För ett drygt år sedan uteslöts Mikail Yüksel ur Centerpartiet. Detta efter att det avslöjats att han försökt etablera den ultranationalistiska och fascistiska organisationen Grå Vargarna i Sverige. I augusti i år meddelade Yüksel att han i stället startar ett islamistiskt parti med sikte på riksdagen, och på onsdagen fick man klartecken från Valmyndigheten.

LÄS MER: C-riksdagskandidat utesluts – försökte etablera gren av turkisk extremistorganisation i Sverige

Partiet vänder sig främst till invandrade muslimer i Sverige och har som profilfråga den ”islamofobi och främlingsfientlighet” man menar genomsyrar de svenska samhället. En annan framskjuten fråga för partiet är bostadsbrist och trångboddhet bland migranter. Man vill också satsa ännu mer skattepengar än idag på integration.

LÄS MER: Centerpartistisk islamist med förflutet i fascistorganisation startar nytt parti

Facebook skriver partiets grundare Mikail Yüksel att det är ”glädjande nyheter” att Nyans nu är formellt registrerat hos Valmyndigheten och kan ställa upp i samtliga val i hela landet.

Nästa steg är enligt Yüksel att få ihop de 1 500 namnunderskrifter som krävs för att få låsta valsedlar med partibeteckning upptryckta inför valet 2022.