” i 7-klövern..
  SD 2018

  • Och det är inte bara propaganda utåt. De funkar så internt också. De klarar inte av att förstå verkligheten eller göra nånting överhuvudtaget. Deras tre senaste partiledarval avslöjar vilken labyrint de är vilse i.

 67. Att stå och forma handhjärtan och sjunga ”we shall overcome” dagen efter ett terroristdåd där 5 oskyldiga människor fått sätta livet till säger allt om hur tokigt läget är i Sverige…dags för förändring.

 68. Kollade på SVT Aktuellt ikväll. Kan inte det bli ett kommentarsfält, debattfält, ett forum? Hur som helst. Det har uppdagats att moskeer blir utsatta för skadegörelse. Många som flytt till Sverige har negativ erfarenhet av islam. SVT Aktuellt låter Morgan Johansson få ondgöra sig över partier som han anser orsakar det här. Men vi vet från Metoo att varje fall måste granskas för sig. SVT och Morgan generaliserar utan att veta nåt. SVT har ju ett uppdrag att rapportera opartiskt ändock. Det är SVT som begår det stora felet. Men även Morgan som justitieminister begår fel genom sina påskinanden. Han har ett ansvar för objektivitet. Ingen vet vilka som gjorde attackerna. Det kan t.ex. finnas invandrare som inte vill ha hit det som gjorde att de flydde. Shia och Sunni är inte precis vänner. Kurder gillar inte Shia och turkar. Det tänkte inte vänsterjournalisterna på SVT på. Men de vet överhuvudtaget inte så mycket, kunskapsnivån verkar väldigt begränsad. Vi vet inte vilka, i det här fallet är det verkligen fel att anklaga nån via Morgan Johansson.

 69. Gandhi om SD (ungefär):

  ”First They Ignore You (valen innan 2010), Then They Laugh at You (Fredrik Reinfeldts von oben-attityd), Then They Attack You (Morgan Johansson ikväll), Then You Win (9 september 2018)”

 70. Svt och Morgans dagar är räknade, och inslaget om moske vanalism och viljan att klista allt skit på SD gick långt över gränsen.

  Låt hoppas det kommer slå tillbaks eftersom t.o.m de mest korkade väljare nu i klartext kan se hur vänstervriden SVT redaktionen är. Dessa fanatiska miljö-marxister försöker inte ens linda in deras propaganda, utan är förmodligen helt desperata nu när de snart inser att de är utan jobb.

  Svt och Morgan-gänget kan börja packa flyttkartongen. Klockan är slagen..

 71. Jag säger det igen, det är inte muslimerna som är våra fiender, det är Bilderbergarna i 7-partiet som håller på att förstöra Sverige med muslimerna som redskap och MSM som påskyndare.

  Ingen gång har det varit så tydligt som i SVT Aktuellt ikväll.

  Aktuellt följdes av neomarxistprogrammet Kulturnytt där man kallade vår tids största mediafenomen Jordan Peterson för ’dum i huvudet’ och tyckte själva att det var roligt.

  Jordan Peterson har krossat ett antal kommunistjournalister som försökt sätta dit honom och därför måste SVT som bortskämda småbarn i sandlådan kasta sand på honom.

  • Jordan Peterson är en fantastisk talare som trollbinder sin publik, att lyssna på honom är en resa i det djupaste mörkaste samvetet i den egna själen och de förhållningsregler som man använder i samband med de förklaringsmodeller som skapats för att undvika att realisera sin trångsynthet då det gäller förståelsen för den manipulation som man utsätter sig och sina medmänniskor, allt för att verka god och få pluspoäng, istället för att ”speak out” och vara rakryggad och renhårig!!

 72. Varför rapporterar inte Samnytt att karln har fyra namn, och ett brottsregister som får en att blekna. Han har begått bedrägeri, våldsdåd och en hel del bus.

 73. Sossarna är slut. Dom visar nu sin rätta agenda efter åratal av lögner mot svenska folket. Sådana som Margot kan vi snart landsförvisa till Saudiarabien. Där hör hon hemma!

 74. Nej!…det är klart att hon inte vill….han är ju inte muslim, muslimkramarna har inget till övers för andra hon är ju en fullblods PK.

 75. Det finns tydligen massor av hittepåjobb för f.d. partiledare. Reinfeldt har ju hittat nåt. Resultatet blev att morsor ska gå omkring i Rinkeby och kolla sina barn.

