Strax efter klockan 14 på torsdagen fick polisen larm om ett lägenhetsbråk i Mälarhöjden i södra Stockholm. När patrullen anlände till adressen anträffade de en kvinna avliden och ett barn svårt skadat. Barnet avled senare på sjukhus. En man greps en timme efter larmet på en annan plats i Stockholm som misstänkt för att ha bragt kvinnan och barnet om livet.

Området kring brottsplatsen i ett villaområde spärrades av. Polisen är förtegen om vad som inträffat mer än att de två offren utsatts för någon form av dödligt våld och att den man som gripits är i 40-årsåldern.

Ett stort polispådrag med flera patruller och helikopter sattes in i samband med larmet och de konstaterade dödsfallen. Trafiken på tunnelbanans röda linje hindrades också från att stanna för att släppa av och ombord passagerare på de närliggande stationerna.

Två bilar har tagits i beslag av polisen. Den ena är en taxibil, den andra det fordon man tror att den misstänkte mördaren använde för att ta sig från platsen efter dådet. Det framgår inte om den misstänkte är ägare till något eller båda fordonen.

Kvinnan och barnet ska vara mor och dotter och i 40-respektive 5-årsåldern. Den misstänkte mördaren ska enligt polisens rapportering ha någon form av släktskap och relation till offren, men man vill inte precisera sig mer än så.