L politiker (1) (2) ny

L-toppen syns blotta sig i sociala medier. Foto: Faksimil Instagram

Inrikes

MISSTANKE: L-topp onanerade framför skolbarn – SE VIDEOBEVIS

Publicerad 3/5/2021
Annons

En liberaltopp i Blekinge i 60-årsåldern som till vardags även arbetar som lärare i en grundskola anklagas för att ha onanerat inför sina elever i samband med en digital lektion. I videoklippen som Samnytt har tagit del av syns mannen röra handen innanför byxan samtidigt som han plötsligt rör sig mot webbkameran för stänga ned när han upptäcker att han är online – medan eleverna skrattar och filmar.

Det var på torsdagen som elever i årskurs sju i en skola i grannkommunen Kristianstad fick bevittna under en digital lektion hur en lärare som medverkade i videosamtalet samtidigt höll på med något annat.

LÄS ÄVEN: Bottenrekord för Liberalerna i Novus

Omkring 27 personer deltog i den digitala lektionen och flera av eleverna tog upp sina mobiltelefoner för att filma när läraren enligt deras vittnesuppgifter ska ha onanerat.

I videoklippen som har fått spridning på plattformar som Snapchat, TikTok och Instagram hörs det att eleverna är chockade men även att de skrattar. Det går även att läsa bildtexter på videoklippen, ”eyy han runkar”.

Eleverna som närvarade på den digitala lektionen kommer att erbjudas hjälp från skolan.

Framstående i Liberalerna

Politikern har en ledande position i Liberalernas lokalavdelning i en kommun i Blekinge och har även kandiderat för partiet till riksdagen.

L-politiker syns kampanja. Foto: Faksimil Instagram

I sociala medier publicerar L-toppen bland annat bilder för att visa att han röstar på sig själv. Mannen har även publicerat flera nakna bilder på sig själv – på sitt öppna konto i Instagram. En av dessa bilder kan ses ovan.

Röstar på sig själv. Foto: Faksimil Instagram

Kommunen: ”Avstängd utan lön”

Samnytt har talat med Kenth Olsson, chef för barn– och utbildningschef i Kristianstads kommun, han berättar att man fick kännedom om händelsen när videoklippen spreds. Kommunen agerade genom att inleda utredning där läraren samtidigt är avstängd tillsvidare utan lön. I nuläget vägrar dock kommunen att göra en polisanmälan.

– När det gäller medarbetaren så har vi tagit hans passerkort och dator till dess att utredningen är klar. Sedan får vi se utfallet på den utredningen. Den grundar sig på arbetsrätten, det är ju det vi tittar på här.

Hur ställer sig läraren till anklagelserna?

– Det är det vi ska titta på och lyssna på när vi gör utredningen. Men jag noterade i lokaltidningen att han hade uttalat sig att det inte var som en del elever hade uppfattat det. En del elever uppfattade det som han bedrev onani men han menade att han kliat sig i ljumsken och visste inte att kameran var på.

Du pratar om er utredning. Vad är det som håller ifrån att låta polisen utreda händelsen?

– Vi har kopplat in jurister för att se om det här skulle vara ett brott mot brottsbalken och är det så önskar vi vägledning. Är juristernas vägledning polisanmälan så gör vi ju det.

Vi har utan framgång sökt L-politikern för att höra hur han ser på anklagelserna om det han ägnade sig åt. Politikern har på fredagseftermiddagen stängt ned sina konton i sociala medier.

LÄS ÄVEN: C-politiker blottade könet för småbarn – försvarade sig med att han är centerpartist

Gillade du den här artikeln?

Donera då en slant till tidningen. Utan ditt stöd kan vi inte fortsätta att granska etablissemanget.

Du kan swisha 123 083 3350, fylla i formuläret nedan eller klicka här för övriga alternativ.

Simon Kristoffersson
Annons
Senaste nytt
Populärt just nu
729Senatorn till Zelenskyj: ”Ryssar dör – de bästa pengarna vi någonsin spenderat”
Annons