Mopedburna rånare härjar i Malmö – polisen varnar kvinnor

Delningar

En av kvinnorna skadades och fick uppsöka sjukhus. ”Vi kan inte utesluta att det rör sig om samma personer vid samtliga tre fall”

Inom loppet av några timmar rånades tre kvinnor i Malmö på onsdagen.

Vid den första stölden drabbades en kvinna i 70-årsåldern som var ute och cyklade då en person på moped körde upp bredvid henne och ryckte väskan.

Bara en halvtimme senare var det dags igen och då var offret en kvinna i 60-årsådern. Denna gång var det två personer på varsin moped som stal kvinnans väska.

Ytterligare tre timmar senare rånades en kvinna i 30-årsåldern. Här gick det dock värre för brottsoffret då kvinnan försökte hålla emot men lyckades inte, föll till marken och släpades med några meter.

På sjukhus konstaterades att kvinnan fått ett brott i handen.

I samtliga fall hade gärningsmännen på sig hjälmar som omöjliggjorde signalement.

– Vi kan inte utesluta att det rör sig om samma personer vid samtliga tre fall. Det finns vissa likheter. Tillvägagångssättet med moped, att man stjäl väskor ur cykelkorgen och att de riktar in sig mot kvinnor. Det finns en hel del likheter som gör att vi måste arbeta vidare med det här. Vi är intresserade av den som kan ha sett något eller gjort några observationer, säger Nils Norling på Malmöpolisen till 24Malmö.

Delningar

Kommentarer förhandsgranskas inte av Samhällsnytt och är inte redaktionellt material. Du är själv juridiskt ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

Klicka här för att läsa våra kommentarsregler.

148 KOMMENTARER

 1. Ynkliga varelser. Men det är Malmö vi pratar om. En gång Skånes pärla, nu Sveriges sopstation nummer 1. Så sorgligt, jag hade planer att flytta dit. Nu känns den tanken tämligen avlägsen. Vart ska man flytta, om man vill ha lugn och ro?
  Men det viktigaste är att rösta, och rösta rätt. Nu, i detta val måste vi hjälpa SD upp rejält. De måste bli enskilt största parti, helst egen majoritet. Men DET är att önska för mycket. Men då visar vi med tydlighet att vi INTE vill ha denna ”mångkultur” i Sverige. Vi vill se dem skickas hem igen.
  Så, låt oss samlas vid urnorna. Och låt oss övertala/övertyga våra vänner och bekanta om vad vi MÅSTE rösta, för att återfå det som en gång var vårt – vårt Sverige. Vårt trygga, demokratiska, välmående Sverige

 2. OK, inget signalemente är ofta just ett signalemente beroende av geografisk plats samt modus operandis.

  Om vi vänder på det, rånoffren var med all sannolikhet inte invandrare så då vet vi givetvis med största sannolikhet vart i (MENA-)världen GM härstammar ifrån då de sällan eller aldrig attackerar någon ”nysvensk.

 3. Enkelt att rigga en fälla för dessa odjur. Låt en äldre gå ut och span på henne!!! Fånga, och med mesta och tyngsta medel få slut på skiten!!!!!

 4. Apropå krigsstrategier.
  Kan Ebola-viruset rädda mänskligheten?
  Kan Ebola-viruset göra det som inte politikerna i Sverige eller EU-parlamentet förmår?
  Kan Ebola-viruset utrota islam?
  Jihadisterna använder sig av mopeder här i Sverige medan vi kan släppa Ebola-viruset fritt i MENA?

 5. Mycket signalfel och växelfel nuförtiden. Är det alldeles säkert att det inte beror på kopparbrist i stället?

 6. Jag varnar alla män för kvinnor som lockar män till att ha sex med dem för att sedan anklaga dem för våldtäkt och på så vis få snabba skadeståndspengar. Kvinnor är farliga!.

  • Se till att du får skriftligt samtycke. Alternativt filmar du hela akten och sparar som bevis om det skulle bli något tjafs.

   • ja, men rätten går ändå på kvinnans berättelse oavsett vilka motbevis du än lägger fram, så det är bäst att undvika kvinnor helt och hållet och måste man ha en så är det säkrast att köpa en docka.

    • Har du videobevis på att hon samtyckt så sitter du säker. De kan omöjligt fälla dig då. Annars får du väl hota henne lite, ge henne en örfil och visa vem som bestämmer. Slynor som får för sig att falskanmäla skall hållas kort. I mitt tycke är falsk angivelse ett lika grovt brott som en våldtäkt i sig.

     • då blir det både våldtäkt och kvinnomisshandel, det enda vi män kan göra är att undvika kvinnor helt och hållet. Jag själv är rädd för kvinnor när jag är ute och handlar mat. Jag pratar inte med kvinnor, jag tittar inte på kvinnor, jag säger knappt hej till kvinnor jag känner ens. Idag är det bäst att undvika kvinnor helt och hållet.

