per bolund love

Facebook

Inrikes

Miljöpartiet: SD och ryska troll bakom hatet mot partiet

Publicerad 4/27/2023
Annons

I en intervju med Göteborgs-Posten hävdar Miljöpartiets ena språkrör Per Bolund att ”ryska trollfabriker” och ”SD-avlönade nätkrigare” är orsaken till att det påstådda hatet mot partiet har ökat så kraftigt. Samtidigt menar han att världen är på väg mot en ”klimatkatastrof”.

Ulf Kristerssons regering fyllde nyligen sex månader och enligt Per Bolund bygger dess politik till stor del på att peka ut ett ”vi och dem” och resa murar mellan människor. Att man inte fortsatt den rödgröna regeringens klimat- och miljöpolitik menar han är ”närmast en katastrof”.

I Sifos senaste mätning låg Miljöpartiet åter igen under riksdagsspärren, men Bolund tror att desto fler väljare snart kommer att vända sig till dem igen.

LÄS ÄVEN: Miljöpartiet försökte genomföra nya lättnader i gymnasielagen

Hat och hot mot Miljöpartiet påstås ha ökat kraftigt under den senaste tiden, vilket Bolund tror har att göra med att partiet utgör en motpol till högerextremister – där Sverigedemokraterna ingår.

– Väldigt mycket av det hat och hot som sprids kommer från trollfabriker i Ryssland, eller som i valrörelsen när SD avlönade nätkrigare för att inte minst slå till mot Miljöpartiet, säger han till GP.

– Där försöker vi applicera det som Michelle Obama sa: ”When they go low, we go high”.

”Miljöhotet då?”

Han tror att partiet väcker starka känslor då många har svårt att klara vardagen och få ekonomin att gå ihop.

– Då kommer det någon och säger: ”Miljöhotet då?” Det blir lätt att man skjuter ned budbäraren och tycker att här kommer de med jobbiga påminnelser om något man egentligen vet, men inte orkar ta sig an.

LÄS ÄVEN: Bolund om snökaoset: ”Precis såhär klimatkrisen ser ut”

Andreas Nilsson
Annons
Senaste nytt
Populärt just nu
422Regering föreslår masslakt av kor för att uppnå klimatmål
Annons