  • Bra video. Hans motståndare vrider sig av smärta just nu, tänk om mötet med raketmannen faller väl ut, om inte så har han ändå lyckats med vad ingen annan usa-president gjort tidigare.

 76. Norsk PK presse og politikere prøver å latterliggjøre Robinson , men helst ignorere han helt. Norsk og svensk ytringsfrihet begynner å ligne mer og mer . Alle i media Norge er redd for å si noe feil .

  • Svensk regimmedia är extremt följsam till engelsk regimmedia. En del svenska tidningsartiklar är slarvigt översatta från gårdagens engelska press.

   • I norsk PK presse er nesten all negativ omtale innvandrere tabu. Positiv omtale av innvandrere som driver på med gangster rap og bruker narkotika oppfattes derimot som kult og fremtidsriktig .

 77. En av 7-klöverns största rädslor (och anledningen till att Morgan Johansson hotar slå hårt mot Sverigedemokaterna innan valet) är att de är livrädda för att all korruption, allt fiffel och allt vanstyre skall komma upp till ytan och bli känt – om en ny regering tillträder, som har folkligt stöd.

  De har många inom sina partiorganisationer som bli arbetslösa. Vissa kan kanske t.o.m. bli åtalade för brott.

  Rädslan är förståelig. Men hoten är ändå oförlåtliga, eftersom man vackert får ta konsekvenserna av sina egna handlingar.

 78. Socialdemokraterna är på väg ner i källaren, precis som Socialdemokraterna i Frankrike som hamnade på 7%. S är Pamparnas parti, ett parti som vänt folket ryggen

 79. Om detta hade skett i Ryssland då hade det blivit ett himla liv, men att detta kan ske mitt i Europa i England, då är det tyst från vår kära utrikesminister.

 80. En väldigt modig man som förklarat krig mot förrädarna i vårat Europa. Vi har några stycken som kämpar med sina liv som insatts för vår skull. De är mina hjältar!

 81. Rättsvårdande låter som en sjukhusterm! Vem fan bryr sig om vad Magont har att säga! Är inte hon i det såkallade sagolandet palestina och strör runt lite svenska skattemedel?

 82. OT:
  Vänsterautonoma rörelsen …. inte vänster-extremister eller kommunister … låter lite finare och flottare !!!

  Polisen larmades till en uppbruten container i Taberg utanför Jönköping. I den mystiska gömman hittades en polisuniform, peruker och automatvapen.

  Enligt Aftonbladets uppgifter har personer som är intressanta i utredningen kopplingar till den vänsterautonoma rörelsen – och Säpo har nu involverats i ärendet.

  https://unv.is/aftonbladet.se/nyheter/a/OnJw6b/polisen-misstanker-politiskt-motiv-bakom-mystiskt-containerfynd

 83. Klart att Wallström är ointresserad. Det är ju ett ärende som inte går direkt emot judiska intressen!

 84. OT: ”Flyktingfartyget” Aquarius har ännu inte ens avseglat mot Spanien och kommer kanske aldrig dit. Det saknas förnödenheter och är en tuff resa på minst tre dagar. Hur länge till tänker man låta denna ovärdiga migrantcirkus hålla på?

  • Spanien borde sänka alla skepp som sysslar med att frakta kriminella afrikaner till europa, vem äger båten då ägarna bör åtalas och dömas för medvjälp till folkmord, våldtäkter mm mm mm mm …………….

 85. Varför skall Sverige lägga sig i en annan demokratis juridiska system? För tidigt att dra några stora växlar på fallet Tommy Robinson ännu.

  • De behöver inte gå in på juridiken för att visa sitt ogillande. Särskilt M W har varit duktig på att kritisera andra länder tidigare.

  • Hade man tagit T R av banan så länge rättegången pågick hade man följt lagen och saken hade kommit i annan dager.

   Känns som de finkar honom och hoppas någon ska slå ihjäl honom.

  • Det säger man knappast om man ens förstått ett minimum av de problem vi delar med England gällande islamisering…

  • ”Demokratin och rätten” som England/USA alltid har stått for har gitt oss arabisk som vårt framtidige språk.(Arabisk har passert finsk som nest störste språk.)