     • Låter som du lider av ett komplicerat fall av tjejfobi.. Botemedlet är, precis som med andra fobier, att succesivt närma sig rädslan och ta kontroll över den.

     • det finns ett parti som passar dig perfekt, detta perti heter feministiskt initiativ

     • jag tror faktiskt att Fi är det rätta för dig. Du behöver tryggheten av att ha en stark kvinna vid din sida som ger dig simpati och torkar dina tårar när du är ledsen och gråter.

     • jag får kanske göra det, jag har ju ingen gudrun shyman som passar mig lol 😀

 7. Leta efter dom fegaste i hela regionen så hittar ni dom.

  1. Går på kvinna 70 år

  2 . Går på kvinna 60 år

  3 . Har fått lite självförtroende nu och går på kvinna 30 år.

 8. Hade en bekant som råkade ut för samma sak, hon höll också fast i sin väska och blev släpad med benbrott i handled och arm som påföljd. Tre operationer och ett antal sjukskrivningar som påföljd resulterade till slut i förlorat jobb, där kan man prata om samhällsförlust.

  • Visst är det bakvänt att vi laglydiga medborgare inte har rätten att idka fungerande självförsvar i situationer som dessa?

   Pistoler har funnits relativt länge nu, och hade med lätthet kunnat användas för att lösa denna brottssituation på platsen på ett enkelt och bekvämt sätt.

   Svensk lag måste förändras så att slaglydiga medborgare legalt kan införskaffa utrustning som endast är till för att avbryta brottssituationer som den du beskriver.

   • Det låter som att ”socioekonomisk utsatthet” är något dåligt i luften eller ångor från varken som drabbar alla inom det geografiska området. Törhända är det så att dess invånare tar ”utsattheten” med sig, varhelst de beger sig…

    • Varför flyr man inte till ett land där de socioekonomiska förutsättningarna är bättre än de är i Sverige. Det fins otal av länder man passerat på sin väg mot fattigdomens land.

 9. Det som ogräset sjuklövern har gjort emot Sverige är en nationell katastrof.
  Undrar när folk förstår detta fullt ut. ?

 10. Istället för att varna kvinnor, kan inte polisen prioritera att oskadliggöra de utländska brottslingarna?

 11. Nu är dax för Svenskar att beväpna sig om vi ska kunna skydda oss och vår närmaste.Polisen kan vi inte räkna med.

  • Helt korrekt, men lagen måste först ändras så att det blir legalt. Detta borde vara en prioriterad fråga för Sverigedemokraterna.

 12. Man får väl följa standardlösningen i ”landet utan murar” och blockera alla gång- och cykelvägar med rejäla betonglejon.

 13. Liknande företeelser, som att rycka handväskor från kvinnor, har svenska glin alltid gjort…

  Värst var det före och något decennium efter andra världskriget…Speciellt drabbade det hemmafruar, som var på väg till affärer för olika inköp.

   • Jag har en Glock17, ett pumphagelgevär, en dubbelhagla, en AR-15, och en 22-cal gevär.

    Men så bor jag också i ett land som erkänner medborgarens naturliga rätt till självförsvar 🙂

   • Isf använder du inte vapnet på rätt sätt. Goda nyheterna dock är att vapnen nuförtiden är väldigt lättanvända. Kan du använda en datormus, så kan du använda en pistol. Bägge har enkelt point-and-click interface!

  • Tänkte detsamma direkt ! Mera resurser hjälper inte polisen, hopplös organisation som inte ger valuta för våra skattemedel

  • Skulle Malmö få alla poliser som behövs så skulle resten av landet inte ha många kvar , poliserna säger fortfarande upp sig på Löpande band och dagens ”regering” bryr sig inte alls ! !

 14. 7-klövern i ett gemensamt nötskal:
  – Många arbetslösa har fått arbete och sysselsättning vilket är bra för Sverige.

 15. Där jag bor har ett par motorcykelburna rånare skapat problem under en tid. De kommer aldrig mer att ställa till besvär, någon skjöt dem natten till i dag. Så går det ibland till i andra länder när folk blir ”feed up”.

  • 9 mm är snabbare än en moppe. Det är dags att införa ett second amendment för laglydiga medborgare.

 16. Malmö är sedan länge bortom allt som heter heder, ära och respekt i umgänget mellan människor! Mångkulturell blandning utan insikt om andras kultur är ett hot mot dessa som byggde landet!!

   • Bäste kylskåps-ätare! Vi drar det ytterligare en länk! Kultur och religion är oftast inte kompatibelt med ”hudfärg”!!

