Abbe Blattelito (2)

T.v. Anstalten Tidaholm. T.h. ’Abbe Blattelito’ i skyddsväst. Foto: Albin Olsson/Snapchat

Inrikes

Morddömde ’Blattelito’ om fängelset: ”Som hotell – värsta lyxet”

Publicerad 12/3/2020
Annons

Sociala medier-profilen Abbe Abdalla Alsaadi, mer känd under namnet ”Blattelito”, frigavs nyligen villkorligt i förtid efter att ha avtjänat två tredjedelar av ett fängelsestraff kopplat till att 29-åriga småbarnsmamman Annie påträffades död. Nu beskriver han tiden i svenskt fängelse ”som att sitta på hotell – värsta lyxet” och hur Kriminalvårdens personal jobbar för en likt hotellpersonal.

Samhällsnytt har tidigare uppmärksammat hur Alsaadi, som invandrat från Irak, först dömdes för mord till fängelse i 18 år men där sedan hovrätten ogillade domen och istället dömde honom för grov kvinnofridskränkning och misshandel och sänkte fängelsestraffet till 3 år och 6 månader.

LÄS ÄVEN: ’Blattelito’ dömd för mord på småbarnsmamma men skonas av hovrätt och friges i förtid: ”Fuck Kriminalvården”

Alsaadi som sedan tidigare förekom i belastningsregistret för grov misshandel, våld mot tjänsteman, hot mot tjänsteman, olovlig körning, grov vårdslöshet i trafik, grovt rattfylleri och flera brott mot knivlagen frigavs efter två år och sex månader.

Sedan frigivningen har Alsaadi publicerat flera inlägg i sociala medier där han hånar Polismyndigheten och Kriminalvården. Tidigare i veckan publicerade Alsaadi en skärmdump på Instagram som visar en chattkonversation rörande anstalter med säkerhetsklass 1.

Säkerhetsklass 1 beskrivs som lyxhotell

Det framgår att anstalten Tidaholm rankas högt bland brottslingar med omdömen som ”värsta lyxen” och ”nice”. Vidare menar man att det är ”som att sitta på hotell” vilket personen som svarar instämmer i med orden, ”jag svär exakt”.

Skärmdumpen har prytts med en text som vanligtvis appliceras av den person som laddar upp bilden som så kallad händelse på Instagram, vilket i detta fall är Alsaadi. Det går att läsa, ”att sitta inne i Sverige är som att sitta på hotell – värsta lyxet”.

Blattelito: ”Personalen jobbade för dig som det vore hotell”

Samhällsnytt har utan framgång sökt Alsaadi för att höra mer om hans tankar kring fängelsevistelsen. På Instagram kommenterar Alsaadi Samhällsnytts artikel med att återigen slå fast att det hela var som ett hotell.

”Jag softa varje dag med sköna människor och spela spel, fotboll och kolla film och laga mat, dusch och telefon fanns i rummet och personalen jobbade för dig som om det vore hotel.

LÄS ÄVEN: Här hånar ’Blattelito’ den villkorliga frigivningen: ”Knullade hela systemets farsa”

Simon Kristoffersson
Annons
Senaste nytt
Populärt just nu
644Demonstration mot svenskt WHO-medlemskap
Annons