Polisen polis

Genrebild. Foto: Faksimil Facebook

Inrikes

Migrant misstänks för våldtäkt hos Migrationsverket – släpptes fri och flydde

Publicerad 4/14/2020
Annons

En migrant som var inhyst på ett av Migrationsverkets asylboenden misstänks ha begått en våldtäkt i byggnaden. Mannen anhölls för brottet men försattes sedan på fri fot och passade då på att fly landet.

Det var den 17 november förra året som den 28-årige migranten ska ha våldtagit en kvinna vid boendet Centria vid Midhem i Malmö, rapporterar Kvällsposten.

Migranten hade nekats uppehållstillstånd och inväntade utvisning från landet, vilket även var fallet för det kvinnliga brottsoffret. Vidare framgår det att den misstänkta gärningsmannen och brottsoffret är från olika delar av världen och inte talar samma språk.

Samma dag som våldtäkten ägde rum anmälde kvinnan händelsen och hon fördes till sjukhus för dokumentation. Den 28-årige mannen nekar till anklagelserna men den tekniska undersökningen stödjer kvinnans berättelse.

LÄS ÄVEN: Asylsökande våldtäktsman på fri fot i Sverige trots utvisningsbeslut: ”Syrien är ett svårt land”

Påträffades av belgisk polis

Polisen grep mannen som sedan satt anhållen ett antal dagar. Men trots säkrade spår och faktumet att det är obligatoriskt att häkta vid misstanke om våldtäkt har 28-åringen släppts på fri fot. Det är i dagsläget oklart varför åklagaren tagit detta beslut.

Den 20 november flydde migranten till utomlands och först i mitten av december häktades han i sin frånvaro och efterlystes internationellt. Det var sedan belgisk polis som fick syn på migranten och lyckades fånga in honom i januari. Han transporterades därefter till Malmö och åtalas nu för våldtäkt och andra sexuella handlingar.

LÄS ÄVEN: Asylmigrant döms för våldtäkt – inte tillräckligt grovt för utvisning enligt rätten

authorimage

Simon Kristoffersson
Annons
Senaste nytt
Populärt just nu
576Samnytt under hård attack med nya stämningar – varför alla Sverigevänner bör stötta
Annons