 17. Snart kommer medborgare att tillämpa extremt våld mot dessa dynghögar om inte det görs något på regeringsnivå

 18. Kommer snart från regeringen: vi måste införa en licens på mopeder för att komma tillrätta med den nya mopedbrottsligheten som drabbat utsatta områden i Malmö. Vi har i nuläget inga förklaringar till varför mopedbrottsligheten har ökat under senare år. Det kan också bero på ökad anmälningsbenägenhet.

   • Ett fall av uppfinningsrika egenföretagare Löfven bugar och bockar.
    För att motverka denna typ av företagare på moppe så behövs utomparlamentariska metoder eftersom lagen långa arm är fullt upptagen med att klia Löfven i Röfven.

  • Det kan väl inte kosta så mycket. I alla fall inte om man gör som de allierade gjorde mot tyskarna efter ww2. Då höll man fångar i enorma läger i tillika enorma mängder instängda i läger under bar himmel i såväl ur som skur utan tak eller sanitära anordningar.
   Där dog folk som flugor. Rheinwiesenlager kallades de visst.

 19. Starkt gjort att gå ut med signalementet moped, Starkt gjort av rånarna att bära hjälm vilket lagen föreskriver ja ett bevis på att integrationen börjar bära frukt.

 20. Kraftig rundgång på SVT och nyheterna numera. Först ett inslag om att kriminaliteten beror framför allt på socioekonomiska skäl, för att i nästa inslag visa på en välmående och skrytsam pensionär boende på Djurgården som hade det så bra att han inte mådde illa av att betala en hög pensionärskatt. Det märkliga i sammanhanget att det är andra gången denna vecka som SVT och nyheterna visar denne lyxlirare. Är det den gamla doktrinen, att upprepar man samma sak ett antal gånger så tror folket på det till slut. Man undrar ibland om det är på riktigt eller rena skämt man sysslar med.

 21. Det verkar som somliga invandrares största nöje i livet är att ge sig på det svenska folket. Sådana invandrare vill jag inte ha i Sverige. Jag vill inte heller ha politiker i Sverige som ser det som sin uppgift att byta ut det svenska folket mot kriminella och psykiskt störda invandrare.

    • På en betydligt bredare front än du förmodligen anar.
     Hörde en fågel som pep att även arbetsförmedlingen har nu kommit ut med nya direktiv som ytterligare skall snedvrida för att i ännu högre grad prioritera för just detta.

     • Max 0,1 % av Sveriges befolkning eller mindre förstår vidden av vad det är som pågår.

     • Därför behövs upplysning så att alla svenskar är medvetna om vad som försiggår. Detta hundraprocentiga medvetandegörande måste ske före valet.

  • Som om detta inte vore nog så ska det komma flera hundra människor
   från raketforskarnationen Tchad,smaka på den karamellen.Folk som
   ska försörjas livet ut antar jag.Allt enligt nyheterna nu på morgonen,
   ännu en fin dag förstörd

  • Det är nog det enda sättet för sossarna att behålla makten. De klarar inte att förnya sin politik, så att den passar svenskarna. Istället importerar man nya väljare, som passar deras gamla politik.

 22. Mna kan tillbringa hur många timmar som helst på Youtube för att se vilka fördelar den fredliga religionen fört med sig in Europa.

 23. Vem kom på idéen om att det ska ge längre straff för en skötsam svensk att bära vapen i självförsvar i det alltmer otrygga Sverige. Än vad stickskador och våldtäkter ger dessa lösdrivande kriminella ivandrargängen? De får ju oftast bara några månader i fängelse trots att de förstör småflickors liv och sätter skräck i gamlingar som knappt vågar gå ut längre?

  • Kulturberikare är mer värda än svenskar.
   Därför straffas svenskar hårdare.
   Om en svensk mördar sitt ex får han livstid. Om en kulturberikare gör samma sak får han 16 – 18 års fängelse.

   • De får några år i fängelse för mord och sedan får de stanna eftersom de säger att de är förföljda i sina hemländer. PK stolarna och batikhäxorna går på allt. Mord ska ge livstids fängelse och våldtäkter automatisk utvisningar och 8 år i fängelse.

  • Polisen kan inte skydda oss. Dom kommer i bästa fall efter att rånet eller våldtäkten har hänt. I en situation där våldet mot svenskar blivit mycket vanligt behöver vi ges rätt att försvara oss direkt på plats och därtill ges rätt att bära vapen för självförsvar.

 24. Att råna, misshandla o våldta kvinnor är ingen svensk tradition, utan en importerad, hittagen av individer i Sveriges Riksdag. .

 25. Expressen förklarar fakenews och varför utländska medier ej är att lita på. Snacka om att kissa på sig.

 26. Människans lika värde. Dom är mer värda än oss annars skulle dom skickas hem. Nästa floskel är sossarna bara vi får ordning på dom socioekonomiska skillnaderna. Alltså beskattar svenskar hårdare då blir invandrarna mera skötsamma. Och integreras bättre. Men saken är den att det går inte att integrerade för stor invandring utan vi får anpassa oss.