  • Vilka var det som nådde Berlin först ? efter att Tyskland brutit
   Molotov–Ribbentrop icke angreppspakten och gick in Polen som var försvarslöst av de tyska motoriserade och mekaniserade trupperna då Polens militära försvarsverk var baserade på gamla kavalleri strategier som inte hade så stor chans, att tyskarna i inledningskedet avancerade och blev övermodiga i sin iver att nå Moskva gjorde att soldaterna inte hann med de mekaniserade delarna av de tyska trupperna, bland annat tross och materiel m förnödenheter, bränsle slog hårt på avancemanget, sedan splittade flera stridsvagnsdivisioner och tog riktning mot södra delarna och så småningom slaget om Stalingrad, resten vet vi, krigslyckan vände och Tyskland fick dra sig tillbaka. ryssarna kämpade hårt för att slå tillbaks tyskarna och förlorade en mycket större del av sitt manskap jämfört med västmakterna, inte att förringa hemskheterna och döden under andra världskriget, men det som sker i dag är mycket mer än de krig som utkämpats historiskt under seklernas gång. då vi har dels en krigsdel och sedan en civildel där människor skall inlemmas i ett totalitärt styre med religionen som rättesnöre, detta är en tillbakagång av helt diametrala mått jämfört med tidigare konflikter, krig och elände som står för dörren.

   Observera, jag tar inte ställning för varken ryssar eller de tyska styrkor som deltog i andra världskriget, men efterkrigstiden har varit en mycket stor kamp om jordens resurser och vilka som skall äga dessa resurser, alltifrån Olja och gas till arktiska områden, allt för att storföretag med ”Deep State” osynliga verksamheter som orkestrerar dagens hemskheter, det är helt enkelt en annan mycket mörkare framtid vi ser framför oss om inte de demokratiska krafterna får råda. det gäller både höger och vänster, till och med mittenpartierna behöver sitta ner och fundera vad som händer.

 86. Hur blev S så trögt; påminner om en cykel som fastnat i lera upp till sadeln. Förstockat. Den enda ”utveckling” man kan se är att delar av partiet verkar ha Djursholms-damer som förebilder. Hur hände det. Blev det bara så, en dag..

 87. Nej det vill hon inte, för det är skamligt! Etablissemanget fängslar medborgare som protesterar emot dem, skäms !

 88. Det var ju visserligen bra gjort av Björn Söder men när skall han skriftligen fråga en svensk minister, förslagsvis justitieministern om alla fall av politiska fångar i Sverige?

 89. Det är ju rätt kul att debattera med SJW/feminister från gång till annan…
  Bara en sån sak som när dom hävdar sitt ”oberoende från mannen” och att; i>”dom minsann spårar egna vägar” etc. Lik förbannat så är dom besatta av att göra exakt det som vi män gör – i ett självhävdelsebehov.

  Ta bara och titta på hur det ser ut i Hollywood – som anser att dom ”sätter den feministiska agenda i västvärlden nu” Och vad gör dom, för att ”staka ut denna nya väg”? Jo, dom repeterar det män gjort tidigare…långt tidigare.

  Anser feminister att det var en ”seger” att ha fyra kvinnor i en 35år gammal film, skriven producerad, och agerad, av män, …som jagar spöken med fåniga ”backpacks”, och egentligen bara snubblar runt ock skriker halva tiden. Jo, tydligen…..detta ansågs som en ENORM seger när nystarten av Ghostbusters gjordes häromåret, med BARA kvinnor i den…och en ”rasifierad” bara för att vara lagom PK. Filmen var skit, på helt egna bedrifter, och inte just ENBART för att det var kvinnor i rollerna.

  Nästa steg i; ”kvinnor-kan-inte-göra-ett-skit-själva-utan-måste-ta-efter-vad-män gjort-tidigare-och-sen-utropa-det-som-enseger-över-oartirkatet-när-dom-efterapar-enfilm-gjord-av-män-ochagerad-av-män”..och det är precis vad som händer i.o.m. Ocean’s 8. Där det bara är kvinnor, som gör precis samma skit som 11, 12 & 13 karlar gjort före do, för flera år seda. Och på parketten sitter den utvalda delen av the usual suspects av kiosk-mongo-feminister och applåderar handflatorna blodiga över den ”feministka triumfen”, att det gjorts ytterligare en film där kvinnor gör exakt samma sak som män gjort i samma film-serie 3ggr tidigare….FFS

  Detta anses som en ”seger.” där dom ”verkligen satte patriarkatet på plats”

  Om jag inte vore så trött på den här skiten så skulle jag kanske ha kunnat skratta….

  Gör nåt eget, för helvete kvinnor….

  • Det samhälle monster-feminsterna trånar efter tycks vara en omvänd parodi på gammalt manligt förtryck, det verkar vara idealet! De har samma förakt för juridik som nazister. En feministisk domstol verkar bara ha åklagare & domare, inga advokater. En anti-intellektuell rörelse som avskyr debatt & inte vill höra motsägelser.

