Tomma hyllor

Tomma hyllor i en Willys-butik. Faksimil Twitter

Inrikes

Matbutiker töms på torrvaror: ”Inte varit med om något liknande”

Publicerad 3/2/2020
Annons

Trots regeringens lugnande besked om att situationen med coronaviruset är under kontroll i Sverige verkar svenskarna sätta låg tilltro till dessa deklarationer. Sedan förra torsdagen har försäljningen av torrvaror ökat kraftigt. ”Det har gått mycket pulvermjölk, det har varit slut hela helgen.”

I en intervju till statstelevisionen uppger en anställd vid en av de större ICA-butikerna i Stockholm att han ”aldrig varit med om något liknande”. Enligt den anställde har till exempel pulvermjölk varit slutsåld hela helgen – likaså en del konserver:

-Det är väldigt utrensat, det började på torsdagen. Kunder har påpekat att de vill bunkra upp på grund av coronaviruset.

Även utanför Stockholm har man märkt ”tommare” hyllor. I Mölndal utanför Göteborg reagerade somliga kunder på att det var tomt i hyllorna. Butikschefen förklarar detta med att det blir en stor skillnad när ”lite, lite fler bestämmer sig för att köpa lite, lite mer”. Samtidigt uppges produkterna finnas på lager. Butikschefen uppger dock inte vad som ska hända när ännu fler ska bestämma sig för att köpa mer.

Samtidigt cirkulerar det ödesdigra bilder på tomma hyllor i butiker på sociala medier. En användare på Twitter publicerar bilder på tomma hyllor i en Willys-butik och kommenterar att det är ”kittlande undergångsstämning”:

Egor Putilov
Annons
Senaste nytt
Populärt just nu
1073Ökad russofobi i spåren av Ukrainakriget – ortodoxa kristna nekas handla
Annons