Moderaterna i Sölvesborg kommer att stoppa flera förslag om kommunrelaterade invandringsfrågor som de själva tagit fram tillsammans med Sverigedemokraterna i Samstyret. Detta efter det rikskända sveket där Moderaterna med Kith Mårtensson i spetsen valde att styra med Socialdemokraterna för att få behålla samma antal arvoderade poster efter årets val – trots att man inför valet lät väljarna tro att man skulle fortsätta styra samarbetet med Samstyret.

När kommunfullmäktige i Sölvesborg sammanträder under måndagen kommer Moderaterna att rösta emot den strategi som man tidigare tagit fram tillsammans med Sverigedemokraterna.

Moderaterna kommer därmed stoppa planen man haft på att utmana Migrationsverkets rätt att placera asylsökande migranter i Sölvesborg. Dessutom kommer man inte att yrka på att migranter som anvisats till Sölvesborg ska kunna placeras i bostäder som ligger i andra kommuner.

LÄS ÄVEN: S mutade M-toppen i Sölvesborg med kommunalrådspost

Röstade nyligen ja till samma förslag

För några veckor sedan röstade Kith Mårtensson (M) för dessa förslag när hon satt i kommunstyrelsen. Men nu hävdar hon att Moderaterna inte alltid har gillat de förslag som tagits fram tillsammans med partierna i Samstyret.

– Vi har ju problematik här också som kan relateras till invandringen, men de anvisade flyktingar som vi fått till oss har vi kunnat ta hand om på ett jättebra sätt, säger Kith Mårtensson som är gruppledare för Moderaterna som nu samarbetar med Socialdemokraterna, säger hon till P4 Blekinge.

LÄS ÄVEN: Ekeroth: ”Moderaterna har en ny undanflykt varje dag”