 90. Wallström och SVT delar hatet mot Trump. För första gången ska en sittande amerikansk president träffa Nordkoreas ledare. SVT lyfter då istället fram de saker som inte kommer att tas upp vid detta historiska möte, såsom Nordkoreas brott mot mänskliga rättigheter. Nej, och de kommer nog heller inte att inleda med att kommentera varandras frisyrer.

  https://www.svt.se/nyheter/utrikes/har-ar-alla-brott-mot-manskliga-rattigheter-som-nordkorea-anklagas-for

 91. Faktumet att England har rättegångar som media förbjudits från att rapportera om är vidrigt! Huga!

 92. Så bra att Morgan Johansson tar väldtäktsvågen i Malmö på allvar.
  Samtyckeslagen ska ju få alla att förstå att sex bygger på frivillighet och de kvinnor som ändå mot förmodan skulle drabbas i framtiden ska få ett målsägandebiträde från det att det misstänkta brottet anmäls. För att säkra upp till en vattentät nivå, ger man brottsförebyggande rådet att genomföra utbildningsinsatser, framför allt inriktat mot ungdomar.

  • Det är fest varje kväll och natt nu fram till valet.
   Vi måste vaka över vårt land, vara redo för att försvara det vid varje attack (likt den ikväll).
   Sådana stunder fyller en äkta Sverigevän med glädje.
   En sosse sussar sött redan nu….

   • Jo, det kan väl bara gå på ett sätt, regimskifte!
    Jag har ett vakande öga på Singapore samtalet.
    Känner ett tungt ok av ansvar på att det ska bli en bra utgång…

 93. England försvarar muslimer emot sina egna medborgare, precis som Sverige , de fänglsar dem som protesterar

  • Morgan Johansson visade tydligt ikväll att nu skulle hårda tag tas emot uppviglarna (vilket tydligen var SD som inspirerade NMR enligt någon haltande logik….)

   SÅ genomskinligt!

    • Det är ju en belöning! Alla hans vänner kommer därifrån, bor i Sverige som flyktingar – men åker ofta ”hem” på semester…

   • Efter valet ska socialbidraget dras in för alla ekonomiska immigranter som vistas i Sverige. (tycker jag är nödvändigt)

    • Helt rätt varför skall agenter ta hit fotbollsspelare under täckmanteln ARBETSKRAFTSINVANDRING . Finns det inte svenska fotbollsspelare i tillräcklig omfattning ????

 94. Har man som Tommy Robinson ”fel åsikter” är utrikesblondinen, inte helt oväntat, fullkomligt ointresserad..
  Å andra sidan, jobbet som utrikesminister kommer troligen snart att avslutas för hen…

 95. medans Europa tas över av främmande makter o kulturer så sysslar unga europeiska män med att slösa sin energi på sånt som inte betyder något i livet.
  tänk om dessa unga europeiska män kunde organisera sig och slåss för sina länder o befria sina länder från folkutbytet som sker.
  européer slåss mot européer medans deras länder ges bort till främlingar.
  Football Beasts: An inside look at Europe’s football hooligan subculture
  https://www.youtube.com/watch?v=jAf8IKjIvNc&feature=youtu.be

 96. Sometimes in my backyard I will find a scorpion.
  I look at the scorpion and I look at a pic of Margot. Look back at the scorpion as comparison, and I wonder what people have against scorpions?

 97. Han är inte palestinier där av den uteblivna responsen.
  Hon har verkligen blivit ett bottenskrap.

  SD I september ingen tvekan.

 98. Men det går tydligen utmärkt att lägga sig i Polens invandringspolitik.

  Räkna inte med att Löfven-regeringen kommer att försvara våra fri- och rättigheter. Yttrandefriheten är också hotad här. Lagen om hets mot folkgrupp används väldigt godtyckligt och ensidigt mot dissidenter.

 99. Det är ganska unikt när man – i en och samma text-artikel – kan gå från att delvis hålla med & sympatisera med en person, till att sen i följande (underliggande) stycken i samma artikel) tycka att han är fullständigt slut i huvudet (nja, kanske inte helt slut i huvudet)..men åtminstone är ute och cyklar i badkaret – och man förstår ju att det är PRECIS det här Aftonbladet-journalisten är ute efter – för att kunna ”nyansera” artikeln. https://unv.is/aftonbladet.se/nyheter/a/rL16jw/korkat-att-bara-peka-ut-muslimer-som-moralpoliser

 100. Man undrar faktiskt om flera som kommenterar läser vad Samhällsredaktionen skriver . Blanda in Polen och Palestina . Man blir mörkrädd om Jimmie blir statsminister

     • De är lustiga att se..
      Ej öron att höra med
      Ej ögon att se med
      Ej hjärna att tänka med

      Men partiboken i högsta hugg, det har de! Den öppnar himmelens portar, till en spikrak karriär i (S)verige.

