Märta Stenevi (MP): Jaga skattesmitare för att stoppa skjutningarna
Foto: SVT

Sätt hårt mot hårt och jaga skattesmitare, felaktiga bygglov och momsslarv för att stoppa skjutningarna. Det kräver Miljöpartiets språkrör Märta Stenevi.
– Det ska vara jobbigt, svårt, besvärligt och dyrt att vara kriminell, säger hon.

Det var i Sveriges televisions ”Morgonstudion” idag på förmiddagen som Miljöpartiets språkrör fick frågor om gängkriminaliteten, särskilt mot bakgrund av mordet på en polis i Göteborgsförorten Biskopsgården förra veckan och en skjutning sent igår kväll i Stockholmsförorten Rinkeby.

Stenevi svarade att samhället måste ”trycka åt” gängen med all kraft, och gav därefter förslag på åtgärder för att stoppa gängskjutningarna.

– Det handlar om att jaga varenda felaktigt bygglov, varenda skattesmitning och varenda brist på redovisning av löner och av moms. Alla vägar vi kan, säger hon i inslaget och fortsätter:

– Det ska vara jobbigt, svårt, besvärligt och dyrt att vara kriminell.

Foto: SVT

Miljöpartiet vill även satsa mer på barn i utanförskapsområden, som riskerar att dras in i gängkriminalitet.

– Att fylla fängelser är inte målet. Målet är att det ska sluta skjutas, säger Märta Stenevi.

– De barn som nu växer upp med att ingen tror på dem, att samhället fullständigt har gett upp på dem, de måste få den framtidstro som krävs för att de ska vara vaccinerade mot gängens inflytande.

Stötta Samnytt med Swish: 123 083 3350

Författare av texten

Mattias Albinsson

Kommentarer förhandsgranskas inte av Samhällsnytt och är inte redaktionellt material. Du är själv juridiskt ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.