En kväll i januari stegade 39-årige småbarnspappan Kostas ut från en restaurang efter att ha ätit middag med goda vänner. Det skulle bli det sista han gjorde i livet. En bil körde upp utanför entrén och ifrån den avlossades en serie skott. Kostas träffades i huvudet och avled direkt. Gärningsmännen – som tagit fel på person – döms nu till livstids fängelse.

Den 20 januari skulle bli den sista i Kostas liv. Den dagen skulle hans barn göras faderlösa. Detta som ett oskyldigt offer för de invandrarkriminella gängkrig som rasar i Sverige.

Torpederna som gangsteravrättade honom utanför en restaurang i Solna norr om Stockholm var lejda att skjuta en gängmedlem men tog miste på person och mördade i stället Kostas som inte hade något med gängbrottslighet att göra. I motsats till flertalet gängmord kunde polisen den här gången gripa och lagföra mördarna – Mahamed Ali, 25 och Mohamed Said, 30 – som nu båda döms till livstids fängelse för mord.

Mordet ska ha begåtts som en del av den dödsbringande konflikten mellan invandrarkriminella Foxtrotnätverket och Dalennätverket. Mahamed och Mohamded ska inte själva har varit inblandade i konflikten utan frilansat som lejda mördare för pengar. De tillhör i stället ett annat kriminellt invandrargäng.

LÄS MER: Mahamed och Mohamed sköt ihjäl fel man – åtalas

De dömda

Mahamed döms även för mordförsök, då fler personer uppehöll sig på platsen som skotten riktades mot. Han döms också för grovt vapenbrott. Han ska även betala skadestånd till ett antal personer på sammanlagt uppemot 1,5 miljoner kronor. Mahamed är somalisk medborgare men har också tilldelats ett svenskt medborgarskap och kan därför inte utvisas.

Mohamed döms också han utöver mord även för försök till mord av samma skäl. Han ska solidariskt med Mahamed betala de utdömda skadestånden på cirka 1,5 miljoner kronor. Han är också somalisk medborgare men har i motsats till sin Mahamed ännu inte tilldelats något svensk medborgarskap. Han döms därför till utvisning utan bortre tidsgräns.

Båda är välkända gängkriminella element tillhörande invandrarnätverket ”FLG”, förkortning av ”Filterlösa grabbar”. Mahamed är tidigare dömd för bland annat flera rån och flera narkotikabrott. Mohamed är tidigare dömd för bland annat falsk tillvitelse, grov vårdslöshet i trafik, upprepad grov olovlig körning, rattfylleri, flera narkotikabrott och brott mot knivlagen.

Svensk bombmakae

I målet döms även 26-årige Alfred Wennberg för medhjälp till mord till fängelse i 5 år och 3 månader. Påföljden mildras på grund av att han i närtid är dömd till fängelse för andra brott som skulle gett rabatt om han dömts för dessa samtidigt.

Han har agerat bombmakare åt Foxtrotnätverkets ledare Rawa Majid. Han är tidigare dömd för bland annat misshandel, hot mot tjänsteman, våldsamt motstånd, stöld, synnerligen grovt narkotikabrott, grot narkotikabrott, flera narkotikabrott och rattfylleri.

Alfred Wennberg. Foto: Polisen

Ytterligare två män döms i målet. En 27-årig man med utomvästlig invandrarbakgrund döms för grovt skyddande av brottsling till fängelse och ska avtjäna ett år i fängelse. Han är tidigare dömd för en rad brott.

En 21-årig man med utomvästlig invandrarbakgrund åtalades för samma brott men frikänns.