      Nu hotar Jimmie allt detta, därför är de måna om att sätta dit honom på alla sätt…

     • Jag kan glädja dig med att jag utvandrat från S långt innan du ens förstod vad som skulle hända .
      Det jag i alla sammanhang protesterar mot är när personer inte kan skriva en kritisk kommentar utan tar till kraftuttryck .
      För att klargöra jag bor i ett land som är demokratisk och där medborgarna accepterar valresultat men för en konstruktiv debatt . Kommer säkert kommentarer av skilda slag . Men jag flyttade från ett land där konstruktiva debatter inte fungerar .
      Så nu gäller för mig följande
      På samma sätt som den som är född i en annan nation
      senare i livet kan bli del av den svenska nationen
      menar vi att man som infödd svensk kan upphöra att vara
      en del av den svenska nationen genom att byta lojalitet , språk, identitet eller kultur .
      Tyvärr pratar ingen svenska i detta EU land
      Kultur ja Svenska akademin är ju svensk kultur när den är som bäst

     • Jag förstod tyvärr inte hela ditt resonemang. Men det du skrev var säkert väl ment.

     • Att du skulle förstå det var kanske att överskatta din förmåga .
      Vilka tågar jag tillsammans med ????
      Läs CopsyCrett .

     • Inte lätt att behålla det stora språket svenska om man bor i ett land som knappt vet vad Sverige är mer än Ikea och Abba

  • ”Man”? Nä. DU. Du försöker även skriva och använda ord för att ge en bild av någon form av konsensus beträffande dina personliga, högst normavvikande åsikter. Du undrar, Du blir mörkrädd, heter det. Avskum som du är ett utdöende släkte. Som Morgan Johansson, Mona Sahlin, Ullenhag.

   • Avskum du kunde inte bättre . Men återigen LÄS vad samhällsnyttsredaktionen skriver som avslutning . Men så långt orkade du inte . . Det enda ni kan det är att använda hat och dyligt . Men kom med konkret kritik i detta fall .och blanda inte in annat .

    • Carl har rätt.
     ”Man” blir inte rädd om Jimmie Åkesson blir statsminister.
     DU blir rädd!
     Jag blir inte rädd, tvärtom.
     Ta på dig ditt eget förbannade ansvar för dina åsikter.

     Är det tillräckligt konkret kritik mot dig?

     • Varför är du så intresserad av svensk politik?
      Bor du i ett grannland med mycket kontakter med Sverige?
      Eller får du svenskt bidrag till ditt MENA-land?

     • Typiskt okunnighet , Om man bor i ett EU land så har man rätt att rösta till RIKSDAGSVALET men inte mer .
      Så av den anledningen är jag intresserad av svensk politik .
      Men jag förstår dig men läs mitt långa inlägg och då i synnerhet slut klämmen som är ett citat från SDs partiprogram

   • Vem är svetsaren ??? Jag är inte nöjd med den nuvarande regeringen lika lite som jag var nöjd med Alliansen . Min flytt 2002 var i grevens tid . Förresten heter inte nuvarande statsministern Löfven ????

    • Svetsloppan har levt loppan på svenska skattebetalares bekostnad. Eller som han sa i Vita Huset: ”We are not drunk yet!”.

     Han ljög åter en gång.

     • Ursäkta Herr Henrik Olsson men min långa utlandsvistelse från Sverige gör att jag frågar vem är svetsloppan ????

 101. Margot Wallström tycks neutral, men att hon engagerar sig mer för andra ”problem” är uppenbart. Hur som helst försvinner hon som väl är i höst så Sverige kan få bättre rykte utomlands igen.

  • Verkligen. Fyra långa, förlorade år.
   Löfven har som högsta hönset kacklat i eget bo, förvirrad och utan styrsel i den feministiska regeringen. Rädd för att ta initiativ och mer intresserad av regeringsmötena som ”kafferep” med flickorna än att sätta sig in i, analysera och utreda svåra samhällsfrågor – för att därefter fatta nödvändiga beslut (ibland tuffa och obekväma, men ändock).

