Två tonårsflickor som var ute och umgicks i en mindre park på torsdagskvällen i Göteborg överfölls oprovocerat av ett maskerat gäng. Personerna misshandlade väninnorna genom att slå dem med knytnävar i ansiktet och sparka dem på kroppen. Därefter försvann de spårlöst från platsen.

Det var vid klockan 22.20 som 17-åriga Emma befann sig med sin vän vid en grillplats med bänk intill en förskola på Backa kyrkogatan 9 i Hisings-Backa när ett gäng plötsligt dök upp.

LÄS ÄVEN: Rebecca och systern stampades i huvudet av invandrare: ”Horungar”

Samhällsnytt har talat med Anna Larsson som är Emmas mor. Hon berättar att platsen ligger omkring 200 meter från deras hem och att de inte hade hade stött på personerna tidigare.

”Slog henne med knytnävar i ansiktet”

Anna återberättar i telefonsamtalet Emmas vittnesmål från misshandeln som ska ha pågått i nära tio minuter. På frågan om det finns några närmare signalement på gärningsmännen framgår det att personerna var långa, starka men att de inte sa ett enda ord under överfallet.

Gänget, bestående av tre personer, beskrivs vara smala, helt svartklädda från topp till tå och de bar även handskar.

Vidare ska ha alla tre personerna ha hoppat på Emma specifikt och utsatt henne för ett 15-tal slag. Flera av slagen var direkt riktade mot Emmas ansikte och övriga delar av huvudet medan hon skrek och vädjade till gänget att de skulle sluta.

– De drog ned henne, sparkade på henne, slog henne med knytnävar i ansiktet och sparkade henne på benen, säger Anna.

Emmas vän försökte att gå emellan för att stoppa misshandeln. Då vidgade gänget sitt fokus och misshandlade henne också. Men Anna berättar för Samhällsnytt att dotterns känsla var att gänget egentligen endast ville åt henne.

– Tre personer mot en, alltså vad fan är det här, frågar sig Anna i telefonsamtalet.

Kan ha att göra med vittnesmål

Anna uppger även att det inte var frågan om något rån eftersom gärningsmännen inte tillgrep några värdesaker. Hon misstänker att gängmisshandeln kan ha att göra med ett vittnesmål som Emma i april avlagt i rätten mot en invandrare som dömdes för att ha misshandlat hennes vän.

– En kompis till henne blev misshandlad förra året i augusti. Emma blev vittne till händelsen. En annan förälder vars barn som också vittnade ringde upp och trodde att det har med rättegången att göra.

Emma har berättat för sina föräldrar att hon nu inte längre vågar gå ut och att hon inte känner sig trygg i staden.

– Hon vill flytta ifrån Göteborg.

”Vad är det här för samhälle vi lever i?”

Emmas mor har publicerat ett Facebookinlägg i vilket hon frågar sig, ”vad är det för samhälle vi lever i???” och vädjar till allmänheten efter tips om någon hört eller sett något på torsdagskvällen.

Anna, som själv arbetar inom sjukvården och även är uppväxt i Göteborg, vittnar om hur staden har förändrats sedan hon växte upp.

– Det hände väl saker när vi var unga men inte på det här sättet som idag. Det är mer våld idag och mer droger. Det är mer våldsbrott idag, säger Anna.

Tipsa polisen

Familjen har anmält händelsen men polisen har ingen gripen för brottet. Om du har befunnit dig i området omkring klockan 21-23 på torsdagskvällen och gjort iakttagelser av personer eller fordon, kontakta familjen eller polisen på telefonnummer 114 14.

https://www.facebook.com/anna.larsson.98434/posts/10157987139999092

LÄS ÄVEN: Svenskar och äldre invandrare berättar om otryggheten i det nya Göteborg

authorimage