På måndagen marknadsförde Migrationsverket hur migranter ska gå till väga för att förlänga sitt uppehållstillstånd. Informationen lämnas på arabiska, vilket fått migranter som talar andra språk att klaga över diskriminering. Myndigheten ber också om ursäkt för att man inte får registrera migranter under andra namn än vad som anges på deras ID-handlingar och sanktionerar könssegregation för migranter som inte vill vistas i samma rum som personer med motsatt kön.

Informationen om hur man förlänger sitt uppehållstillstånd publicerades på Facebook på måndagen och har välkomnats av arabisktalande migranter. En person skriver, ”Den bra att ni skriva viktiga information på arabiska , flesta som vill förlänga sina uppehållistillstånd de har arabiska som modersmål”.

Personer med annat hemspråk är dock inte lika nöjda. Flera anser att det är diskriminerande att myndigheten inte tillhandahåller de utländska medborgarna information på deras språk.

Hej ! Det är väldigt diskriminerande även om information redan finns på eran hemsida, Med andra ord det betyder : De som pratar arabiska kommer att få förlängt uppehållstillstånd, men inte de andra .,

LÄS ÄVEN: Idag träder de nya anhörigreglerna i kraft – väntas öka invandringen ytterligare

https://www.facebook.com/migrationsverket/posts/2289137731123460

 


Migrationsverket: ”Tyvärr tillåter inte svensk lag”
Tidigare idag uppmärksammade riksdagsledamot Jonas Andersson (SD) hur Migrationsverket på sin hemsida beklagar sig över svensk lag. Myndigheten skyltar även med att man erbjuder särskild service för de migranter som inte vill vistas i samma rum som det motsatta könet.

Tyvärr tillåter inte svensk lag att vi registrerar dig med ett annat namn, men om du önskar ett annat tilltalsnamn eller pronomen ska du berätta det för oss, så att vi kan göra en anteckning om detta.

Det är också bra att du redan nu berättar om du har särskilda skäl för att önska tolk, biträde eller utredare av ett visst kön, eller om du inte vill dela rum med andra asylsökande av ett visst kön.

LÄS ÄVEN: Beviljade uppehållstillstånd första halvåret i år: 60 291 personer