   Denna regering har varit bevisat inkompetent. En tragedi för Sverige.

   • Kan bara hålla med för en svensk regering som motarbetar svenska värderingar är inget annat än en del av ockupationsmakten från MENA

 102. Undrar om regeringen vet vad folket tycker. Hur skall de få veta det, om de inte läser Samhällsnytt (liksom vi andra)?

  • Ja, och alla borde se alla föreläsningarna från konferensen! Föredragshållarna sätter verkligen fingret på hur folk blir lurade, på ett raffinerat sätt!

 103. Morgan Johansson interjyvades igår på 21 nyheterna om moskée förstörelse bränder o hakkors. Var riktigt läskigt höra honom. Hatet mot SD kom fram ordentligt och sen var det högerextrema som stod bakom. Dags att samnytt tar fram statistik om dom brotten vilka som begår.

  • Min fru blev mycket chockad över intervjun med Morgan Johansson. Det var första gången hon såg hur socialdemokraterna vrider sig i dödsplågor, och hur de tar till hot om våld mot meningsmotståndare. Hon sa: ”Så länge S har makten i Sverige är ingen svensk trygg”.

   • Tack. Han var riktigt skrämmande i sitt hat. Trodde fler ska reagera. Inte ett ljud i gruppen mot SVT på Facebook.

    • Det var bland det mest absurda och Kafka-liknande vi upplevt. Vi trodde att vi stigit in i Orwells ”1984” så fort han började med sitt hatfulla budskap.

   • Gav ju han tips och råd till snubben på 30-talet….
    Jobbade med kartläggning och mätning av oliktänkande på den tiden!!!!

  • Såg det ren och skär propaganda.Vad har vi för alternativ som INTE vill
   ha skiten här ? Morgan måste vara retarded som gillar moskéer

   • Inget alls tror jag. Utan samarbetet från sjuklövern med globalister o ogliarker gör att demokratin inte gäller längre. Skulle SD få för höga siffror så finns det så stora pengar så folk inte förstår för att förhindra SD framgångar. Tror dom här höjdarna i S och andra sjuklöverpartier har garantier för makten och Annie Lööf har fått uppdraget att prata om ansvar. Drömmen för dom här vore nog att SD fick egen majoritet. För ett omval skulle sänka svenskarna o SD för gott. Vi har en spännande höst att se fram emot men en sak är säker svensk kultur och därmed svenskarna är utrotade inom en femtio års period jag lever inte då och det är jag glad för. Och det av galna svenska politiker. Tänk om folk kunde inse att sjuklövern är ett o samma parti. Globalister allihopa vem kan kämpa emot det.

 104. Wallström står på MENA sida mot västerländskt välstånd o sunt förnuft. Oerhört sjukt att en sådan person skall få representera Sverige.

  • Tyvärr gäller det hela 7-klövern.
   Och de SKALL inte få representera Sverige efter den 9 september!

 105. Hoppas att inga sossar kommer att sitta i nästa regering, och ingen sosse i någon hög ställning i någon myndighet.

 106. Ot. Trump är helt fantastisk och lyckades med att ha möte med Kim jong un och man kan vara försiktigt positiv till resultatet. Helt otroligt bra gjort av Trump en diplomatisk sensation.

 107. Offret för det Brittiska rättssystemet hade fel åsikter för en svensk surpuppa och utrikesminister.
  Hade offret i stället varit ett vänsterkryp i ett EU- land typ Ungern hade det blivit ett annat ljud i skällan.

  Socialdemokraterna behövs inte längre! Därför hoppas jag innerligt att det partiet tillsammans med övriga partierna i 7- klövern vid valet går detta bittert öde tillmötes – nämligen till totalutplåning.

  En attack i veckan mot moskéer är bevis nog på en extremt dålig politik. Inte ens Morgan Johansson S kunde i TV- aktuellt försvara den politiken, utan lögner.

  • Vem blir förvånad ifall den där mailadressen leder rakt ut i cyberspace? Hon har garanterat en annan som hon läser dagligen, som bara globalist-eliten känner till.

 108. OT; Toppmötet i Singapore har hela natten och morgonen följts på plats av dansk tv, flera reportrar är på plats.
  SVT bjuder in Kent Härstedt i fem minuter, intervjun handlar om vad Sverige har spelat för roll i detta mötes möjliggörande. Svensk narcissism, inte en enda reporter på plats, nu diskuterar man etikett och klädsel på detta möte med inbjuden etikettexpert,
  SVT; vilka amatörer.

