inbrottstjuv-938873
Inrikes

Maskerade rånare bröt sig in hos sovande par – misshandlades och hotades till livet

Publicerad 7/9/2020
Annons

Vid fyratiden på torsdagsmorgonen chockades ett par i 65-årsåldern på Lekarydsvägen i Alvesta när de brutalt väcktes av två maskerade män som tagit sig in i deras bostad och sovrum. Rånara tilltvingade sig pengar av paret genom att utsätta mannen för slag med tillhygge och uttala dödshot mot både kvinnan och mannen.

Enligt polisen fick rånarna förutom pengar också med sig parets mobiltelefoner. Eftersom rånarna under hot berordat paret att ligga kvar på govlet där de tvingats ned vågade de sig inte upp eller ut för att larma polisen förrän en lång stund efter att rånarna försvunnit.

Polisen har i nuläget inga spår efter förövarna som man tror kan vara fler till antalet än de två som tog sig in i bostaden. Inga signalement eller uppgifter om på vilket språk rånarna kommunicerade med varandra och offren har offentliggjorts.

Händelsen utreds som rån och under torsdagen genomförs en teknisk brottsplatsundersökning i parets bostad. Polisen vädjar om tips från personer som kan ha gjort iakttagelser i området. Dessa kan lämnas på telefon 114 14.

authorimage

Mats Dagerlind
Annons
Senaste nytt
Populärt just nu
1249”Ryssland redo för krig med Nato”
Annons