matbloggpriset
Inrikes

Matbloggare blev klanröstade till final – arrangören ville starta om tävlingen men pudlar direkt

Publicerad 10/9/2020
Annons

Tävlingen Matbloggspriset har blivit kuppad genom etnisk klanröstning. Arrangörerna upptäckte att ”vissa deltagare” fått massor av röster av andra orsaker än matlagningen. ”Folk röstar bara för att någon kommer från ett visst land eller har en viss religion”, säger arrangören. Först ville de starta om tävlingen men nu pudlar arrangören.

De upptäckte klanröstandet genom att arrangörerna började få skärmbilder skickade till sig där personer sa att de inte visste vem vissa deltagare var men att de röstade på dem ändå för att de kom från ett visst land eller hade en viss religion. Enligt Ylva Vitorovic från Matbloggspriset ska klanröstningen gällt flera deltagare-

– Det blev så mycket, det tog över och vi sa, ”Vänta lite här nu”, sa Ylva Vitorovic från Matbloggpriset till SR.

Vitorovic sa att tävlingen behövde komma tillbaka till ”kärleken till maten” och de beslutade att starta om arrangemanget.

Efter beskedet att tävligen görs om hoppade finalisten Mohamud av tävlingen.

Matbloggspriset pudlar

Men det slutar inte där. Matbloggspriset gick alldeles nyss ut på sin Facebook-sida och pudlar nu om sitt beslut. I inlägget ber de om ursäkt och framhäver att de inte var meningen ”att diskriminera någon på grund av hudfärg, härkomst eller religion”, vilket de verkar anse att deras beslut var.

Vi ber om ursäkt! Vi vill be om ursäkt för det ogenomtänkta beslutet att göra en omstart av Folkets val. Främst till Khadija, såklart, men även till de andra finalisterna som också drabbas av vårt bristande sätt att hantera den här frågan.

Vi har under dagen pratat med kloka människor, som själva har band till något annat land och annan religion, för att få deras perspektiv på detta. Vi är tacksamma för att de har gett oss både sin tid och sin klokskap och vi är så otroligt ledsna över hur vi genomförde den här tävlingen i år. Speciellt nu när vi har sett det från deras perspektiv. Tack vare dessa samtal har vi förstått hur dåligt detta var. Förlåt!

De skriver även att de ”på finalisternas begäran” tagit bort ”omstarts-albumet”. Istället meddelar de att de bjudit in alla finalister till samtal för att sedan återkomma om hur de går vidare.

Det framgår inte vad de icke-klanröstade anser om att Matbloggspriset backar från sitt motstånd mot klanröstning.

Omfattande klanröstning 

Samhällsnytt har tidigare rapporterat om omfattande klanröstning i Sverige. Bland annat blev den tungt kriminelle assyriern Isa Isa, som blev inkryssad av sin etniska grupp.

Ett annat exempel är Omar Al-Ganas, brorson till Abu Raad som pekas ut som islamismens ledare i Sverige, stod som nummer 14 på Socialdemokraternas lista till kommunfullmäktige i Hässleholm. Men när personkryssen var räknade hade Al-Ganas fått fler personkryss än förstanamnet och kryssade sig därmed förbi oppositionsrådet Lena Wallentheim (S).

Vi rapporterade även om flera fall i Borlänge, Nässjö och Borås, där relativt okända invandrarkandidater kryssade sig förbi sina svenska och mer erfarna kollegor.

Kent Ekeroth skrev om klanröstningen i en krönika i Samhällsnytt:

I takt med den stora demografiska förändringen av Sverige som nu pågår, koncentrationen av invandrarna till vissa platser och inte minst vetskapen att klanröstning fungerar, som nu alltså uppmärksammats stort för första gången i gammelmedia, kommer klanröstning att eskalera.

Tyvärr är det denna demografiska utveckling svenskarna valt, så även i årets val, där 83 procent fortfarande valde samma herrar som försatt dem i denna situation. Som man bäddar får man ligga, antar jag.

Det långsiktiga problemet är tyvärr att svenskarna en vacker dag inte längre på ett demokratiskt sätt kan ändra utvecklingen – då är demografin nämligen sådan att det inte spelar någon större roll vad svenskarna röstar på för då är det andra herrar som tagit över huset.

authorimage

Redaktionen
Annons
Senaste nytt
Populärt just nu
1249”Ryssland redo för krig med Nato”
Annons