 109. Det trevliga just nu är att sossarna inte har en aning om vad de skall göra.
  De försöker med allt men det blir bara värre. Allra bäst går det när de håller tyst vilket nog inte riktigt var vad de tänkt sig.
  Nu är desperationen så stark att man hittar på rena galenskaper.

  • Den gamla taktiken med lite brödsmulor några månader innan val vart fjärde år tycks inte funka längre….

 110. Sossarna är bara intresserade av att sätta dit folk som protesterar mot massinvandringen. Men det var ändå rätt att Söder ställer frågan. För att svenskar ska förstå vilken sida Walltström står på. Inte är det för svenskarnas bästa direkt. Varför lägger sig socialdemokraterna platt för invaderingen av islam och och farliga personer. Som placeras ut i hela Sverige och vänder upp och ner på hela samhällen. Sedan försöker intala svenska folket att det är något bra. Det är ju ett fientligt handlande gentemot de som nu ska gå till valurnan. Att socialdemokraterna inte förstår varför de rasar i opinionen är smärtsamt att se. Hur kan man bli så dum.

 111. Tyskland har 1300 politiska fångar. I Storbritannien kastade man Jez Turner i fängelse för att han yppade sanningen. Listan kan göras lång.

 112. I en sagovärld ovan molnen spekulerade snillen kring varför Partiet gick så dåligt. ”-För lite liberalism” sa ett snille. ”-Inte nog tydligt talat om liberalismen” sade ett annat. ”-Väljarna kanske avskyr liberalism, särskilt då vänster-varianten av den?” undrade en bäver. Dagen efter förvisades han till feltänkar-arkipelagen..

 113. Såg Morgan Johansson (S) i SVT i går kväll, han var väldigt hatisk mot svenska folket och SD, visade stor ömhet för invällande terrorister, mördare, våldtäktsmän, åldringsrånare, detta bevisar att sossarna är ett parti som tydligen hatar svenska folket!!?

     • Precis, det är mellan valen folket ska bedöma hur en regering förtjänar beröm eller inte, med sosseregeringen vid makten så har våldet eskalerat med skottlossningar, mord, våldtäkter, rån, bilbränder m.m dagligen, journalisterna har basunerat ut ett budskap att invällarna flyr från krig och elände, det är i verkligheten så att de står för våld,krig och elände!

 114. En gång för länge sedan var Wargot Mallström en omtyckt politiker. Många ville se EU-spöket som nästa statsminister. Hoppas denna naivitet är borta nu. Sossarna ska sparkas ut.

 115. Samma rörelse som demonstrerar mot fängslandet av Tommy kommer fälla Margot och hennes fascistiska regim

 116. Nu till valet i September är det dax för svenska folket att vakna upp och välja ledare kompetenta för uppgiften,känns som det är sista chansen.

 117. Bondeprincessan leker diplomat och lägger sig inte i.
  Men annars lägger hon sig mer än gärna om det är inte fråga om kommunistiska kollegers görande.
  Det anmärkningsvärd hur dumheten, antiinteligensen, medelmåttan tar över världen.
  Hon är ett lysande exempel på det.

  • Verkligen. Det är problematiskt med dagens politiker som agerar efter eget tycke, smak, och ideologi. Tommy och vi har väl fel värdegrund?

 118. Tommy shouldn’t be in prison, but the ones that put him there? The west is doomed if we don’t apply our rights!

 119. Påverka rättegången?
  Vilket skitsnack
  Den var ju över på fem minuter men rapporteringsförbudet var inte tidsbegränsat, det fortsatte ju i många dagar.

 120. ”Vill inte lägga sig i”
  Den kvinnan har lagt sig i allting på planeten i snart 40 års tid. I bästa fall har det resulterat i ingenting, i värsta fall har det kostat svenska arbetstillfällen och anseende….

 121. Vilken himla tur att vi har en utrikesminister som är konsekvent i utövande av ämbetet.
  Eller hur var det nu

 122. Hon vill inte ta tag i frågan då hon naturligtvis vet att även Sverige kommer att anamma samma odemokratiska metoder framöver!

 123. Blir Wallström sossarnas nästa partiledare, efter Löfvéns hårda fall vid valet? Då kommer sossarna att falla ännu mera!

  • Wallström är nog inte aktuell som partiledare. Varför? Hon ser varåt det barkar med S; hon ser till att få en annan välbetald reträttpost. Det är en ”streetsmart” böna…

   • Ja hon har ju vänt kappan efter vinden tidigare, så varför inte nu! I Bryssel har hon inte uträttat någonting, bara lyft skyhög lön, samt blivit förespråkare FÖR genmanipulerad mat!

