Det uppstod skador för 178 440 kronor på Arlövsgården. Foto: Polisen

Migrant vandaliserade HVB-hem till ”ett inferno” – skador för 178 440 kronor

En migrant som uppgivit att han är 17 år gammal och snart skulle fylla 18 år meddelades om utflyttning från ett HVB-hem. Då fick ynglingen ett våldsamt raseriutbrott och förstörde fönster, elektronik och inredning till ett värde av 178 440 kronor. Polis fick kalla på förstärkning för att få kontroll på ”infernot”.

Den 28 oktober 2017 informerades en nyanländ migrant att han inom kort var tvungen att flytta från HVB-hemmet Arlövsgården utanför Malmö, rapporterar Skånska Dagbladet.

LÄS ÄVEN: Skadegörelse och våld när ungdomar på HVB-hem inte fick skjuts i snöstormen

Anledningen till beskedet var att migranten snart skulle fylla 18 år. Därmed tillåts man inte bo kvar på HVB-hemmet. När migranten fick informationen valde han att löpa amok i byggnaden. Den gode mannen som meddelade beslutet beskriver situationen på Arlövsgården som ”ett inferno”.

Polisen larmades till platsen som fick se migranten med en pinne och en glasskärva i handen. Trots polisens närvaro fortsatte mannen att vandalisera byggnaden. Totalt slog han sönder 20 fönster, 2 tv-apparater och inredning för 178 440 kronor.

Polispatrullen fick inte kontroll på situationen och valde att kalla på förstärkning. Samtidigt barrikaderade sig migranten på ett rum.

LÄS ÄVEN: Migrationsverket krävs på 190 miljoner för onormalt slitage i migrantbostäder

Den numera 18-årige ynglingen uppger i förhör att beskedet om en kommande flytt gjorde honom arg. Han åtalas nu för grov skadegörelse.


Kommentarer förhandsgranskas inte av Samhällsnytt och är inte redaktionellt material. Du är själv juridiskt ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

Klicka här för att läsa våra kommentarsregler.