bankomatmordaren

Bild: Polisen.

Inrikes

Mördare på rymmen från rättspsyk anhållen för mord vid bankomat i Stockholmsförort

Publicerad 1/6/2021
Annons

På onsdagskvällen greps och anhölls 19-årige förrymde mördaren Mikolaj Kowalew. Han är efter en DNA-träff på sannolika skälmisstänkt för det uppmärksammade knivmordet på en sjubarnspappa i Rissne norr om Stockholm i lördags Det rapporterar flera medier.

Mikolaj satt till för en tid sedan inlåst på en sluten rättspsykiatrisk klinik i Huddinge. Detta efter att med en kökskniv mördat en 17-årig elev på Enskede gårds gymnasium 2018. Till följd av bristande säkerhetsrutiner i samband med att han i december fick gå ut på promenad lyckades han emellertid fly och har nu, om DNA-spåret stämmer, mördat på nytt.

LÄS MER: Mördare har rymt från rättspsyk – sprang ifrån personal

Polisen har mobiliserat stora resurser för att få tag på mördaren och häromdagen gick man ut med övervakningsbilder och signalement. Om det är ett tips eller polisens eget spaningsarbete som lett fram till gripandet framgår inte. Gripandet skedde vid 20:45 på onsdagskvällen vid Gullmarsplan strax söder om Stockholm.

LÄS MER: Man rånmördades vid bankomat – här är misstänkte mördaren

Tidigare på onsdagen greps en annan man i 30-årsåldern som skäligen misstänkt för mordet. Han släpptes dock senare under dagen och misstankarna mot honom avskrevs.

LÄS MER: Skulle ta ut pengar i bankomat – knivmördades

Redaktionen
Annons
Senaste nytt
Populärt just nu
1073Ökad russofobi i spåren av Ukrainakriget – ortodoxa kristna nekas handla
Annons