  • Hon riskerar inte att möta det saudiska kungahuset i något fikarum. Däremot kan brittiska politiker dyka upp i Bryssel vilket skulle skapa dålig stämning ifall hon lade sig i deras rättsystem.

 124. Varför skulle hon? Han är varken muslim,palestinier eller afrikan och ingår däför inte i hennes arbetsbeskrivning. Vita, medelålders män göre sig icke besvär.

 125. hon är stock dum av naturen, men så är hon ju en i etablissemangen!!
  att fråga en sosse då måste man ställa en annan fråga tex vad
  blir det för väder imorgon? Svar 12 stycken!!!

 126. Utrikesministern , som nu fegt gömmer sig bakom brittisk lag , för att slippa ge svar på en väldigt viktig fråga för oss , även här i Sverige , är mest uppriktig när det gäller hennes omtanke om palestinierna .

 127. Hon trodde ju att Sverige skulle få arranger det historiska mötet mellan USA och Nordkorea och att hon skulle leka medlare.
  De volvobilar, som Nordkorea fått av tidigare regering skulle de betala för, men de gjorde de aldrig.

  • Ser ut som Trump och Kim ”gått förbi” FN och struntar i Wallströms skötebarn!

   De som klagar över att Trump nu samtalar med en diktator, varför klagar ingen på Sverige som länge haft en ambassad i Pyongyang och därmed erkänt nord korea samt legaliserat hans diktatorvälde!?

 128. Här har denna annars storkäftade minister inga åsikter. Men när det gäller kritik mot Israels rätt att försvara sitt folk mot arabisk terror är hennes åsikter alltid på gång. Ju längre bort problemen ligger desto större i käften blir Wallström.
  Hoppas innerligt att vi slipper se henne mer i någon avgörande politisk ställning efer valet.

 129. Margot Wallström har nu tänkt närmare över saken och skriver på Twitter:

  ”Som feminist känner jag den största avsky för de vidriga sexualbrott mot unga flickor som muslimska invandrargäng i Storbritannien har gjort sig skyldiga till och som rättsvårdande myndigheter, sociala myndigheter och politiker i åratal har negligerat och låtit fortgå. Jag har den största respekt för Tommy Robinsons starka engagemang för dessa flickor, för rättvisa och för yttrandefriheten. Även om Robinson formellt har brutit mot en domstolsorder är hans kamp mot orättvisor och missförhållanden beundransvärd”.

 130. Men att sitta i TV och göra sig lustig över Trump går bra. Påstår att Trump inte verkar förstå gången i den process som inletts mellan Trump och Kim Kong-Un. Kallar Trumps agerande som ett storhetsvansinne. Vad har dom själva lyckats med när det gäller Israel och Palestina.

 131. Tänk vilken befrielse det blir efter valet stt slippa se och höra sosseäcklen i tid och otid. Tom den sparkade kapitalistpatronen Göran Persson har mage att lägga näsan i blöt med råd i valrörelsen. Han kan börja med att betala miljonerna han stal för pensionärerna!! Usch för sossar!!!!

 132. Skulle Maggot uttalat sig på samma nonchalanta sätt om Tommy Robinson varit hennes egen son? Knappast! Hon skulle med all säkerhet utnyttjat sin ställning för att få honom fri. Men så fungerar sossepatrasket.

 133. Hon var ju väldigt engagerad i kampen mot våldtäktsgängen i Kongo-Kinshasa. Men när det gäller samma brottslighet i Sverige eller i EUROPA då är det tyst.

 134. ”Margot Wallström vill inte lägga sig i fallet Tommy Robinson”

  Klart hon inte vill, eftersom hon inte heller skulle kunna motivera varför man fängslar någon för denna sak.
  Men all annan skit, utan risk för sin egen politiska karriär kan hon tycka till om.
  Ynkrygg.

 135. Margot Wallström som så satsade på att få vara med när Trump öppnade för fred i Korea , vilken naiv tanke att mötet skulle ske i Stockholm.
  Som så satsade på den hemska Hillery Clinton skulle vinna
  Som såg till att hundratals miljoner av Postkodlotteriet pengar investerades i Clinton cirkusen.

 136. Det som på senare år styrt politiken är lojalitet till den allians man anser sig tillhöra, man kritiserar inte sina egna. En dissident i Kina är lättare att ställa upp för.

LÄMNA ETT SVAR