  • Det är politikernas oansvariga styrande som är felet. En för slapp invandringspolitik. Där man låter kriminella komma in i vårt land. Oordning, ologiskt, oansvarigt.

 27. Socioekonomiskt utsatta filantroper på moped, som tvingas dryga ut tillvaron med rån, enligt Sarnecki.

  • Jämfört med er så är vi definitivt det,ni har ett sjukt inavlat beteende och hur svårt är det att veta rätt eller fel!!!!

  • Jodå, därför är det idiotiskt att fylla på med ligister och rånare från främmande länder, vi har nog att göra med våra Svenska kriminella.

 28. Glöm det att lämna cykeln numera olåst ute medan du går o handla och glöm det att skolan ska lära dina barn och unga tjejer att det inte är lika säkert nu att gå ut på gatan ensamma på kvällen o roa sig. Som förälder har man ansvar att lära sina barn om hur mångfald har förändrat det Svenska samhället.

 29. De som eventuellt fångas in skall rannsakas och sedan straffas med offentlig prygling på Stortorget i Malmö. Detta skall ske med rotting, käpp eller saltat ris på bara ändan inför publik och sedan inlåsning på obestämd tid. Mopederna skall omhändertagas och konfiskeras. Sluta med daltandet a la Dan Eliasson.

 30. Polisen ska inte varna allmänheten för småpojkar på moped. Polisen ska haffa småpojkar på moped och tillämpa öaga för öga, tand för tand metoden, dvs. ge dessa småänglar en upplevelse av våld vilken dem kommer att minnas livet ut.
  Ja vet, ja vet, men det är det enda som hjälper, eftersom dessa småpojkar förstår inte annat språk än våldets.

 31. Fy fan för Malmö! En riktig mångkulturell stad där svenskarna är i minoritet. Ingen rolig stad att bo i där risken iatt bli rånad är överhängande. Vem vågar bära en Rolex på armen eller en guldlänk runt halsen? Själv skulle jag undvika det.

 32. Detta händer också i kista centrum (kista torget) i Stockholm. Kriminella invandrare samma tillvägagångssättet med moped, man stjäl väskor från kvinnor som går i område..och allt detta nära en polis station vars poliser ser man sällan ut på fältet. De fega snutar brukar få applåder när de för en gång skull är ute och patrullerar.

 33. Att Som Sv Kvinna Skoja och Skämta med dessa Gossar/Män Är något man måste tänka sej för innan man gör, men inte jag för det roar mej och jag skiter högaktningsfullt vad dom tycker…!

  För 14 dgr sen gick jag förbi en Restaurang m ny ägare som jag passerar varje dag, och där står en man och Putsar fönsterna.
  Va Bra jag behöver mina Fönster
  Putsade, jag frågar:
  Är du Proffs, på Fönster och vad kostar det..??
  Han vänder sej om med MÖRK blick
  och säger ”Do idiot pekar på sitt Guldhalsband och Guldklocka och undrar Ser jag Ut som det…”
  Nja Du putsar Bra…!

  Jag ÄGER Restaurangen, fattar do..!

  Ok grattis till dej säger jag och går vidare …trots att jag Aldrig sett en enda gäst sen det var en Skottsalva där och ändå finns kvar i olika ägor..!

  För två dgr sen gick jag förbi och en MAN med armarna i kors stod i öppningen, som en riktig Maffiaboss enl mej och utanför Stod 4 avancerade Sitt Mopeder…

  Jag kan ju bara inte låta bli att fråga
  Spontant ”Hyr Ni Ut dem”

  Do jävla dom ser do inte att det Är våra gästers Handikappmoppar…

  Jo men jag ser inga gäster…det var därför jag undrade ..!
  Jobbar dom, frågade jag INTE….!

  Hihi snabba Steg tog mej vidare till City…!

  SKRATT förlänger Livet något som
  dessa INTE fattar, och helst INTE när det kommer från en Kvinna beklagligt..!
  Och dom skall Vi Integreras med, vilket jäkla SKÄMT…!

 34. London har haft problem med trevliga kulturberikare från Afrika som har just gjort den här typen av rån. När jag hörde om detta så förstod jag att det bara var en tidsfråga innan vi också skulle få lära oss hur man bör uppföra sig. Detta visades tydligt i en BBC serie om London polisens arbete. Som sagt vad; vissa bara kör på och tar för sig och bryr sig inte ett dugg om värdlandets värderingar. Räck fram en mikrofon till dem och hör bara hur grodorna hoppar fram. Deras liberala språkrör däremot bara försvarar allt som de gör

LÄMNA ETT SVAR