yusuf-tohow
Inrikes

Miljöpartist slutade gå till jobbet – fick sparken efter ett halvår

Publicerad 9/7/2022
Annons

Utan förvarning slutade MP-toppen Yusuf Tohow att gå till jobbet på ungdomshemmet Fagared. Det skulle dock dröja sex månader tills arbetsgivaren tyckte att det var så pass allvarligt att han sparkades.

Yusuf Tohow är Miljöpartiets toppnamn i Västra Götalandsregionen. Under nuvarande mandatperiod fick han sparken från sitt statliga jobb efter att ha plötsligt inte ha dykt upp mer.

Tohow påstår att han var föräldraledig men på Fagared uppger chefen att miljöpartisten inte skickat in någon sådan ansökan på ett korrekt sätt. Han har heller inte kunnat nås trots flera kontaktförsök.

LÄS ÄVEN: Miljöpartiet: Nybyggda bostäder är dold rasism

2018 valdes han som förstanamn för Miljöpartiet in i Västra Götalandsregionens regionfullmäktige. Samtidigt jobbade han på ungdomshemmet inom CIS. 2021 slutade han gå till jobbet.

I ett mejl till statsradion skriver han att han inte har någon möjlighet att delta i en intervju.

Svårt med närvaron

Även i Miljöpartiet ska man ha haft problem med Tohow och hans närvaro. Inför valet i år står han inte längre med på partiets listor.

– Det började bra men sedan har vi också haft problem med närvaron, säger Ulrika Frick, regionråd för Miljöpartiet i Västra Götaland.

LÄS ÄVEN: När Miljöpartiet krävde tysk energipolitik

Efter statsradions reportage meddelar Tohow på tisdagen att han lämnar Miljöpartiet. Samtidigt tror han att väljarna fortfarande har stort förtroende för honom.

Andreas Nilsson
Annons
Senaste nytt
Populärt just nu
630Studie: Covidvaccin kopplas till ökad dödlighet
Annons